Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A stabilitás hiánya jár hatással . Jelenleg szerinted milyen kamattal adna pénzt egy ingatlan beruházásra. 20 milliárd Ft. ? Mit mondhatunk a vásárlóknak mennyibe fog kerülni egy 2 szobás lakás? Nem ismerjük az anyag árát stb stb. Az sem jó ha túl árazzuk az sem jó ha alúl árazuk. Hogy számolhatunk ezzel? Lehet ha várunk stabilabb lesz a forint. Ennyi.
Ja, de az infláció szerintem kevéssé okozza azt higy nem vásárolok ma hanem majd holnap mert infláció van. Az a defláció. Amit mondasz az az hogy az infláció dezinfláciőt okoz. Nagyon nem ugyanaz. Szerintem.
“ Sokan azt fogják választani, hogy nem költenek nem vásárolnak. Nagyobb beruházást nem indítanak. Pl építőipar. Anyag kereskedelem . Anyag hiány fog kialakulni.Élelmiszerhiány stb.” Szőval szerinted az infláció deflaciós hatassal jár?Erdekes elmélet.
A stabilitás hiánya a probléma! Nem tudok így vásárolni , mert ma megveszem holnap bukok vele és holnapután miből vásárolok , ha a mai napon buktam a pénzem? Sokan azt fogják választani, hogy nem költenek nem vásárolnak. Nagyobb beruházást nem indítanak. Pl építőipar. Anyag kereskedelem . Anyag hiány fog kialakulni. Élelmiszerhiány stb.
Szóval te 1-2 éves időtávon tartod lehetségesnek, hogy legyen EURUSD paritás, és közben az EURHUF meg oldalaz ? Ahhoz valami elég nagy gazdasági csoda kellene. (mondjuk Trump egy 79 es villáskulcsal megnyitná a Brüsszeli pénzcsapokat, vagy hasonló...) esetleg vége lenne legalább 1 , optimista esetben 2 háborúnak....(erre is elég fovány az esély, mert Ukrajna jó esélyel kisebb támogatást fog ezentúl kapni az USA-ból.... ) Így nem értem miért gondolod, hogy USDEUR gyengülésnél a Ft maradna ezeken a szinteken...
nagyobb tf-en nekem is észak a valószínűbb irány. Sőt, még parítás körüli szint is bőven beleférhet egy komplex korrekcióba, és onnan fordulna fel. Az elsődleges értelmezésem, hogy minimum a 2022-09 ás 2023-05 közötti impulzív szakasz párját még látni fogjuk az elkövetkező 1-2 évben. Ha így lenne, akkor az arra lenne pont elég, hogy a 450-es, majd 500-as EURHUF szint felé való emelkedés ne most induljon el, és maradjon az árfolyam egy nagyobb korrektív sávban.
Jól értem, hogy te most országon belül uszítasz ? CSOK és babavárót akik felvették azok kifosztották a népet akiknek az adójából ez ki lett fizetve ? Attól a tagadhatatlan ténytől eltekintve, hogy teljes mértékben egyet értek ezzel, és én is így gondolom, nem a német hibáztatnám azért mert ilyen hyelzetet hozott létre. Persze bánt, hogy engemet mint fiatalt nem támogatott, sem adókedvezménnyel, sem mert gyerektelen vagyok, de ezért nem azt hibáztatom aki kihasználta (feltételezve, hogy amúgy is 2-3 gyereket akart). A kényszer születettek jó eséllyel válással fognak végződni, ami szomorú. De a felelős az aki ezt létrehozta. nem az aki pl PMAP ba tette a pénzét, mert volt neki megtakarítása (ha már a csok és babakötvényt ide sorolod akkor az álompapírt miért nem ?)
Eredetileg az beszéltük feleségemmel, hogyha 420 lesz az EUR akkor betörlesztünk. Most én még óvatossan kivárok szerintem. Nagyon viharos időket élünk és nem akarok az év elején tartalékok nélkül maradni, így mondtam neki, hogy lehet abból év vége lesz vagy akár még tovább (közben további Ft gyengülés várok így 0 vagy profittal tudom majd válatani a törlesztésre valót). Ő erre nagyon meglepődött, mert hogy én voltam tűzzel vassal a hitel ellen, meg hogy fizessük ki olyan gyorsan amilyen gyorsan csak lehet... Hát a jelenlegi helyzetben azt mondom, hogy kell az a fél-1 év tartalék képzés számlán (nagyobb részt EUR+ hitelszámla 45% Ft hitelszámlán) , hogy ezt a lépést meg merjem lépni. Mondta erre, hogy ő fél, mert hogy az Orbán a manyupot is hogy elvette, mi lesz ha a miénket is elveszi... hát mondoma hitelünk biztos, hogy nem fogja, a számlán gyűlő pénzhez meg ha hozzá akar nyúlni, akkor mindegy mert akkor valószínűleg már valami háború van... PMAP ban persze még lehet huncutság, de hogy bankszámlákat zároljanak azért az még tőlük is meredek lenne, még akkor is ha Lölö bankja.
Orbán azért is örülhet Trump győzelme nek, mert így a magyar gazdaságon kívüli okokkal tudja magyarázni a Forint leértékelődést és az inflációt. És ez az érdekük, mert az EUs pénz Euróban jön, nem Forintban. Plusz több Áfat tudnak beszedni. Összességében nagyon rossz hatással lesz Magyarországra Trump győzelme. Szánalmas, hogy a Fidesz elszegényedett szavazói még mindig Orbánt támogatják, aki pedig Trumpot támogatta. És persze vannak a Fidesz jómódú szavazói, akik kirabolták az ország másik felét. Nem csak a politikusok rabolták ki az embereket, de a CSOK támogatottak, baba kotvenyesek, vállalkozók, adócsaló lakaskiadok, stb. is
Jó napot! Private Banking friss:-EURHUF napi: A napokban már elérte a 406,25-ös
szintet, felette a következő kisebb szintek 410,15 és
414-nél fekszenek.
A túlvettség hozhat megállót, esetleg korrekciót, de
tartós, trendszerű forint erősödés még a görbe
alapján nincs napirenden.
A 406,25 és a 398,4 már erős támasszá válhat, vagyis
ezen szintek lehetnek vételi szintek és korrekció
esetén se valószínű, hogy lejönnének ezen szintek
alá.
A 414 körül jöhet erősebb ellenállás.
Ellenállások: 410,15; 414,06.
Támaszok: 398,4; 390,6; 386,7; 382,8; 375
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)