Én sem bántam meg. Annak örülök, hogy 1.13800- nál még veszteségben volt merszem zárni a régi longomat, és átfordulni shortba. Egyébként meg a tegnap ugyanekkor nyitott olaj short egész szépen pótolja a"kiesést".
Én nem bántam meg. Támasz közelében bölcs döntés zárni - még ha a fejlemények ezúttal nem is ezt igazolták vissza. Legfeljebb rakhattam volna még a TP-t 20-30 pippel alább. És ugye ez még a fél hármas conference előtt történt. Pattanhatott is volna. Nem így történt. Amennyiben folytatódik a trend, lesz még bőven lehetőség a belépésre. Longra is. Day trade, swing és akár hosszabb távra is. Naposon a mai nappal megerősítésre került a hosszútávú csökkenő trend. Egyelőre a havi gyertya is szép, ez utóbbi lesz a döntő. - A mai ECB sajtótájékoztató lehet, sorsdöntő jelentőségű volt, és hosszabb távon meghatározza most a devizapár irányát. Érdemi inflációt még 2021-ben sem látnak. Gyengülő gazdasági növekedés, recesszió réme (ha utóbbival most még nem is számolnak). És amennyiben a tőzsdék is lefelé veszik az útjukat, az általános kockázatkerülő kedv semmiképpen sem az eurónak fog kedvezni.
Egy dolog szól a short ellen (de az nagyon), hogy a mai új alj után mindenki shortban fog gondolkodni.. Ellenben a longosok (stoposok) adtak ma már rendesen, így hiába várja mindenki a short folytatását, nem biztos, hogy lesz elég szereplő aki itt még adni akar.. (az 1,1570 óta tartó csatorna aljánál vagyunk - ha szignifikánsan törik akkor ellenben 1,10 alá is gyoran benézhetünk..)
hamar meglett 1.12 környéke,ami a folytatást illeti,mivel naposon kezd túl adottá válni így újra foghatná ez a szint,de hetesen nézve ha a több hónapja várt 1.07 környéke a cél akkor holnap a hetes támasz alá valahova 1.117 alá kellene zárnia,ahonnan jövő héten már a napos túl adottság miatt jöhetne az eheti esés vissza tesztje ha pedig az kifut,jöhetne első körben 1.10 környéke. Elvileg fordulhatna már holnap is long irányba a du-ni USA adatok után egy 1.13 fölé zárással is és folytatódhatna a szokásos sávozás,. A hetes kép alapján elsősorban az első forgatókönyvet tartom valószínűnek,az 1.117 alá zárást,ami megszakítaná a több hónapja tartó sávozás trendjét. Ehhez ideális esetben,a holnap délutáni USA adat előtt vissza teszt lenne ahol túl vett lehetne újra 60-30 ason,hasonlóan mint ma az EKB előtt.
Long nekem is volt az előző fel-hullámban, kétszer is 60-60 pip. - Most viszont támaszzónához ért, a továbbmenetel kétséges. Persze alatta még ott a novemberi alj 1215-nél.
Ajj, megy tovább le... Nem baj. :) - Feb. 15-én ott az a nagy kanócos órás gyertya, most visszatesztelésre kerülhet. Lehetett volna oda a kanócba rakni valahova a célárat, de én nem mertem. Fordulat esélye is meg van. Ha pedig folytatódik a trend, lesz még lehetőség a belépésre.
EUR/USD