nettó 111.-Ft /rv. akarnak fizetni osztalékként. Ez ha a csütörtöki záróárat nézed,( 870.-Ft ) 12-13% nettó hozamnak felel meg. Nézd meg az állampapírokat , hogy mennyit kapsz utánuk?! :)))) Ezt vedd most kiindulási alapnak , ha veszel ilyen papírt.
Értem. Én rendesen ki vagyok tömve papírral, de tavaly ilyenkor jóval több volt. Sajnos nem számítottam ennyire kövér osztalékra most. De veszegettem azért még pluszba belőle. Az árfolyamokban amiket írtál, van bőven hiba (tavalyi, idei mozgásokra gondolok) de a lényeget értjük:-) Legyen úgy, ahogy gondolod, én örülnék neki hidd el, viszont irreálisnak tartom. Azt tudod ugye, hogy nem a cég alapműködése termelte ki ezt a két kövér osztalékot? A menedzsment amúgy nagyon rendben van a cégnél..! Szép jövő előtt állunk.
Spekuláció a részvény bő egy éves mozgása ill a BÉT jelenlegi állapota alapján .. Nos amikor kb a kutyát nem érdekelte egy d House .. 430 as árfolyamnál bele héttel egy 107 Ftos osztalékot ... mire elértük a vágás idejét 700 Ft talán 730 ig menetelt a részvény.. Utána erre már jobban emlékszem azon vitatkoztunk a fórumon hogy mennyit esik/ csorog majd vissza az árfolyam az év további részében.. ( 2023 as év értelemszerűen..) Sokan azt mondták ennyi volt , csak az oszti miatt vették ingatlanpiac kuka irány 500 Ft én reméltem 600 ig megy le csak... Nos 650 Ft alá se ment mert egyrészt stabil kezekben van a részvények jó része, másrészt jobbak lettek a cég eredményei a vártnál ... Na most idén a 131 Ftos osztalékra már 870 körül járunk és még messze a vágás. A cégnek jobb éve lesz szerintem mint tavaly tehát nem számítok nagy visszacsorgásra ... jövőre még nagyobb osztival számolok illetve azzal , hogy a Dunára az idei évben még többen figyeltek fel..Ez látható is a forgalomból. Illetve itt egy olyan menedzsment van ami kimondva és tettekben is bizonyítja hogy fontos számára az árfolyam emelkedése... kb ezért😂
Ebből is tisztán látszik, ha ez a nagy eladó ésszel nyomta volna, akkor röhögve 900 körül tudott volna kitárazni! Igazi dilettáns volt. Talán már elfogyott neki, vagy csak elaludt....?!
Én ahogy számolgatom jó egyéves időtávon az idei illetve jövő évi osztalék meglétét is feltételezve ; valamint egy idei a tavalyi évnél erősebb évet számításba véve... 50 százalék benne lehet... majdnem biztosan.. még mindig az egyik legolcsóbb és legvonzóbb vételek egyike ..másik az AW ...
A résnek nem sok köze van hozzá. Kicsit messze van még az osztalék és valakinek nincs jobb dolga, mint mindig 840Ft alá nyomni. Gondolom szeretne olcsóbban venni és nem akarja, hogy elszálljon az árfolyam, ameddig nem vásárolt be.
Engem is idegesít, nem az a baj , hogy lefelé várja az irányt, hanem az a stílus amit előad, egy igazi troll. Hogy ez neki miért okoz örömöt nem tudom. Én sem tudom, hogy hol lesz az alja a korrekciónak, de abban biztos vagyok, hogy a teteje 1000 Ft fölött lesz, tehát a ezen a szinten már bőven megéri pár hónapos időintervallumban venni.
Szép üres az eladói, óriási a gap..! Megjegyzem ez lenne a normális, hogy ilyen osztalék reményében 900 alatt egy darabot sem szórni! De még nem végzett az emberünk, csak várja hogy töltődjön a vételi oldal! Rájön lassan, hogy 900 felett is szórhatta volna ha nem ennyire dilettáns!
Szerintem meg idejönnek! Én is beállok mindig 840-re vétellel és teljesül. Folyamatosan veszem 840-en:) Néha fenntebb. Ez nem fog mindig menni mert elfogy ennyiért!
DUNAHOUSE részvény