A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Nekem is inkább forex, de néha kell egy kis adrenalin. Én szívesen beszélek tőzsdéről is. Nem hullámokat kereskedem más a rendszerem, de kíváncsi vagyok az Elliottosok véleményére is.
Amúgy simán beszélhetünk részvényekről vagy bármilyen más befektetésről ilyen színvonalon, ahogy eddig (lehet át is fogalmazom a topik címét). Bár én egy ideje már csak forintozok és néha napján indexezek (részvényről szinte le is "szoktam"), de napi szinten követem a tőzsde legtöbb szegmensét.
Köszi, hogy megosztod a ballépéseket. CS dettó. Bayer mint írtam magasabbról. De nem panaszkodom. Volt a masi irány is bőven. Ha valakit érdekel, akkor 2x fordultam, PSM, illetve APT USA, illetve LAKE be nem mertem bele venni sajnos, az ATPt választottam, nagy pakkal viszonylag. VOW3 kb. nulla, most nincs. TLRY egy kör, de nagyon gondolkodom, hogy ha ma betölti a pici rést 1,92 akkor visszaveszem.
EURHUF-nál ha megyünk fel akkor korábbi 395 és márciusi 403-405 a két szint, holnapi MNB érdekes lesz - nagyon mondták a 0.75ös csökkentést de tényleg erősnek kell lenniük 7% inflációnál és EUs pénzesőnél, hogy ne tolják be 10 alá. Szerintem alakul a várt forgatókönyvem, szépen gyengül a Ft, mert még ha most önmegtartóztatnak is, nem csak a Ft kamatkülönbözetet érdemes nézni, hanem azt is, hogy milyen más lehetőség van befektetésre. A FED dovish put most kinyitotta sokaknak a részvénypiacot, az 5% Ft kamatelőny helyett sokkal sokkal jobb return-ök lehetnek részvényekben. De holnap 4kor okosabbak leszünk, ha maradnak a lassú vágásnál sztem 390re elmegyünk még idén, fölötte kérdőjel, ha gyorsítanak meglesz a 400.
Hahaha, legközelebb bedobom akkor a részvényötleteimet, mert idén eddig az alábbiakba sikerült nyúlni: - Credit Suisse 2,7-en (0,8on kapitulált), bár UBS-el visszahoztam a bukó felét (14,8on belekaptam az átvételi hír utáni bukónál), kár volt hamar zárni 20nál mert elég szépen ment utána tovább. - Farfetch: életem valószínűleg első igazi 100%-os bukója, pedig 2.8on vettem bele, 2 hete még 2.2re felszúrt (ott kellett volna észnél lenni és dobni -20%ban, mert jelen állás szerint teljes csőd. - Bayer ehhez képest csak pici mínusz eddig 33.9es vétellel, nekem tetszik az átstrukturálási irány és látok lendületet a menedzsmentben is, de ekkora hajót fordítani nem két perc (elliot meg ennyire funda forgatókönyveknél nekem kevésbé piros lámpa) Jövőre remélem jobban sikerül a tippmix, bár hogy ne csak panaszkodjak TEVA és Proximus egész jól muzsikált, Volkswagen-en is volt kis profit és most is tartok egy nagyobb pakkot.
Ott short , hacsak nem úgy megy el, hogy ez a negyed év fehér gyertya. Szerintem nem sanszos most. Nem varok hónapos átfogót, azaz 382,5 alá várom a végét valahol ebben az évben fehér gyertyával. Január elején, akkor vétel, és az első negyed évben felszúrás 400ig, tőzsdei korrekcióval egyetemben. Hogy utána jön e az omlás, amit én már vagy 2 éve várok, az nem biztos. Nem kereskedési tanács, csak scenario. Különben síelek és amitől dobtam egy hátast, hogy kihoztam az egyik szar állapotban lévő lécemet , csak megnézni, hogy mit bír. Bevittem a pálya melletti servicbe, ahol az Intersport olcsóbban megcsinálja a nagy szervizt mont otthon.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!