Az nem igazi közgyűlés, csak informális. Szavazni se kell semmiről.
Van egy olyan érzésem, hogy el fog maradni, csak a megismételt lesz megtartva. Aminek időpontja ugyanaz, mint a másik közgyűlésé.
Szalma Csabával mi történt?
Félreállították?
Január 8-án Siska úr szemébe mondta azt, hogy nem szavazza meg a felügyelő- és audit bizottságba, most meg az OTP jelöli Siska urat, mint megbízható személyt?
Ilyet csak vezéráldozat után szoktak elkövetni.
Nem, sajnos nem láthatjuk teljesen. De a bizalomvesztés mindent fölülír.
Nagy jövő lenne még a cég előtt, sok pénz befolyhat még ide a román perekből, de a CRH megjelenése és agresszív viselkedése számomra egyértelműen azt mutatja, hogy visznek mindent, ami mozdítható.
Az értékesítésből befolyó összeg erejéig, azaz cca. 10,9 M EUR...ebből az összegből történhet a saját részvény vásárlás...
..ha már elkerülhetetlen volt a jelölés, Én nem adom a nevemet semmilyen kétes üzlet mellé....teljes mértékben a kisbefektetők érdekeit veszem figyelembe...
Mint mondtam, Nekem nem kell senkinek a pénze, meg a részvénye sem, a cél minden tulajdonossal tisztességesen bánni...
A kötvényesekből lett "kényszerrészvényeseknek" az osztalékfizetés azért nem jó megoldás, mert 15% adó osztalékadó terhelné Őket....
a saját részvény vásárlással - mint említettem már - egyértelműen az értékteremtés a cél (BVPS) és a "kényszer részvényesek" kiengedése a Társaság tulajdonosai szerkezetéből....
tök mindegy hogy melyik kisbüfinek mi is tetszik. a nagyok döntenek
Törölt felhasználó2016. 02. 19. 19:34
Irtóztatóan nagy a fejetlenség!
Bejelentik, hogy március 11-én nem lesz közgyűlés, eltolják március 23-ra (milyen törvényi lehetőség van erre?), majd most úgy tűnik, mégis lesz 11-én közgyűlés, ugyanakkor a beterjesztett napirendi pontokat és határozati javaslatokat 1 napos csúszással teszik közzé.
Ezen én már nem tudok kiigazodni. Fogalmam sincs arról, hogy a közgyűlés így hozhat-e érvényes határozatokat. Azt se értem, hogy 23-án lesz-e közgyűlés, vagy sem? Elképzelhető az az eset, hogy 11-én megszavazunk valamit, majd 23-án a jobban értesültek újra összeülnek, és megszavaznak valami teljesen mást?
Újfent arra kérem a kisrészvényeseket, hogy jöjjenek el a közgyűlésre (egyelőre március 11-re készüljetek), ha nem tudnak személyesen megjelenni, akkor egy általuk megbízhatónak ítélt meghatalmazott útján legyenek ott! Nagyon fontos közgyűlés ez, ne 2-3 ember döntsön a fejünk fölött!
De felkészülten gyertek el! Olvassatok utána annak, hogy kik is fészkelték be magukat az Enefi-be. Nézzétek meg, hogy milyen múlt áll mögöttük, mi történt korábban a rájuk bízott vagyonnal. Ott nem lesz lehetőség részletesen kitárgyalni, itt ez a fórum, itt ki lehet tárgyalni a jelölteket.
Ha valaki kíváncsi rá, akkor én leírhatom, hogy mi történt az egyes közgyűléseken. Milyen információk hangzottak el, amikről korábban még nem írtam, mikre alapozom én a véleményemet. Milyen apró mozzanatok esnek meg ezeken a közgyűléseken, amik esetenként aprónak tűnnek, de ezekből áll össze a nagy kép.
Egy valami viszont biztos: én egyedül semmire se megyek.
Hangzatos napirendi pontokat vettek fel a nagytulajdonosok, amiben az a "szép", hogy láthatóan előterjesztői szinten nincs egyetértés, és ez könnyen eredményezhet azt is, hogy a szavazásokon se lesz egyetértés, azaz a végén két szék közzé pottyanunk, a teljes vagyon azok kezén marad, akik szeptemberben kihirdették stratégiájukat az alacsony megtérülést (talán) biztosító projektek vásárlásának a közgyűlésen történt átverésével.
CRH-tól hol van a két jelölt önéletrajza? A CRH javaslatai abszolút nem tetszenek. Az OTP, Allianz, Soós féle javaslatokból kéne egy jó válogatást megszavazni. Az Allianz csak személyi javaslatokkal állt elő, hát nem sok semmi.
Azért vannak olyan javaslatok, amelyeket tudok támogatni. Dr. Dávid Alíz, Dr. Siska Miklós, Fekete Attila, Gagyi Pálffy Attila, felőlem Bálint László is jöhet. Azonban jobb szeretném, ha Soós úr csak szaktanácsadó maradna a cégben, Dr. Sárkány pedig visszajönne a cég ügyvédjének, nem pedig a javaslatokban szereplő tisztségekre aspirálnának.
Szerencsésebbnek tartanám, ha aukció lenne és nem saját részvény vásárlás. A határozati javaslat is megint ködös. Az "értékesítéséből befolyó összeg erejéig". Nem szerepel, hogy a befolyó összeget teljesen el is kell költeni erre a célra, valamint a vételi árfolyam nem haladhatja meg a megelőző negyedéves tőzsdei jelentésben lévő egy szavazó részvényre jutó saját tőke értékét. Ha jól számolom, akkor a 366 Ft/részvény értéken bekerült kötvényesek a zsetonjukat még így sem látják viszont teljesen.
A kozgyulesi javaslatok alapjan a lengyel leany eladasat nem tudjak megakadalyozni, ha jol emlekeszem penzugyileg februar 28-a hatarido a tranzakcio zarasahoz.
ENEFI - THE BEST