A cég tulajdonosai jórészt kényszerrészvényesek. Olyanok, akik a pénzüket szeretnék viszont látni. Nem azért hozták ide, hogy a tőkéjüket hosszú távra átadva cégérték növelésben gondolkodtak, hanem kölcsönt adtak pár éves távra. A csőd óta ez már nem egy klasszikus cég, hanem egy projektcég, ami arra hivatott, hogy a lehető legtöbbért pénzre váltsa a vagyont és részben kárpótolja a volt hitelezőit. Erről szól a csődegyezség.
Azért a bejövő zsetonból újra lehetne szervezni a vállalatot. Energetikai pályázatokat előkészíteni, stb. Kellő saját erő is rendelkezésre állna. Ez lenne valódi részvényesi értékteremtés. Gyakorlatilag az előterjesztésből mindenki a cég bezárását akarja. Hol az elemzés arról, hogy ez a legjobb megoldás? Én sok olyan cégre emlékszem, amelyek ennél sokkal rosszabb helyzetben voltak, de átszervezték és óriási emelkedést produkált. Persze ez csak leányálom. Ha tejhatalmam lenne, akkor nem lenne kifizetés semmilyen módon, hanem három értelmes pályázati szakértővel új projekteket készítenénk elő. Nem lehetetlen vállalkozás ez. Azt a legkönnyebb, hogy nincs itt lehetőség, meg úgy sem fog menni, stb. Igazi Hungaropesszimizmus.
Jó, akkor legyen aukció "Boole", bizonyára meg lehet beszélni, még annak ellenére is, hogy már megint spekulánsnak minősítesz, de ne legyen CRH Invest Kft és általuk hozott apportok....mert akkor aukció sem lesz....
Ha a lengyel értékesítésből befolyó teljes összeget saját részvény vásárlásra költik, akkor a jelenlegi 239Ft-os egy részvényre jutó könyv szerinti értéken nagyjából 15 millió db részvényt vehetnek.
Azaz maradna 6 millió darab részvény, amire jutna a havi kb. 20 millió adózott eredményt (közgyűlésen elhangzott információ) adó magyar operáció, illetve a Romániából várható pénz. Ha onnan csak a már részben megnyert perrel számolunk, ami minimum 4 millió eurót tesz ki, akkor a cégérték minimum 2,5 milliárd Ft lenne. Ezen osztozna 6 millió db részvény, azaz 400 Ft feletti egy részvényre jutó tőke maradna. Ehhez jönne még hozzá a gyergyói per, ami további 10-12 millió eurót hozhatna.
Ez persze elmélet, hisz aki marad, annak azzal kell számolnia, hogy a CRH-ra bízza a pénzét. Ők meg már bemutatkoztak nekünk.
Gondoljatok bele egy dologba! Kifejtettem véleményemet 2015.09.04.-én tartandó megismételt rendkívüli közgyűlésen is!
A társaságnak kb. 6-7 év múlva futnak ki a magyarországi projektjei... vagyis már most el kellene kezdeni építkezni...de legalább egy vagy kettő nagyobb projekttel kellene kezdeni...
Szerintetek az ENEFI Nyrt. ilyen visszhangos múlttal, hol tud 1 - 1,5 Md HUF üzletet kötni...??? Hiteleket nem adnak, végig lett járva ez a folyamat is...
Jelen pillanatban még más Tárasaság sem, tud nyerni ilylen nagy projekteket (állami) mert megvan a "megfelelő" nyertes......
Az Alteo 2 MDd HUF projektet készít elő és valósít meg TVK-nak....Mi milyen messze kerültünk ettől?????
Természetesen meg kell kérdezni a főmérnök véleményét, hiszen Ő a szakember...
De az apportálásoknál az Én verzióm sokkal jobb......
Én értem muvezeto gondolkodását akkor, ha nem kötvényes, hanem olcsón vásárolt. Ő akkor kedvező helyzetben nagyon jól jár. De mi lesz a kötvényesekkel. Ezért mondtam, hogy az aukciónál nincs egyenesebb dolog. Ha valaki 100 Ft-on jutott hozzá, akkor is kiszállhat 200-as ajánlati áron és esély van a kötvényesnek is. De saját részvény vásárláskor számításaim szerint nincs.
ENEFI - THE BEST