Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
a vacsoraasztalnál répa is lehet, na meg férficsokiskarikanyílás... De ha nyerít, béget, kotkodácsol,... bármi jó! Csak meg kell élni a pillanatot élvezni az életet, az élet szép! Én szabályos kört nem tudok rajzolni, csak körzővel sajnos. Ami nem körzővel van rajzolva az inkább krumpli. A krumpli mellé sikerült rajzolnom egy Magyarország államformájú rántotthúst. Remélem 5 év múlva ennek határain kívül leszek, minden érdekeltségemmel egyetemben :)
Élvezettel olvastam vissza a délutáni eszmecserét itt a topikban! Zajec nélkül kicsit unalmas volt,sokan biztos nem is értik, hogy is kerül egy ilyen beszélgetés egy eurhuf topikba,de ők talán nem is valók ebbe a csoportba. Számomra valahol itt kezdődik a pénzügyekkel való foglalkozás, hogy gondolkozunk, hogy vannak gondolataink. Hogy aztán ebből mit igazol vissza az élet......
Ok, asszem a hit nem erősségem, minden bizalmam a tudományos elvekben és a bizonyítási rendszeren alapszik :) (Nagyon nem sorolva magam a tudósokhoz, csak a gondolkozásmód hasznosságára és a problémamegoldási módokra gondolok)
Szerintem (azzal együtt hogy ifjusági könyv) hatalmas bölcsesség van benne és nagyon egyéni humor. Érdemes eredetiben olvasni, a fordítások hát izé. Herbert nekem valahogy akkora nyomot nem hagyott, a valahanyadik könyv után nem folytattam a dűnét. Asimov klasszikus, elég alap. Tolkien meg nem jött át, elolvastam az emészthető konyveit, de elég fekete-fehér, a karakterek pl, nekem annyira nem. Ha ajánlhatok nekem eléggé csúcs a hyperion cantos, különösen a vége the rise of endimion. Illetve elég közismert a háromtest probléma, ott se az első könyv hanem a többi, bár sokaknak már nagyon elszállt a vége. De még a rajngói folytatást is hozzácsapnám. És hát scalzi ha mar kortárs. Ha elnézik az offot a kommentisták. :) Hogy legyen gazdasági relevanciája a kommentnek, scalzi collapsing empire könyvei elég érdekes gazdasági rendszert írnak le: interdependency. A birodalomban le van osztva hol mit állíthatnak elő hogy kolcsönös függésben legyenek, ne tudjanak elszakadni :) akereskedelem meg a birodalom közepén át megy adóügyileg :)
Csak a Pratchett könyveket a helyén kell kezelni és nagyon jó görbe tükröt tart a társadalomnak az ókori Kínától Egyiptomon és az ókori görögökön át napjainkig nem kímélve a tudományt társadalmat és az egyházakat. Nekem a kedvenc szerzőm, utána Asimov, Herbert és Tolkien jön.
Én a laposföldhívőkkel egy polcon tartom azokat akik azt mondják 35 évesen nincs olyan megtakarításuk, amit akár 30 évig tudnak tartani hozzányúlás nélkül és azokat akik a 3 napos hozamok alapján hoznak több éves befektetési döntéseket. Sok sikert hozzá.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)