Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
a 9000-es dax certiket mindenképp jobb kerülni, mert az erős támasz 8900-on van, tehát az, h 9000-ig nemhogy alá ne menjen, de le se szúrjon, az nagyon nem valószínű.
legutóbbi esetben, augusztusban is nagyon csúnyán nyírták ki a 9K-s certit, és akkor is ez volt, másnap már 9100 fölött volt a dax.
Pedig az irányt kitaláltad, csak az egy könyvelés-technikai hiba volt. A minap Shorttime-nak is meg akartam írni, h ne a 9000-es korlát árú certit válassza (1700-as certi árnál keresett belépőt), de aztán úgy gondoltam, h én nem szólok bele más dolgába.
9100-nál DAX short dobva.
szerintem itt már megvárja SP nyitást.
és utána akár átviheti 9130-at, de 9240 fölé nem várnám - onnan pedig lefelé majd.
szerintem ez nem egy long trend rövid távon, és fordulós jelet se látok, sima visszatesztnek és hírzajnak inkább értelmezem, de hát mindenki szabadon értelmezheti csártokat: link
ez az orosz ügy valóban alkalmas lehet arra, hogy taccsra tegye az egész tőzsdét... de szerintem még nem idén! és ez akár lényeges szempont lehet a néhány hónapra szóló spekulációknál is.
pedig ez sztem esni fog, nem sok rossz hír van beárazva eddig.
daxban sem, usában meg aztán pláne.
magánvélemény, de sztem a következő nagy mozgás nem fölfelé lesz, még akkor sem, ha a dax még (mivel épp erős támaszról pattan) felküzdheti magát még 100-200 pontot.
Ha egy kurva autót, egy doboz gyógyszert, egy nyamvadt utast sem szállítottak Oroszországba - és ez a befektetők szerint még nincs beárazva - akkor én abbahagyom a tőzsdézést. :(
akkor,baj van,sziget longra,elliot shortra várja. lehet inkább kiszállok mindenből,mert ugye ha minden egy irányba várná akkor egyszerű lenne,ellenkező irány és kész,de így,tiszta kihívás.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?