végül is van naposon egy elkezdett longja,így 1.1262 órást tesztelte csak vissza lefele,én még lejjebb vártam volna 1.13 vissza tesztelése után,de miután törte 1.137 et már bukott is a koncepció Most akkor megint jöhet a vissza teszt :) legalább nem unatkozik az ember rodeózás közben :)
Akkor még egy ks adalék, ha már intraday "zsezsergünk": előállt az
eset, amit az imént írtam: az intraday esés 1.1324-től 1.1275-ig szintén
hármas szerkezettel esett (tehát odáig ABC), megállt, csnált egy
párperces korrektív katyvaszt (hidd el, négyes leszek, bízz bennem, négyes leszek), majd elindult föl.
Ment, ment, kis
ijesztésekkel mendegélt, majd hogy hogy nem, elérte a báziscsatornát, törte, majd törte
az ABC esés A alját is 1.1300-nál, nehogy impulzív 12345-nek lehessen
tekinteni a továbbiakban. Persze aki
12345-re spkizett az aljánál a kis korrektív 4-esre hajazó induló
alakzatnál, (tehát hogy csnál egy pici 4-est messze 1.1300 alatt
tetőzve, majd megy tovább az 5-ikkel le 1.136xx vagy akár alá), az
megszívta "láááám, ismét egy trükkös hármas" - jeligére ;-)
Természetesen bizonyára akadt, aki hbátlanul le is föl is lekereskedte, no de értjük, ugye a gondolatmenetet...
Én igyekszem magasabbról nézn jelenleg az előbbiek miatt. Helikopterről lenézve "nyiss longot" zónában van 1.1514 fölötti szintekhez. Rövidtávon jelenleg vagy még egy lefelé kör után alakul ki leghamarabb long set-up, vagy ennek elmaradása esetén az intraday esés báziscsatornájának felfelé törése után, de minmum 1.130, majd 1.1314 törésével "éljenek a szívatós hármasok" - jeligére.
Nem kell mindent lekereskedni,napi szinten 50-70 pontot általában kilehet hozni az EUR _USD ből 1-2-3 pozicióval,nem könnyű kereskedni mert nagyon kis sávokban mozog oda vissza,ezért nem lehet sokáig pozícióban maradni legtöbbször. Az EUR-USD továbbra is szerintem a legjobban kereskedhető devizapár,ennek ellenére.
Voltak jól kereskedhető szakaszai, de ronda korrektív hármasból álló katyvasz az egész, intradayben pláne. Elég, ha megnézed az utóbbi pár napot, azon belül akár csak a tegnapi 1.1333-ról elindult ABC-t (hármas szerkezet), majd ismét ABC fel (hármas szintén) 1.1293-ról 1.1324-ig (és természetesen kivitte az előző B-t), majd letört 1.1293 alá (egyelőre szintén hármas most még).
Aki azt mondja, hogy ez milyen jól kereskedhető, hát annak szerencséje van, semmi más - szerintem. Azért sok a hármas szerekzet, mert ezekből a mozgásokból lehet a legkisebb valószínűségű / megbízhatóságú következtetéseket levonni a várható irányra - a szoftverek viszont ezzel tudják optimalizálni a profitot és a legtovább fenntartani a bizonytalanságot a humán agyakban. Messzire vezet, úgy hogy hagyjuk...
HA a pénteken kezdődő emelkedő hullám volt az A hullám, akkor most a B/c hullám jön le. Ennek 1,126x lehet a vége. Utána megcélozhatná az 1,1370 körüli szintet. HA 1,1235 elesik, akkor ez a verzió kuka.
igen úgy néz ki a múltkori variánst játssza amikor a 30 as szinttörés utáni vissza teszt után folytatódik az esés,vissza teszt szintnél letehet volna jó beszállót találni a 11 es hír miatt részemről ez most kimaradt,long irányba addig amíg nincs fordító jel nem gondolkodnék,mert 1.1215 ig is lemehet akár
dollár index órás támasz előtt megállt és long irányba kezdett építkezni,mig EUR-USD nél van egy long irányú kitörésre indikátor jel,11 kor meg piacmozgató hír. szóval ,egyszerű a képlet :)
rövidesen kiderül mit lép a 11 es adatra,óráson nézve per pillanat eltudnám képzelni a long kitörést de az is benne van a pakliban,hogy a 13 kor záródó szakasz csak a tegnapi csúcs vissza tesztje volt és utána jöhet az esés. naposon múlt héten elkezdett valamit de a hetes zárás alapján akár short is lehet ezen a héten újra 1.1215 környékére,hetes vissza teszt helyett. hetesen nézve 1.14 körül lenne az optimális vissza teszt szintje az eddigi hetes eső szakasznak nem egyszerű levadászni a biztonságos belépőket még rövidtávon sem :)
nekem az kicsit soknak tűnik, én 1,14 köré várnám csak (legfeljebb - jelenleg). Menet közben - az épülő szerkezetet vizsgálva, majd sokkal pontosabban lehet méretezni). Ha 1,1280-ig leszúrna, az jó long belépő lehetne (jó RR).
EUR/USD