A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Dehogynem. Én április óta építek longban USD/HUF, akkor 335 körül indítottam, most azok a nyitások már 370en vannak. Sajna ez ilyen, ha a swap ellen mész ilyen szinten akkor tényleg érdemes nagyon átgondolni mit mersz bevállalni. A saját chart-om amúgy most ez, az említett szintek láthatóak rajta ahol most figyelem mi történik. [url=https://kephost.net/p/MTAyMTUwMQ.png][img]https://kephost.net/p/MTAyMTUwMQ.png[/img][/url]
Én a tradingview elemzésekkel óvatos vagyok, azért ott tényleg lelkes amatőrtől lelketlen félamatőrig mindenki posztol :) 375ös duplatetőn nem zárni az én hülyeségem volt, az viszont látszott, hogy mélyebb korrekció lesz, a múlt heti esés után pedig elég egyértelmű volt hogy lesz még egy kör. Ha nem lennék poziban én ezen a szinten biztosan inkább venni kezdenék, főleg ha jönne 1-2 szép napos gyertya. Az látszik, hogy innen új éves csúcs nagyon esélytelen egyelőre, viszont a 355-360as szint sztem még reaális év végéig
Tapasztalatod még hiányzik, sajnos segíteni senki nem tud. Annyit azért most is lehetett várni , hogy egy jó inflációs adat mindent megfordít és irány akár 330, de azt ki tudja , melyik héten történik?
S&P 4,504.55 +93.00(+2.11%) "Soft landing", vagy egyáltalán nincs landing, hanem rakéta. 13 héten át esett az S&P, lassan 3 hét alatt visszahozza a 13 hetes esést, 2%-ra van tőle.
Én 353,8-ról voltam csak, de azonnal zártam az esés pillanatában 349,2-nél, pedig még agyaltam is, hogy tartsam-e, de inkább dobtam. az eur usd újra begyújtotta a rakétákat: 1.086... az eur huf is kezd magára találni: 375.9 közben usd huf már 346,0 ahogy ezt az üzit írom, az eur usd újabb rakéta...
Én is hosszabb távon dollár erőt vártam idénre, EUR/USD júliusi fordulás után nagyon elnyúlt az eladási hullám azzal a 11 piros hetessel, viszont nem ment le addig amíg vártam. Számomra ezen a szinten nyitott kérdés, hogy folytatódik az emelkedés, vagy csak a korrekciót fejezi be és délnek megyünk. Részvénypiacon látszik, hogy megint elszakadtunk a fundamentumoktól, mindenki veri a tenyerét, hogy nincs több kamatemelés, és risk-on mód ezerrel. Sajnos én ilyenkor szoktam a dollár erőn veszíteni, amikor meggyőződésem, hogy erősödnie kéne, aztán a piac mégsem így látja :)
USD/HUF-ban elég fontos szinten vagyunk, 2021-22es emelkedés 0,618 fiboja kb 346,7-en van, illetve a most július-szeptemberi emelkedés ugyan ezen fibo szintje 348 körül, amit ráadásul metsz az emlkedő trendcsatorna alja. egyelőre kijöttünk belőle lefelé, kérdés, hogy lesz-e pattanás. Erősen USD/HUF longban vagyok sajnos, elbénáztam hogy 375ön nem zártam de az a helyzet, hogy még vártam felfelé. Ha innen indulnánk felfelé még egy szép dupla aljat is adna augusztussal, a magam részéről nem tudom eldönteni, hogy ez az esés egy végső eladási vákum vagy lesz folytatás. Utóbbi esetben akár a 330-350es csatorna is visszajöhet a játékba. Annyi biztos, hogy a long oldal életben maradásához napokon belül meg kéne indulni.
Így is többet segítetek, mint amennyire szüksége van egy "átlagos" szerencsét-próbálónak. Legközelebb úgy nyitok pozit, hogy amire gondolok, annak az ellentetjét cselekszem:D. Az utóbbi 2 kereskedést, amit csináltam, annak a fordítottjával degeszre kerestem volna magam....:D
Emlékszel,korábban megadtama szintjeimet. 375,aztán meg lész egy 370 körüli szint. Az alatt jönnek majd a meglepetések. (merthogy simán lehet tovább, de itt már észnél kell lenni)
USDHUF 347tel csatorna aljat fog,kérdés,hogy átesik rajta, vagy onnan fordul majd egy kis csorgás után. Ideálisan meg lehet 375 forintban, de a spread miatt ezt már nem centizném. De mire leírtam,már 376 alatt vagyunk.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!