Sziasztok! A VW-t én is nézegetem egy ideje, de szerintem tud még esni. Viszont szimpatikusabb nekem a Stellantis. Jó az osztalék, kevesebb a forrásadó (15%), mivel Holland székhelyű, visszakorrigált a csúcsról az árfolyam. Ja és nem német cég :-D Mi a véleményetek róla? Köszi!
Erősen spekulatív vétel jelenleg. Nézem a TEF t is. Az ORAN jelenleg 72c osztalékot fizet. Eddig 70 volt, most emelte. Ha az európai hozamok úgy csökkennek, mint a magyar akkor az alulértékelt telekom szektorban lehetnek jó vételek.
A részvények összehasonlítását kerülöm általában, mert szektoronként más a P/E, van ahol probléma a profit hiánya, van ahol nem. De az Orange mellett nem tudok elmenni a Vodafone-nal való összehasonlítás nélkül, mivel azt is Te dobtad be. Piaci kapitalizáció és revenue azonos nagyságrend.P/E Vod 19.65, Orange 11.03 Beszéljen a mesterséges intelligencia: ORAN($31.3B) has a higher market cap than VOD($24.1B). ORAN has higher P/E ratio than VOD: ORAN (12.76) vs VOD (2.15). VOD YTD gains are higher at: 2.644 vs. ORAN (-11.636). VOD has higher annual earnings (EBITDA): 27.9B vs. ORAN (14.1B). VOD has more cash in the bank: 13.1B vs. ORAN (8.32B). ORAN has less debt than VOD: ORAN (8.57B) vs VOD (65.1B). VOD (44.7B) and ORAN (44.1B) have equivalent revenues.
30:1 reverse split volt, tehát lefelé ment. 32 centnek felel meg a mostani pre-market ár, ami majdnem a fele annak, mint amikor itt szóba került. Ma jó játék lehet, mert a Volkswagen befektetett a RIVN-ba, és hatalmas a short interest a Rivianon, emiatt nagyot ugrott. CHPT, NKLA is pattanhat picit.
A tavasszal írtam talãn be, hogy a Nikola nevű rv. ről olvastam vmit de azóta sem találom a cikket vmi fúziós megállapodásról.Azóta csak elégetett,majd lőn egyszercsak +2577%
Négy új ötlet, az elmúlt két hét bennfentes bevásárlásaiból, csak Nektek: 1. Continental, a 2022-es mélypont 45, de ha a héten nem veszti el a múlt heti mélypontot tartósan, megindulhat. Hó elején nagyobb adag bennfentes vásárlás volt. 2. Rheinmetall is kitörhet, mert a bennfentesek megvették az esést 3. Douglas AG - ez nagyon leszakadt, de azóta bennfentesek és egyéb jelentésre kötelezettek (Lobelia Lux) vettek vagy 1M €ért 4. BASF is megfordulni látszik, majdnem 100 ezer részvényt vettek az elmúlt egy évben, eladást nem látok
Orangeot vettem. Közel 8% osztalék. Stabilnak tűnik. Kezdem a magas osztalék hozamú eurós papirokat nézegetni. Persze a populista szélső jobb itthon is először a telekom szektort bántotta. Remélem nem így lesz.
Eurós részvények vitasarok