Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem szeretnék tanácsod adni. Semmire sem buzdítani. Amit én látok, mintha értenék hozzá, de nem. EUR USD pengeélen táncol 1.12-n, 1.118-1.119 gyorsan meglehet, 5-6 extra pont legalább a certiben. Ugyanígy benne van,h 1.121-122-ig visszatáncol, pár pont bukó. HUF nem nagyon akar esni, 379.4-5-öt nézem, mint egy kisebb korrekció, hogy az RSI kicsit pihenjen, és utána fel. (vagy nem) NA ennyire értek hozzá!:)
Inkább az a para, hogy mennyi lesz az idő előtti visszaváltási % , nem 1, hanem 3-4-5%? Még most nyugtatnak, hogy marad 1%. Ha nem így maradna, tuti pánik hangulat lenne.
Ki fikázta? Azt mondtam, hogy a teljes futamidőre vizsgáljuk majd az eredményt. Első évében a MÁP+ is marha jónak tűnt. Aztán jól becumizták,akik benne maradtak. Nagy kérdés, hogy a PMÁP eladhatósága, szankciónálása milyen mértékű lesz.
Én PMÁP-ban ülök, nagyrészt. Szeritnem tök felesleges fikázni, mert attól, hogy a HUF ide oda mozog x %-ot, ha tartósan tartanám egy irányba, kb. hónapok alatt semmit nem hozott volna. Feltételes módban: HA átmegyünk 380-on, amit most baromira tartanak látszólag, még ma 384? csak mert annyira stabilak vagyunk!
Ezekkel a PMÁP,MÁP plusszokkal úgy vagyok, hogy mindig végig kell várni a futamidejét, és akkor megnézni, hogy egy másik lehetőséghez képest mit hozott. Nekem továbbra is kicsit para,hogy a kormány valamire készül, túl szép ez a PMÁP sztori, hogy igaz legyen több éves távlatban. Vagy az infla nem lesz sikersztori, vagy a forint pattan el durván,vagy jön valami cunami,még nem tudom.
Törölt felhasználó2023. 07. 20. 10:33
Igazából ez egy játék deviza, nevetséges, összevissza rángatják. Megértem a tömeges devizába menekülést. Ja és hogy vissza se néznek, pmáp így, pmáp úgy, a nyugalom megér 5% bukót pengőben.
Rakéta után kinézés a boliból 1 HUF-ra, oldalazás, most jöhetne egy újabb rakéta (381), ha folytatódik a minta. Esni, erősödés nem igazán látható, egyelőre. Nyugtával d. a napot!
Forró déli altáji szelek mozgatják, rángatják, repítik FO$rintunkat, mint a nylon zacskót... Sok minden nem tartja. Ha már a záróizom nem fogja tovább, sajnos nem szilárdan érkezik a mennydörgés után a végeredmény. Ennek zuhanyzás lesz a vége.. és sokan nem értik hogyan történhetett meg ez a kellemetlen esemény. Az sem jelent semmit, hogy 2 nap alatt miért és hogyan ugrottunk ismét 1,61%felett, miközben a román lej -0,03% erősödésben van. az usd, amivel meg együtt megyünk az 0,16% gyengülésben... 1,61/0,16 = 10,06 csk 10szeres mértékben ugrottunk felettük. https://www.youtube.com/watch?v=StoiHKd8amc
Csak egy javaslat,nem biztos,hogy ez a tuti. 1. Használj stoppot, és akkor nincs érzelmi libikóka,meg remény kereskedés. 2. Minden elképzelésnek kell hogy legyen invalidációs szintje (korábbi alj/tető kiszedése pl). Ezeket is érdemes figyelni. Nagyon régen,mikor kezdtem, a legfontosabb dolog,amit tanácsoltak,hogy előszőr legyen egy kialakult kereskedési rendszer. Persze én sem vagyok Warren Buffet, de a statisztikáim a kezdetekhez képest azért javulgattak.
Most pl. bizonytalan vagyok amiatt, mert sokan 370 alá vártátok, és előbb jött a rakéta, mint azt sokan várták, vártátok! De déli szél fúj most, szép tegnapi gyertya, aminek jó lenne egy folytatása. Amúgy volt tegnap hír, hogy "kanyarban sincsenek az EU-s pénzek", újra paráztatás.
Általában rövid ideig tartom a jó pozikat, mert megbillen bennem a hit. (tipikus short-long paráztatás) De amikor meg rossz irányba halad, azt meg tovább tartom, így többet bukok, mint nyerek. Mintha kaparóst játszanék. De azért próbálkozok, tanulok.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)