Bayer 12%-ot ment fel 2 hét alatt, Washingtonban hatályon kívül helyeztek egy PCB kártérítéses ítéletet, és a precedensjog miatt ez fontos (én meg nem cseréltem le a Lufthansát rá). A Varta pattant majdnem onnan, ahol mondtam, de a 10.5-10.6-os jóslatom egyelőre nem vált be, talán a jelentéssel meglesz. BATS jól néz ki.
Nekem is Snake jutott eszembe amikor megláttam a Tilray rakétát. Nekem a PENN most ilyen pozíció, holnap jelent. Európai piacok zárva, USA nyitva és 20:00 FED kamatdöntés ha jól tudom, szóval nem maradunk volatilitás nélkül.
Volkswagen, Adidas, Lufthansa, VW jelent ma, időpontokat nem tudok. OMV szép pluszban van jelents után, Lufthansa piros, Adidas piros. Nekem a Tradingview tegnapra mutatja a Volkswagen eredményeit?
Lufthansa: holnap jelent, technikailag nem jól néz ki, meglátjuk hogy a sztrájkolók mekkora lyukat ütöttek a bevételeken. Szerintem relatív nyíltan működik egy légitársaság, a járattörlések mértéke átlátható, a bértárgyalások eredménye szintén, az üzemanyagárak szintén, a repülőterek forgalma is, így legjobb esetben 7.6, rosszabb esetben 6.3, ebbe a sávba várom. Polytec: jelentett múlt héten, -14.1M a 2023-as eredmény (-2.2 volt a 2022es), bevétel nőtt, de EBIT csökkent, adósság nőtt, osztalék nem lesz. A Baader Bank pár napra előre ezt jósolta, és nyereséget, osztalékot 2024-re és 2025-re. Technikailag megindult felfelé, de a 100 napos mozgóátlag tartja lent az árfolyamot régóta, ha áttöri, és visszatesztnél megtartja, akkor jó lehet hosszabb távon. RWE: szerintem jól néz ki végre! Február végén csinált egy mélypontot, a március 14.-ig jelentéssel egy csúcspontot, a kettő közt kialakult sávban töltött 10 hetet, stabilan a 50 napi mozgóátlag felett van, május 15-én jelent. Pierer Mobility tetszik még, belevennék egy dupla aljjal. Vodafone továbbra is jól néz ki.
A magam részéről CFD-t szoktam venni és nem részvényt olyankor, ha túl nagy kockázatát látom, hogy a Ft mozgásán (ugye itt főleg Ft erősödésből adódóan) veszítek. Természetesen a CFD-nek van hitelfelvételi költsége, hosszú távra a mostani környezetben én nem javaslom a tartást (német részvényeknél évi 7% körüli most a tartás díja), rövid távra viszont tökéletes. Konkrét példát hozva az USDHUF esetén én 1-2 éves távon inkább dollár gyengülést (5-10% között) várok, így jelenleg amerikai részvényeket kizárólag CFD formában kerekedem (igaz amit hosszabb távra tervezek tartani az a dollár megtakarításból megy)
Eurós részvények vitasarok