Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem értem, hofy miért nem érted. Tacaly vettem fel, 10 évig fix kamatra. 1. 10 évesre nincs miratórium. 2. Tavaly vettem, vagyis még 8 és fél évig fix.
"5000" kolléga #26020 számú bejegyzését miért kell mínuszolni? Hozott egy befektetési döntést, és úgy találta, hogy érdemes az adott kondíciók mellett piaci alapon 10 évre lefixált lakáshitelt felvenni. (Nem államilag támogatott hitelt vett fel, hanem piacit, ami minden hitelképes ember rendelkezésére állt!) Ugyan volt pénze az ingatlanra, de úgy érezte, hogy megéri így neki ebben a konstrukcióban eladósodni, és a lakásra szánt pénzét másra fordítani (befektetni). A 2016 és 2021 közötti időszakban Magyarországon 1% alatti jegybanki alapkamat volt. Az kifejezetten jó meglátás volt, ha valaki úgy kalkulált, hogy ez a kamatláb innen már csak felfelé mehet. Ráadásul ő előre látó is volt, és 10 évre le is fixálta a törlesztőrészleteit.
Eg helyutt bukhat a matek ha nem er annyit az ingatlan mint amikor a vetel volt. De ez mar mas kategoria. Lokacio, sajat hasznalat-e, meddig lesz tulajdonban stb. De teny es valo ha szukseges volt az ingatlan ez a hitel de meg a sokkal rosszabb is jo binzisz.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)