Bayerbe most próbálkoztam bele harmadszor, ezúttal 29,2-nél. Kétszer már pórul jártam korábban, de mondjuk az nem a Bayer hibája, hanem az enyém. Meglátom, megint bukó lesz-e.
Lufthansának az idei 6. kísérlete is sikertelen lett az 50 napos áttörésére. Polytec erősödni próbál, 24Q1 jelentés: 172,3M bevétel és -1.4M EBIT, az évet 2-3% pluszban látják ők is és a Baader is. Most már megvolt az alja! Pierer Mobility már 40 fölött van. Kicsit megzavart a bennfentesek eladása a vétel után (nem ugyanazok), de 37 körül hoztam itt szóba. Bayer mehet még lejjebb az tény. Amerikai unokatestvére a Pfizer jobbat ment. Vicces, hogy mindkettő gyógyszeripari cég (tudom, ennél szélesebb a paletta), agyonperelve és hosszú ideje csökkenő, 28 körüli árfolyammal. Párhuzamos univerzium!
Az EU-t ismerve ötéves vita kezdődik arról, hogy 2075-től emeljenek-e vámot. Én nagyon szeretem Európát, örülök hogy európai vagyok és minél erősebb EU-t szeretnék látni, de elég nehezen megy ez.
Bayerbe 29-nél belevetre, de a sok per és a csökkenő bevételek.. elég nagy cég, talán kitalálnak valamit még idén. Deutsche bank-ból 16 euronál kiszálltam. Bőséges hasznot hozott, de már csökkenést várok. Ha növekedne a hitelfelvétel talán megdobná az árfolyamot. Commerzbankba viszont nem mertem beszállni. Meg is van nélkülem. :-(! Thyssenkrupp még várat magára. 5 az átlagom. Kíváncsi vagyok mit döntenek európában a kínaiakkal szemben. Amerikai nagyon megemelte sokmindennek a vámját. G7 ülés lesz nemsokára . Kérdés követi-e Európa?
Nem értem, hogy miért fenyegetik a Rafit. Ha jól emlékszem, kábé jó egy hónappal ezelőtt fenyegették, aztán erre a Rafi gyorsan azt mondta, hogy ő bizony nem fog semmi olyat tenni, ami oligarchás meg szankciós. Ezt csak úgy lehetett értelmezni, hogy meghajoltak az amerikai fenyegetőzés előtt. Ezek után viszont semmi további fenyegetőzésnek nincs értelme, nem bírom elképzelni, hogy az amerikaiak értelmetlenül, csak úgy raktárra fenyegetnék őket. Nem lehet, hogy a sajtó unalmában ezt a dolgot egyszerűen csak megint elővette, hogy még egy bőrt lehúzzon róla?
De megint mintha rotáció indulna az agyonvert papírokba. Vodafone-ról lemaradtam. A spanyol egység eladását jóváhagyták és SRV-t jelentettek be, és UK kamatvágásban reménykednek.
Eurós részvények vitasarok