Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Meg egy gondolat…az nem gazdasagi teljesitmeny, hogy a halalra gyengitett devizaval futod az exportot es a kulfoldi beruhazasokat, mikozben az egesz orszag egy atkozott kokiallitas… Egy jo tarsadalom alapja, a minosegi oktatas, ami ugye nincs, helyette van kertvegi stadion, kisvasut, alfoldi kilato es egyeb nyalanksagok. Lehet ezt csinalni, csak amikor jon a szar, akkor eljon az igazsagpillanat is, ezt eljuk most!
Mondjuk az, hogy ures az allamkassza es a 10 evesunk Bangladessel versenyzik? Ezek a tenyek, a 330 egyelore utopia… Csehek, romanok, horvatok miert nem szakadnak szanaszet???
Nyilván majd jövőre mikor a ~15%-os állampapír kamatokat kell visszafizetni, majd akkor erősíteni fogják a forintot 370-380-ra. Jövő ilyenkorra szerintem regisztrálhatok új nicket, mert ez már elavult lesz
Persze hogy a politika befolyásolja. Azt árazzák hogy nem lesz eu pénz, nem sikerül megállapodni. Egy ilyen politikai döntéssel csődbe juthat az ország, ezt árazzák szerintem. A másik ok az mnb, nem avatkozik be, nem interveniál, a spekik nyugodtan rángathatják a forintot. Ahogy azt sem indokolta semmi hogy 416ról 393 legyen pár nap alatt, azt sem hogy 393ról 408 legyen 3 nap alatt. Semmi olyan gazdasági adat nem jött ki ami indokolna ekkora mozgásokat, szerintem.
Nem tudom,mit tekintesz fundamentális alapnak. A lakosság vásárlóereje folyamatosan csökkenni fog, a forint az egyik legkevésbé válságálló deviza. A GDP oké,kb nálam egy kalapban van az inflációval, annyi,amennyit akarnak. Illetve összességében ezen kívűl nagyon más adattal nem verhetjük magunkat, maximum a képviselők fizetésével. Kincstárt kipakolták választások előtt, ami most a rekord áfák,különadók miatt töltődik erősen,de akkor te is tudod,hogy ennek milyen ára van. Gáz, villany megint mutyi, ugyanaz ,mint a lélegeztetőgép. Elkapkodott rendeleti kormányzás, egyszemélyes hatalom, hívhatod spekulációnak,de gondolom te sem szívesen fektetsz be oda,ahol sanszos,hogy lenyúlják a pénzedet. Jelenleg az eu pénzek lesznek/nem lesznek kört futjuk,ezt is árazza a piac. És hogy egy klasszikust idézzek,ott van a forint,ahol a piac szerint lennie kell :) EU pénzek nélkül azért erősen meg fog remegni a fundamentum,patyomkin falu ez az egész.
Sőt, az hogy most újra 400 fölött van egy érzéki csalódás és soha nem lesz 500. :) Rémlik valami hasonló mekegés 300-nál amikor arról ment a szöveg hogy sosem lesz 400. :) Minden IS rendben van itthon, sosem volt még ilyen erős a gazdaság, tele az államkassza, szinte nulla az államadósság, és öntik ide az EU lóvét hogy tessék Viktorka nyugodtan rakjátok csak zsebre..... ja mégsem. :)
lassan 1 hónap erölködését vette vissza 3 nap alatt, ez ám a szabadesés!!! ez a jellemző egy hasító gazdaságú országra... Egy ország gazdasága állapotának első számú fokmérője valutájának az ereje!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)