A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Továbbra is a hetes az érdekes. Jelenleg nagyon hiányzik egy impulzus hetesen. Ez így elég lassan bandukol. Ha azonban így zár, akkor a 400 képbe került. Még messze a hétvége.
Meglátjuk. A 400 valószínűleg még lesz, csak az nem mindegy, hogy mikor és hogyan. Nagyon érdekes az összes instrumentum, mintha mindenhol egy brutális utolsó futam lenne. Közben tele vagyunk figyelmeztető jelekkel.
Hát az valahol a vízválasztó éves gyertya színében is. Ha most fel lövik oda, akkor inkább 420 körüli árfolyamra szavazok. Ha mindezt éves fehér gyertyával akkor sokkal magasabbra. Ahhoz valami olyasmi kellene, hogy leminősítés és negatív figyelő lista. Az valószínűleg meghozná. Azért nem lehetetlen, hogy erre próbáltak már figyelmeztetni a felcsuti cárt, de hát az úgyis süket fül. Mindenesetre, ha kilövési engedély, akkor övékét becsatolni . Természetesen nem politikailag, hanem gazdaságilag.
Ezzel én is kiegyeznék :) Hónapokkal ezelőtt 400-ra lőttem be a tetejét, ahol nagy tételben shortolnék. De még az is lehet, hogy az euróimat váltanám forintra, lejjebb pedig vissza euróba. Nem gondolom, hogy 400 fölé menne középtávon.
Bezony, kezd nőni a nyomás rendesen, innen szokott jönni egy impulzív kitörés, bár jelenleg technikai kép alapján 50-50% hogy mi lesz az irány. Én örülnék egy tűzijátéknak és 400as EURHUFnak karácsony előtt, utána azt csinál amit akar :)
Én UsdTry shortot próbáltam idén, 100k uh nem nagy tétel, de 300ezer huf bukoban zártam. Jónak tűnik a swap de így is stabilan többet gyengül mint a kamat. DeutBank taktikaira ajánlotta 2024re de nekem végül magasabbnak tűnt a kockázat, főleg Izrael miatt, mint ami nyerhető vele. Úgyhogy figyelem tovább, ha úgy tűnik mozdul beallok újra shortba.
Igen, én is ezt látom most a valószínűbbnek. De egy enyhe emelkedő csatorna is belelátható, ebben az esetben 400 körül lenne a tető. Az egy erős ellenállás, ott nyitnám is nagy tételben a shortot (vagy short call opció).
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!