Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
megnézed a trend irányt 30 percesen shortot mutat és várod a short jeleket a perces indin ...ilyen alacsony idősíkon a forexezők kereskednek skalpra ált....
Ennek az lényege, hogy ha DT-n kereskedsz mondjuk pl. long irányban, akkor ne az elmúlt 5 évben az elsődleges trendben kialakult aljakat kösd össze egy trendvonallal, hacsak zárásra nem akarsz nő nélkül maradni. :)
" aki napközben dolgozik, és csak este, kevés időt szánva tud kereskedni, annak a napos és a hetes függvényt kell néznie. Aki napközben, meghatározott időpontokban tud gépközelben lenni, választhatja a 4 órás chartot alsó idősíkként.
Most a gép mellett lévő tréderekre koncentrálunk, akiknek nem okozhat gondot óránként ránézni a mozgásokra (H1-D1 kombináció), illetve azokra, akik egész napszakokat tudnak kereskedésre szánni vagy akár professzionális módon forexezésből akarnak megélni (M5-H1 páros tökéletes beosztás). Roppant fontos, hogy mindenki a saját életritmusa és szükségletei szerint őszintén hozzon döntést, majd ragaszkodjon is az általa választott felálláshoz! "
Magyarul ha a naposon az indikátoraid longot mutatnak akkor óráson vagy 4óráson nézed a long jelzész és csak akkor lépsz poziba ha van....ha eladást mutat később kilépsz a poziból....
félig értem :)
oké, az világos, hogy mást mutatnak indikátorok 1-5-30 stb percesben, investing.com-on szépen gyűjtve is: link
"Ha a belépési idősík M1 = trendirány idősíkja M30 "
de ezt még mindig nem értem, bocsánat.
oké, M1 az egyperces, M30 az 30 perces.
de mi az a belépési idősík? és trendirány idősík? mármint ebben (ennek a kettőnek) az összefüggésben.
egyszerű emberként a példákat szeretem :)
tehát pl. mi van, ha rövid pozit tervezek, és egyperces (M1) chartot és indikátorokat nézegetném, akkor mi van idősíkkal meg 30 percessel? vagymi? (bocs)
oké, az világos, hogy mást mutatnak indikátorok 1-5-30 stb percesben, investing.com-on szépen gyűjtve is: link
de mi az a belépési idősík? és trendirány idősík? mármint ebben (ennek a kettőnek) az összefüggésben.
tehát pl. mi van, ha rövid pozit tervezek, és egyperces (M1) chartot és indikátorokat nézegetném, akkor mi van idősíkkal meg 30 percessel? vagymi? (bocs)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?