Lehet, hogy kicsit másról beszéltem, mint az AI, elvégre algoritmikus kereskedés régebb óta van. De a többi piaci szereplő hozzáállása alakítja az árfolyamot, nagyrészt pszichológia. Lásd olyan időszakok, amikor jó jelentésre esik egy részvény, vagy olyanok, amikor fordítva történik, vagy jó makroadatokra esés várható, mert jön a stimulus-kamatvágás-QE, és fordítva. Kérdés, hogy mi lesz az AI hozzáállása, és kérdés, mi lesz ha az AI adja majd a többséget? Mert amit túl sokan csinálnak a piacon, az automatikusan elromlik mint lehetőség.
Hát ami biztos, hogy én ebben nem veszek részt. Fingom nincs hozzá. De a Hugo bosson meg a helló freshen is kerestem az elmúlt pár napban és a Lufthansával sem vagyok mínuszban!
A hét nyertes ötlete a Vodafone. Szép heti gyertyák: -UBM Development -Polytec -XFAB -Commerzbank Csúnya heti gyertyák: -Lufthansa -Bayer -RWE -Wizz -TUI
Mind a fundamentumok, mind a technika adatok elemzése. A backtest is. Nyilvánvalóan veri az AI az embert. Viszont a piacon cél az 'outsmarting' a cél. Az árfolyamot a résztvevők hozzáállása is mozgatja. Kérdés, hogy az AI-nak mi a hozzáállása, és ez hogy változtatja meg a piacot. Illetve miben különböznek ezek az algoritmusok. Elképzelhető, hogy a jövőben nem tradelni fogunk, hanem algoritmusokat írni valami könnyen áttekinthető környezetben, és azt backteszteljük és alkalmazzuk majd. A kereskedőcégeknek kell a jutalék és az opció prémiumja, szóval nem fogják hagyni kiveszni a kisbefektetőket, nélkülük nincs piac.
TLRY valószínűleg legnagyobb shortosa a saját részvényeinek. Lásd mai híreket. Nem aggódom, csak hát mindenki leírta hogy jön a hígítás, ha elindulna az árfolyam és a belengetese legalábbis megtörtént. Ezért piszkos játék a tőzsde. Különben tegnap voltam egy rendezvényen, elég komoly volt a vita, hogy az AI megveri-e a befektetői szakmát. Érdekes volt. A konklúzió, hogy azért lehet még keresni valója az agynak is. De egyre kevesebb. Szomorú.
Csak ötlet gyanánt: Freemail, Hotmail ingyenesen regisztrálható. Én megpróbálnék ott csinálni egy email címet, amit ide nyugodtan ki tudok pakolni, mert soha többé másra úgyse fogom használni. De lehet, hogy ennél sokkal egyszerűbben is lehet, csak nekem nem ötlik be :-)
a hosszú tözsdei tapasztalatom alapján nem szabad német részvényekbe fektetni , már Kosztolányi is irta ,bár voltak olyan papirok amik kimagaslót hoztak az elmult 10-15 évben pl.Infineon , Merck , Münchener Vers. , Ha sokat akarsz keresni akkor az amerikai papirokba kell befektetni . /saját tapasztalat
Eurós részvények vitasarok