A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Pmáp-on én is egyre többet gondolkodok. A leginkább a májusi lejáraton, mert abból van a legtöbb. És pont most félidős, elég sok kamatot benne hagynék, ha visszaváltanám. Még nem tudom mi legyen. A januárit és a mrciusit én is dobom Karácsony előtt.
USDHUFot nézve, én most nem lepődnék meg egy 360on. Meredek,de EURUSDben is 1.12nél meredek volt az 1.04. Fundásan nem tudom megindokolni, hogy mi miatt lehet, talán EURUSD miatt,de nem vagyok fundás. BTCben napos divergencia,ott is lehet valami.
Lentebb írtam, hogy a PMAP szerintem nem visszavaltos. Egyszerűen nem bírja el a költségvetés. December 31 ig szerintem meg kell szabadulni attól, amitől az ember akár. Karácsonyig nem mernek szerintem semmit csinálni, bár ez is attól függ, hogy mi lesz a következő napokban, hetekben. Sajnos minden túl képlékeny. Az biztos, hogy itt szinte minden index, deviza fontos tamasznal, ellenállásnal.
Én most úgy elemeztem, (ahogy korábban is megírtam), hogy 1.04 a cél. Innen most 1.08 körül is még csak korrekció lenne, ha meg ennyi volt a dollár erő, akkor nem paritás jön. Nekem most mozi, 1.07-1.08 környékét figyelem, ha egyáltalán oda elmegy. EURHUF,USDHUF levegőhöz juthat,de aztán jönnek a PMÁP lejáratok januárban.
Hát még azért megerősítés kell. Különben én nem Elliott alapján nézem. Nálam 1,073 a kritikus szint. Ha évesen alá zár, akkor meg az is kérdés, hogy hogyan. Majd, ha odaerunk. Meg van 1 bő hónap. Ha megragad ezeken a szinteken, vagy még lentebb megy addig, akkor szerintem atmentunk a hídon.
Ez csak egy feltételezés,lehet hogy nem ABC megy,hanem 5 hullámból a 3, de mindkettő esetben a csatorna adott,amíg nem törik. De ez azért nem 2 pillanat lesz. https://invst.ly/17gtx7 Mit gondolsz?
Baszki...megneztem egy korabbi chartot az eves engulfing felvetesedre. Az a helyzet,hogy az alapjan,amit ott felskicceltem,0.8as eurusd lenne,vagy meg melyebb. Combos lesz. Lehet h dollarban kell maradni jo sokaig?
Visszaneztem a lakossagi finanszirozast. Augusztus óta nem nőtt semmit. Nehéz elhinni, hogy Karácsonykor növekszik. Mindenkep szükség lenne a forint megtamasztasara. A jövő év 1 negyed éve, ha rossz irányba mennek a dolgok, nagyon csunya is lehet. 13. Havi nyugdíj, nagy kamat fizetések...a 12.23 DKJ is sopri a 100mrd okat. Nem hiába tett bejelentéseket az MNB. ..
Nézegettem a tegnap megjelenő AKk jelentest. Ami jól látszik, hogy bár megprobaltak az intézményi vevokre ratolni az államadósság finanszirozasat ez nem sikerült. Az adósságot a DKJ kibocsátás növekedése, a lakossagi finanszírozás növekedése és a külföld felé történő eladósodás fedezte. A lakosság finanszírozási kepessege/hajlandóság egyre csökken dinamikájában. A DKJ ezeken a szinteken besült az elmúlt hetekben. A hírek szerint a KÉSZ számla is kb. 1000mrd OS csökkenés fog mutatni december végére és kb egy 500mrd OS egyenleget tervez az állam atevickelni az új évre. Január 20 Trump beiktatása. Január 27 az első nagy lejárat. Az jól látszik, hogy Január elején üres lesz a kassza. Erre mondják, hogy 19 re lapot húzunk. Gondolkodom egy kis dollár realizalason, de lehet, hogy meghatralok. Mit gondoltok?
Hú de mérges vagyok most.. Ekkora eltökölést. Semmi mást nem kellett volna tenni, mint odarakni azt a nyomorult megbízást korán reggel és leszarni mindent........... . https://invst.ly/17fs0z . https://invst.ly/17fs20
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!