Csütörtök reggel sajtótájékoztatót tart az Emberi Erõforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A téma a kormány egyik családpolitikai intézkedése. Döntött a kormány a harmadik vagy további gyermeket
Az imádott oroszaidhoz képest tényleg nagyon ugyanolyan a német és a magyar jogrend. Ahogyan Észak-Koreához képest még az orosz viszonyok is egészen jogállamiak. Szomorú, hogy neked ez a viszonyítás és szint.
Azzal egyetértek, hogy az EU-s joganyag feleslegesen nagy. És sajnos sokszor értelmetlen szabályokat tartalmaz.
A mozgástér azonban mégis nagy. Elég csak az Egyesült Királyság és Németország közötti különbséget megnézni.
"Döntött a kormány a harmadik vagy további gyermeket vállaló családok jelzáloghitel-tartozását csökkentő program részleteiről."
Mivel a gyerekek vállalásával a szülők nagy része szegénységet vagy életszínvonalcsökkenést is vállal, ezért helyeslem a gyerekesek támogatását.
A szövegből azt hüvelyezem ki, hogy ez a meglévő gyerekekre már nem vonatkozik, hanem csak a továbbiakra.
Az sem világos, hogy ez a családokra vonatkozik vagy a gyerekesekre. Ha valaki a második férjének harmadik felesége és az első férjétől már van két gyereke, akkor ő és gyerekei hol helyezkednek el a kormány családfölfogásában? Kap hitelcsökkentést, ha vállal további gyereket?
Én magam is ismerek olyan nőt, akinek három apától van három gyereke.
és persze az "Alaptörvényünk" és a Ptk-nk sem mehet szembe az uniós joggal
a magyar Alaptörvény egyébként feketén-fehéren deklarálja, hogy a joghierarchiában az uniós jog a magyar jog fölött áll...
jav.:
a mai "magyar jogrend" mindössze az EU jogrend "származékos terméke"...
megjegyzem a bürokrácia generálás és a több mint 100 ezer oldalas - többnyire teljesen felesleges - közösségi joganyag között igen szoros kapcsolat van...
a jogharmonizáció óta - ami alapfeltétel volt a belépéshez - egyetlen magyar jogszabály sem mehet szembe az uniós elvekkel és az EU joggal
azaz
a mai "magyar jogrend" mindössze az EU "származékos terméke"...
Az ilyen intézményesített lenyúlásokról nem is beszéltem még, valóban. Trafik törvény, integráció törvény (mindnek a legalja - törvényesített megsértése a tulajdonnak), földtörvény, stb.
Mondok én valamit erről a saját bőrén tapasztalásról, amivel a pártkatonákra meg a demagógiára is reflektálok. Nincs egzakt bizonyítékom rá, csak összeadtam a publikus infókat, és ez jött ki belőle: a kúrmány kb. mindent megtett azért, hogy a "migránsok" és a magyar lakosság közt minél több súrlódás legyen. Népes városok mellé (pl. Debrecen és Győr közelébe) telepítettek nyitott "befogadóbázist", ahonnan szabadon ki-be járhatnak a "migránsok". Nem a MH szállítja őket, hanem tömegközlekedéssel mennek ide-oda, hogy minél több fennakadást okozzanak. A cél: a lehető legtöbb konfrontáció, ami nyilván lejáratja a "migránsokat". Ezzel lehetett "aláfesteni" a sokmilliárdos kampányokat,, aminek a közpénz lenyúlásán túl a propagadna volt a célja (kúrmány népszerűsítése), no meg persze a figyelem elterelése a sok lopásról. Konklúzió: ilyen kártékony kúrmányunk talán még sohasem volt, ami mindent arra használ fel, hogy nekik jobb legyen, nem törődve azzal, hogy milyen áron érik el a céljaikat.
Bizonyos területeken igen, de egy csomó mindennapos dolgot hazai jogszabály szabályoz. PL. a teljes bürokráciát (eljárások, engedélyek, stb.). Aztán az Alaptörvényünk és a Ptk.ánk is a mienk. Utóbbi eléggé meghatározza az egész jogi rendszerünket. Meg még egy csomó minden.
Az uralkodó család csak kirakati dísz.A "mindent visz" elvet nem sikerült felfedeznem a választási rendszerükben, pedig belepillantottam, bár nem magoltam be a vonatkozó törvényeket. Ha dobsz egy hibatkozást a megfelelő paragrafusra azt megköszönöm. Komolyan kiváncsi vagyok rá!
miért nem hollandiát hozod példának?
nem az a probléma, hogy a győztes mindent visz - bár nekem az sem tetszi
hanem az, hogy nem kell hozzá 50 százalék + 1 szavazat
ez proli tempó
megfigyeltem, hogy ha valami rossz, mellé raksz egy még rosszabbat és kijelented, hogy deviszont ehhez képest ez is jobb
olyasmi ez, mintha azt mondanám, hogy 3 bazi nagy orrba veréshez képest jobb a kettő
neked jobb?
mert én a nulla orrba verést választom inkább
Ennél egyszerűbb a dolog: maguknak és a háromgyerekeseknek adtak 1 milliót. Színtiszta szavazatvásárlás. Abból is a teljesen nyers, leplezetlen fajta, még egy programnak hívott és áttételesen szavazatvásárló, de amúgy érdekes ötletet se sikerült kitalálniuk.
...és ne felejtsük el, hogy még abban az egy fordulóban sem többségi, hanem a legtöbb szavazat dönti el az eredményt.Lényegében kukába dobták a demokráciát...
Döntött a kormány a gyerekesek hiteltartozásának csökkentésérõl
Ugrás a cikkhez