Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Igen, BNP-s certi volt 9533-as kiütéssel, tényleges padlófogással. Úgy tűnik az ősz viharosabbnak készül, mint gondoltam. (+túl sokáig ringattam magam a fülescsészében)
jó, nem veszem:)
15-nél hiába állna meg, mert 16-on kiütődik a certi.
de nehezen tudom elképzelni, h vissza akarmám venni, hadd fusson inkább az eurusd long, remélem kieste magát, és pattan kicsit a támaszról.
ez valami külföldi certi volt?
magyar certik közül egyik sem ütődik ki 9500-on.
amúgy valami halvány esély esetleg lehet rá, h éjjel kicsit feljebb tolják a mostani szintről a futit, és úgy nem ütődik ki a certid...
Törölt felhasználó2014. 09. 25. 21:56
else hiszem,hogy a nyamvadt sp longjaim pluszba tudtam zárni :)
holnap azért 77-78 környékét valószínűleg vissza teszteli 40 -en van a következő támasza.
Teatyauristen! Elmentünk estére kirándulni+bevásárolni, közben elszabadult a totális armageddon. Certim (azabizonyos 9820-as long...) kiütve, tőzsdepénz megsemmisítve. Úgy néz ki, hosszabb időre ki kell vonnom magam a forgalomból, mert ez így erősen kontraproduktív, maradok a 2-3x-os ETF-eknél.
:D
76-tól már jó az eurusd long certi, az nem tom, pontosan mennyinél van, de sztem olyan 1.276-1.277 környéke lehet.
ha csak 1.29 környékére visszamászik az már királyság, annyit meg csak pattan már egy hetes szintű támaszról :D
az ezüstben semmi támasz nincs, és gyakorlatilag csak esni tud.
mióta megvettem azt a qrva ezüst long certit, ennek a szutyoknak nem volt egyetlen napja se, amikor zöldben zárt volna.
én hülye segg, hogy miért nem vágtam ki pár napja, mikor egyszer véletlenül elment 18 dollárig....
bár eleve belevenni is kár volt, mondjuk a certi 4-5 pip után nullában van, annyit meg azt gondoltam, simán emelkedik a 18-as kerek szintről.
francokat.
előbb vagy utóbb minden trend megfordul, és ha te következetesen addig akarsz egy pozit minden alkalommal tartani, míg nyerőbe nem megy, akkor egyszer, mikor fordul a trend, nagyon megszívod, rámegy a gatyád is.
kellő marginnal persze ki lehet ülni, de hiányzik neked egy olyan pozi, amin csak a mínusz gyűlik?
tegnap vettem otp-t 4200-on mert naposon a 4200 az előző kitörési szint volt.
az istennek nem akart pattanni róla, majd becsordogált alá.
úgy voltam vele, h a franc se akar beleragadni, inkább kivágom, ne kösse le a pénzt.
4184-en kidobtam, 16 ft veszteséggel részvényenként, apróbb bukóval.
ma ez az otp 4000-en zárt, és ahogy elnézem a kinti hangulatot, holnap sem felfelé fog menni.
az ezüst longommal is azonnal ezt kellett volna csinálni, mikor megállás nélkül törte a 18 dolcsis támaszt. nem ezt tettem, ott jóval nagyobb is lett a bukta.
ha egy elképzelés nem jön be, szívfájdalom nélkül likvidálni kell a pozit, mert a futtatott bukó sok jóra nem vezet.
"érdekes", de éppen a hetes szignálvonal keresztezése előtt kezdett ismét visszakonyulni az macd vonal...
az 50-hetes mozgó is nyomás alatt van, idén már másodjára.
Mindezt úgy, hogy a legutolsó fomc jelentés szerint még "jelentős" ideig alacsonyak maradnak a kamatok az usában ill. Draghi éppen most kezdte el a lazítási ciklust.
Lassacskán belefutunk az alapmenedzserek bónuszait meghatározó év végi időszakba is...
ellentmondás ellentmondás hátán... )
Hmmm, "mi történik amikor egy mindent elsöprő árhullám találkozik egy mindennek ellenálló fallal?" :)
szerintem swinges szempontból erre a 'megválaszolhatatlan' kérdésre csak 1 jó (és atipikus) válasz van: long!
majd meglátjuk, %-ban mennyit fog tudni menni az eur és mennyit az Ag. aztán ne az Erstét hibáztasd ha esetleg az Ag nyer :)
"Pénzből itt nincs hiány, ha te szegény vagy nem az én hibám" :)))
Hát azt én is rohadtul sajnálom. Ez a mai -1,5 - 2% számomra is igen komoly meglepetés.
Jó lenne tudni, h Zoltano tartja-e még a short poziját! És Shorttime? Engem nagyon érdekel ez az un. "sz@r helyen nyitott pozi"-kísérlet. Vajon egy akármennyire elcseszett nyitást is kellő türelemmel és alázattal (és marginnal, és idegekkel...) lehet-e végül nyereségben zárni?
Hát azt én is rohadtul sajnálom. Ez a mai -1,5 - 2% számomra is igen komoly meglepetés.
Jó lenne tudni, h Zoltano tartja-e még a short poziját! És Shorttime? Engem nagyon érdekel ez az un. "sz@r helyen nyitott pozi"-kísérlet. Vajon egy akármennyire elcseszett nyitást is kellő türelemmel és alázattal (és marginnal, és idegekkel...) lehet-e végül nyereségben zárni?
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?