Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
ok, kösz. Biztos lehetne még egyéb okokat is keresni pld. az eurusd kapcsán vagy akár a tengerentúli befektetők idetrédelése körül, mindenesetre érdekes kis mozgások alakulgatnak hosszabb távra is.
részemről amúgy dax partvonal, 10K-n majd beshortolom, ha elmegy addig :)))
eddig 8K-ra vártam pár hónapon belül, de ebbe a képbe a QE belezavarhat.
jelenleg nincs hosszabb távú elképzelésem a daxról, bármerre mehet pár hónapos távon. (Míg usa viszont szerintem esni fog, legalább egy korrekció erejéig.)
QE fel, esetleges ukrán balhé lefelé viheti, szóval most bármerre mehet, részemről partvonal.
De ennyire bivalynak azért nem hinném a daxot :)
Arra viszont képes lehet, hogy egy usa esést átvészeljen egy oldalazásban, vagy kisebb lefelé csorgásban.
Ez neki is jól jönne, mert egészségesebb, hullámosabb lenne a chartja, egy későbbi esetleges emelkedés biztosabb lábakon állna, ha előtte lenne egy kisebb korrekció.
"Szerintem egy este adata még nem igazolja, vagy legalábbis gyengén"
Ebben igazad van természetesen.
De 2 este, nem 1. Már a tegnapelőtti napos chart is egy bika zöld gyertya daxban, míg egy kis hervadt tüskécske sp-ben.
Mivel csak a tegnapi naptól kezdve ennyire brutálisan felülteljesítő a dax, sztem egyértelmű:) Draghi.
Voltak már jelei tegnapelőtt is, de az még sztem az EKB előtti várakozás számlájára írható. (mármint h nem ejtették be, miután Putyin helyretette az ukrán pletykát.)
A dax amúgy is lemaradó volt, de most a QE-vel kapott egy nagy lökést, csomóan megvették az emelkedésre szémítva, shortolni meg nem meri senki.
Az is mellette van, hogy eddig erősen lemaradó volt usához képest, ráadásul sp elérte a kerek 2K-t is, tehát konkrét cél sincs már a befektetők előtt.
Az ukrán probléma dax ellen van (sokkal jobban érinti, mint az usát) de jelen pillanatban az ukránokat mindenki elfelejtette a QE-lázban égve :))
Ha ma is jönne egy masszívabb zöld gyertya, az már a "three white soldiers" bullish formáció lenne.
Ettől függetlenül egy kisebb korrekció benne van, mert sokat ment - lehet, hogy pont ezzel oldják majd fel a köztük, és usa közti eltérést, hogy az usa esetleges esését felhasználják arra, hogy a dax kikorrigálja a túlvettséget egy 50-100 pontos korrekcióval, mielőtt újra felfelé indul.
Ez persze mind csak fikció, nem feltétlenül jön be.
Tény, látszik a charton, h tegnap látványosan elváltak egymástól, de arra természetesen semmi garancia, hogy ez fennmarad, és ha fennmarad, meddig marad fenn.
pl. Ha jövőhéten DAX felmegy 9800-9900 ig, miközben SP vissza 1960-ig, az látványos lenne.
De persze nem tudom, csak felvetettem egy teoriát.
Ha nagyon elválik, majd úgyis jönnek elemzések róla.
Szerintem egy este adata még nem igazolja, vagy legalábbis gyengén, ennyi eltérés egy lufthansa sztrájk végén is lehet
Ma vajon hány %-ot adok a számlámhoz? Nagy a kísértés, hogy hallgassak a feleségemre, és ma is utaljak haza a tőzsdéről, mert az a biztos, de lehet, hogy megvárom vele a jövő hetet.
Már többször akartam kérdezni, hogy milyen garfikon rajzolót használsz? Melyik cégnél van ez a számla?
Az MA20-hoz azt, hogy kell hozzá a dax is. -szerintem- Én nem bonyolódnék abba vitába, hogy melyik megy melyik után. Tény, hogy a daxli jó kutya és követi a gazdit, de az utóbbi napokban szemmel láthatóan a dax az állóképesebb fél. Nagyjából mióta az sp megcsinálta házifeladatát, és hasal a naposon a görbéje.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?