Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Te a magyar gazdaság állapotáról beszéltél, hogy jobb állapotban van.. Hát ezt azért legyél szíves bármilyen információval támaszd alá. Mert a vállalkozások által fizetendő számlát na azok ugrottak egy 10x eset ez tény, de sajnos nem előny....
Nyár közepére tippelek 400-at. Senki se short-olja addig, nem pénzügyi tanácsadás. Arra gondolok, hogy az MNB erőforrásai addigra megcsappannak. Kiadás oldalon ott a 18%, mellette a most már megszokott árfolyam csapkodás közepette itt-ott támasztani kell a forintot vagy átsegíteni egy-egy ellenálláson. A gázt is az MNB fizeti a devizatartalékból. Ez így együtt azért elég ütős kombó. Nyomtatni láthatóan nem akarnak, mert infláció letörése szempontjából nem szerencsés. Nyilván nem tudom felmérni, hogy mennyi tartaléka van az MNB-nek, de ha az csak fogy és fogy, akkor el kell engedni valamit a célokból. Ez lehet a forint árfolyama, lehet az infláció, lehet a devizatartalék egy egészséges szintje. Talán az árfolyam fájna a legkevésbé. Adalék: ugye ha nyereséges az MNB, akkor a "profitot" be kell fizetni a költségvetésbe. Ha veszteséges, akkor majd 5 év múlva lehet kompenzál az állam. Plusz egy csak feltételezés: most MNB - kormány harc van, utóbbi ott tesz keresztbe az előbbinek, ahol tud. Ez is pénzbe kerül. MNB bevétel oldalra nem tudom pontosan mit tudna behúzni, a források megdrágultak mindenkinek az biztos. Szerintem fogy a levegő, nem véletlenül kell ki magából Matolcsy most már hetente. Olyan verziót nem látok, hogy a mézeskalács házikó is megmarad, a farkas is jól lakik, Piroska meg viszi a finomságokat a nagyinak és örökké élnek amíg meg nem halnak.
A Fiatal Kommunisták Szövetsége megtalálja majd a megoldást a problémára. 13 éve van 2/3-a a kommunistáknak, de még mindig Gyurcsányra mutogatnak meg Brüsszelre. Hát, igen, a mocskos Brüsszelt zavarja, hogy ellopják a lóvét,lásd sikeresnél sikeresebb projektek, amiket Hadházy Ákos nem győz feltárni.
Nagyon ügyesek ezek a narancssárga balf*szok. Vajon ezt az 1500 milliárdos hiányt hogyan fogják kezelni? Minden szektor kapjon még a nyakába minimum 15% adót, az elhibázott Brüsszeli szankciókra hivatkozva. :) Kivéve az építőipar, cimborákat meg a fatert véletlen sem szabad extrán adóztatni. :) Esetleg emelhetnék az áfát 30%-ra. :) Kíváncsian várom milyen "okosságot" fognak kitalálni a gyökerek. :)
Eltolcsi már megvilagosodott az mnb élén, hogy elk.rta, most orbán lesz kénytelen megvilágosodni,hogy elk.rta, a fideszhívő csak később fog megvilágosodni
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)