Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"Magyarország világi ország te vagy itthon az itteni társadalmi megállapodások törvények szerint kell élni és nincs jelentősége mit gondol egy vendég. Ha én elmegyek egy adott országba akkor tájékozódom és tiszteletben tartom a szokásait. Ha nem tetszik akkor nem megyek az adott országba, ilyen egyszerű." ....Nekik ez nem egyszerű. Nekik az az egyszerű hogy a "fehér-fehér " az "Isten- Isten" a" hazugság -hazugság" amit itt fentebb írtál az nekünk egyszerű, de nem nekik.
Mond azt a salgótarjáni kirúgott gyári melósoknak is, akiknek a helyére vendégmunkásokat vettek fel, hogy milyen jó is nekik a behívott gazdasági migráns! Csűrheted-csavarhatot te is, meg az idióta kormányod is azt, hogy a gazdasági migráns az más, mint a sima migráns, lényegi különbség nincs köztük, csak annyi, hogy az elmúlt 15 évi orbáni migránsriogató,ellenségkép kereső riogatása miatt ezeket a bevándorlókat a cégek kénytelenek elrejteni, elszeparáltan szállókon, elkerített épületekben,konténervárosokban elhelyezni, busszal hozni-vinni, hogy még véletlenül se érintkezzenek a totálisan fanatizált vidéki,falusi lakossággal. Tudod az a baj, hogy a te fidesz kormányodnak, akiben olyan vakhittel hiszel, 15 éve lett volna arra, hogy a 2010-től az akkor 6 éves első osztályosoktól kezdve olyan oktatási rendszerben taníttatta volna a gyerekeket, amivel mára nem 40%-ban félig funkcionális analfabéta 8.-osokat ontana ki magábol az iskolarendszer, és nem lenne ma kb a munkaerőpiacon kb 400 ezer, semmilyen munkára sem használható munkaerő! Ezért a két dologért senki más nem felelős, csak a te vezéred és bandája!
Van itt egy feladat,ennyi penzert,kell vagy nem. Lol,igen. Persze...kar,hogy nem keves magyart bocsajtottak el,lasd Continental,csak hogy a helyukre felvegyenek migriket. Azt se felejtsuk el,hogy a migriket fideszes munkaero kozvetitok hozzak,nem keves penzert,amit az adozokra terhelnek nyilvan. Ukranoknak ingyen szallas,magyarnak lofasz. Mondjak konkret varost,a hol mar magyar ember nem kap konnyen alberletet,mert nem o a prioritas? Van meg valami bullshit,amit meg kell cafolnom? Tessek,a link fetisizmusodat is kielheted itt: https://www.portfolio.hu/uzlet/20231201/leepites-a-continental-makoi-uzemeben-cafolja-a-szakszervezet-kijelenteseit-a-cegvezetes-655143
“ keresztes lovagok legyilkoltak a fel Kozel Keletet,mert nem hittek az egyistenben” Csak a rend kedvéért: egyistenben hittek, méghozzá a zsidó/keresztény/ mohamedán kaporszakállú az ugyanaz. Csak hát a részletek ugye :) De egy tőről, ábrahámi vallások ugye. Csak így érdekességképp.
Van ebben pár hiba szerintem. - Keresztény a kulturkörünk de nem feltétlenül vagyunk vallásosak. Nyitott világi ország vagyunk. "Talán ők nem tartanak minket méltónak a tiszteletre?" ez sem egészen így van mert te nem vagy igazhitű a szemükben. Mindig a bigottság a kiválasztottság hamis képzete és a kettős mérce a problémák forrása. Másrészt pl Magyarország világi ország te vagy itthon az itteni társadalmi megállapodások törvények szerint kell élni és nincs jelentősége mit gondol egy vendég. Ha én elmegyek egy adott országba akkor tájékozódom és tiszteletben tartom a szokásait. Ha nem tetszik akkor nem megyek az adott országba, ilyen egyszerű. Senki nem hív ide senkit rabszolgának. van egy feladat ennyi pénz van rá..kell vagy sem. Ezért mentek/mennek a magyarok külföldre dolgozni. Akár takarítónak vagy pizzásnak is. Ide nem rabláncon hozták őket mint anno a gyarmatosító országok. A volt gyarmatosító országokban kellene körülnézni. angolok, hollandok, spanyolok, franciák. Nem tudom hogy jön ide a románozás és itt is az arányokat kellene nézni és ismerni az történeteket.
