Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
lehet, h többet kellett volna, de mivel szinte egész nap nem voltam gépnél, és éjjel apokaliptikus volt a hangulat, nem mertem többel beállni...
na mindegy, 9200-9300-nál ez is jól fog mutatni, remélhetőleg felmegy addig, ha a 200-as MA-t visszatesztelné, az egyenesen szuper lenne :D
bár efelől már vannak kételyeim, mert h az esés nem ennyi volt, az nagyon valószínű...
mindenesetre azért a full tőkés májusi shortból annyit megtanultam, hogy
a, ne nyiss csak azért pozit, mert valami "sokat ment"
b, ha valami nem hozza az elképzelést, kíméletlenül ki kell vágni, mert sok kis bukó és kevés nagy nyerő mellett nő a számla, de fordított esetben egy nagy bukta fél év nyerőit hazavágja
c, ha már pozit nyitok, legyen 2-3 mellette szóló érv, köztük mindenképp egy közeli erős támasz/ ellenállás.
ami azt illeti, elég drága tanulság volt az a májusi.
gyakorlatilag tökéletesen pontosan bejött az elképzelésem, ennek ellenére a gatyám ráment a dologra, mert a jó elképzelést hülyén valósítottam meg.
Több ilyen nem lesz.
igen, de alkalmazkodunk az aktuális állapothoz, ezért nem hívjuk fél tőkének. de gopa nyelvész ezt jobban tudja, majd ő leírja hogy van ez. na meg van is ezzel tapasztalata, mert ő a full tőkét lefelezte, aztán a felét felezte le, aztán annak a felét felezte stb. :))
tehát akkor ez egy félfulltőkés all-in visszanyitás certiben... volt itt régebben egy fmiki nevű srác, őneki is hasonló stratija volt.. tán egy-másfél éve láttam utoljára felbukkanni.
Az odáig oké, hogy mostanában kell beleülni dax longba, csak az időtáv nem mindegy.
Rövid távra én is beleültem. Ma nem voltam gépnél, megbízást adtam 30 long certi vételre, 1346-on teljesült is, ahogy elnézem, ez majdnem a napi minimum volt. (úgy kalkuláltam ki az 1350-es megbízási limitet, hogy a 8910-es dax támasz körül aktiválódjon.)
Az okokat CS Balázs kitűnően összefoglalta ebben a videóban,
10:10 | Összeomlás vagy szárnyalás? - Videó technikai elemzés
ahogy így utólag látom, pont azokat sorolta fel, amik alapján én is nyitottam: jelentősen túladott, 8910 erős támasz, stb.
Egy pár száz pontos korrekciót várok, aztán dobom, mert hosszabb távon bőven lefelé várom.
A másik a hosszú táv (1 év) amiről a tegnapi úriember beszélt, hogy ő egy éves távon 50(!!!!!!) % emelkedést vár a német piactól.
Ehhez nem tudok mit hozzátenni, ez a fószer sztem nem normális.
Szóval esélyes a long jelen pillanatban, de nem mindegy az időtáv. Én szigorúan csak egy kisebb visszatesztre vettem, mielőtt folytatódna az esés.
mit nem lehet ezen érteni? hetekkel ezelőtt volt full tőkéje ami lefeleződött. ma meg vett certiket full tőkével. vagyis fél tőkével. vagyis a fél tőke most a full tőke :))
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?