Miért nem a netbrokerből indítottad a kiutalást? Láttad volna, hogy mennyi az aktuálisan utalható cash. Ha eladsz valamit, vehetsz rajta azonnal másik papírt, de ha kiutalnád a casht, meg kell várni a T+2 elszámolást és csak utána utalhatsz ki számlára.
Eladtam részvényt promt áron a netbrókerben, majd személyesen bementem egy fiókba és átutalást indítottam. Fél óra múlva felhívtak és közölték, hogy 2 nap múlva realizálják az eladást és akkor kezdik meg az átutalást. Az első k.anyátok akkor eset ki a számom amikor megláttam, hogy milyen nevetséges árfolyamon számoltak.... Nem folytatom.
Köszi,hogy betetted a díjjegyzéket. -A certifikátot így külön nem találni, én nem találtam, végülis ennek a jutaléka , ugyanaz ,mint egy BÉT-részvényé! A BÉT termékek között kerestem.-
Aki devizát vált a netbrokerben az figyeljen, nálam napok óta megy az árfolyamban a trükközés... Napközben 70-90 fillérrel rosszabb vételi árfolyamot jegyeznek az euróra, délután már szűkül a spread...
Erste: Indíts Erste Future rendszeres megtakarítást legalább havi 20 000 Ft értékben, és két éven keresztül elengedjük az értékpapír számla díjait (számlavezetési és állományi díjat). További részleteket találsz hatályos üzleti díjjegyzékünk 2. pontjában (Számlavezetéshez kapcsolódó kedvezmények). De én már nem pakolok semmit oda, amit megvettem az oké, az ott pötyög egy darabig, ibkr körökkel (sok körrel) olcsóbb-profibb. Az adás-vétel az ersténél nagyon drága: devizaváltás kb +1% az ibkr-hez képest, devizaváltási adó +0.45%, tranzakciós díj (adásnál/vételnél is) +0.45%, min 7 euró. Szóval ott tartunk hogy 2% költség van vásárláskor kapásból. Eladásnál szintén van egy min 0.45%os tranzakciós díj. Ez még évi 1-2 tranzakciónál is eléggé komoly és gyakran ténykedni meg egyenesen pokoli drága. Nyilván nem az az első lépés hogy ibkr, de mondjuk egy év ténykedés elég legyen egy magyar brokinál és utána a következő mehet az ibkr-nél.
Ezek szerint a CIB elég necces és a K&H sem valami barátságos. Ersténél 50 millióig van maximalizálva a díjfizetés (0,015%) és lehet velük beszélni. Persze kérdéses a CIB szorzó, mert ha 0,0001%, akkor nagy gond nincs. :)
Köszönöm a válaszokat, a problémám az, hogy a CIB semmit nem tesz az állományi díj maximálására, ezáltal minél többet ér az értékpapírszámlád, annál többet fizetsz, ez nekem nem szimpatikus..., azt gondolom az Erste, vagy K&H e tekintetben befektető barátabb (tudtommal az Erste esetében 50millió Ft fölötti részt nem sarcolja..., a K@H pedig talán havi 10000 forintban maximálja - kérlek javítsatok ki ha rosszul tudom). Ahogy írtátok, ezek szerint mind a kettő felület kicsit fapados, az Erste talán olcsóbb... Még egyszer köszönöm a segítséget, szuperek vagytok 🙂
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!