Tiszteletreméltó? Pont ahogy írod. Egyébként minden folyamatnak értelme van a jövőre tekintve, mert a jövőben sokkal több migráns érkezik Európába és remélhetőleg lesznek olyanok akik már itt beilleszkedtek . Talán tudnak a tömegekre hatni, az anyanyelvükön tudják kommunikálni, hogy.....- "nyugi ! - Én vagyok a rend őre és Itt várjatok mert 1 óra múlva itt kapjátok a vizet és a kenyeret"
A te ertekiteleted szerint a behivott,regisztralt munkas jo. Tatabanyan nemreg regisztralt vendegmunkas keselt meg valakit,emlekeim szerint ukran. Persze o gondolom Soros embere volt. Pedig milyen jo gyerekek,dolgoznak. Rakereshetsz,van rola cikk. Az eu adjon penzt tanarokra,embercsempeszekre,de nem kell eu penz,ha kepviseloi fizetest kell csillagos egig emelni, vagy 600 mrdert a vejkotol kell aron felul irodat venni. Ja,hat ez tokre hiheto,es kicsit sem kurva gaz. Ficohoz szerinted kik tereltek migransokat,hogy illegalis bevandorlonak tunjenek? Csak nem az embercsempeszek? Az osztrak hatar mellett milyen tabor epul? Diakoknak,szogesdrottal,rendorokkel oriztetve,gulyasgeri szerint... Lippsiket fognak majd ott tartani? Vagy migransokat,akiket nyugat fele forditanak? Vicces ,hogy probalod itt beallitani,hogy vannak a jo,meg rossz migransok. Nem. Migransok vannak. Nincs jo es rossz magyar. Magyar van. Cimkezhetsz,de ez csak politika innentol.
"Erdélyből Magyarok jöttek "haza"" bizony. a sok erdélyi csinoska kishölgy megtalálta az értékes ingatlannal rendelkező hűlye magyar férfiakat akikre rátelepedtek és tönkretettek rengeteg magyar családot. Az enyémet és a feleségem családját is. Most épp egy 100 milliós budai házért pereskedek egy erdélyi rohadék nővel aki befűzte apósom.. folytassam?
Elitelem az iszlam radikalizmust,de abban azert van valami,hogy a nagy kereszteny szeretetben a keresztes lovagok legyilkoltak a fel Kozel Keletet,mert nem hittek az egyistenben. Szoval ha tortenelmi tavlatban nezzuk,akkor kb semmivel sem vagyunk jobbak,csak mert mar eltartott kisujjal isszak a kavet a Vatikanban,es raadasul az egy kisgyerekre juto pedofil/meleg katolikus/reformatus papok szama sem eppen az elfogadhato szinten van,mint ahogy azt lathatjuk itthon is.
Marad a bizonytalanság minden esetben, mert nem fogadják el a választási eredményeket :) marad a tendencia , de tippem hogy gyorsulnak az események. Felpörög a piac. 390-425/eur oda- vissza :)
megint keversz dolgokat. A behívott regisztrált vendégmunkás az jó. Az indiai pakisztáni filippínó a legjobb munkások a világon. Pl Dubaiban a fizikai munkák nagyobb részét ők végzik. Beszéltem egy taxissal 15 éve él Dubaiban minden nap dolgozik és küldi haza a pénzt, 3-5évente jár haza utána mindig született egy gyereke. Ha nem sikerül betölteni állásokat magyarokkal akkor nincs más megoldás mint a vendégmunkás. Nem látsz különbséget a szociális hálóra rátelepülő, dolgozni alkalmazkodni nem akaró, törvényeket be nem tartó, tiszteletlen gyüttment és aközött aki azért jön mert itt akar élni dolgozni? Ha magyarok kimennek osztrákbaa németbee svájcbaa angliábaa akkor ott keményen dolgoznak, felveszik az ottani ritmust, adóznak költenek, beilleszkednek. Ha annyira jók a gyüttmentek akkor hirtelen miért akarják kirakni őket a nagy demokráciák? ukrik is jönnek tömegével, napi 5-10-20ezer fúj rájuk valaki? A többség átmegy rajtunk de egy része itt marad sőt dolgoznak is, úgy hallottam sokan a szállodaiparban helyezkedtek el. Embercsempész ügyre válaszolt orbán az euban nem figyeltem mit mondott, nem követtem de tudom eu nem akart beszállni a fogvatartásukba... egyszer volt valami statisztika a 2000ből pár db böriben van és 16db esett csak vissza akit újra elfogtak és el is ítéltek.
Kinek van kedve egy kis rövidtávú tippjátékhoz? Jövő hét péntek 17 órás eurhuf. Mivel erős az usafaktor két tipp van: Trump esetén Kamala esetén Érdekes lenne a ki szerint melyik hogyan hat miatt is. Ha van kedv.
Magyarok jöttek Magyarországra. Az hogy mit beszél az már más dolog. A néma Magyar is Magyar. A hazug becstelen börtöntöltelék egyetemi tanár Magyar is Magyar. Pláne ha sört ivott vagy bort vagy pálinkát :)
Ja. Aztán meg két sör után már ment a “székely szarta a magyart”. A hazatérő nemzettestvérektől. Aztán lehet meg lettek volna sértve a hazatérőzéstől, mert nekik székelyföld az otthon, amit meg is értek.
Szerintem elkezdem hangoztatni hogy a pengő és a zimbabwei dollár rangélya(sic) paritáson van és volt az usdvel, pluszminusz egy százalék.. Ez sem igaz, de valami élvezetes kell legyen szembemenni a nyilvánvalő valósággal.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)