Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
nem toltunk le,jól teszed,ha magasabb időtávon elemzel,de mellette figyelni kell még rengeteg dolgot is
eleinte zavaros,meg mindíg valamit figyelmen kívül hagysz,de idővel tisztulni fog a kép(vagy nem :)
Napos csárton fél évet vizsgálsz kb, hetes/hónaposon meg kb5 évet! Tudod mi lesz 5 év múlva? Annyira bizonytalan h jajj.. lehet már 3 hónap múlva juró se lesz... az odabaszna minden csártnak meg alakzatnak asszem.. Nagyon kár most ennyire hosszútávú dolgokat keresni... Dajcs nem fog becsődölni az biztos... de a lóvé infla (eur/usd, és usd,eur/huf számládtól függően) annyira bizonytalan, h lehet amit megkeresel daxlin mondjuk 1-2 év alatt, azt elveszted a lóvé inflával...
jaj Te!
csináld a következőt 1 hónapig demón;
4h-n kereskedj macd-al ema8/12 támogatásával-
az sma50 irányába nyitott poziknál lépj ki az emak kereszteződésekor,demón beléphetsz trenddel szembe is(fél pozíciómérettel),de határozz meg 150 pontos célárat.
stop az előző csúcs,vagy völgy fölé/alá 100 pontra
és beszéljünk az eredményről aug.végén!
ok?
Azért mert nem tudod h kitart-e még... bármit teszel... érted? Ebből amit írtam le itt pár hsz alatt, kb minden kijöhet még! (nem poziból írtam, mert ebben volt minden, és az a vicc, h mindnek van/lehet realitása!
Ha mégis a fej váll a jó, abban is van logika, ugyanis ha a célár eléréséhez szükséges emelkedéshez kihúzod a fibót (lsd képen) akk láthatod, h 61,8-nál fordult, ergo megvolt a korrekció! Ezért az a mondatod, h "Az emelkedésben sem volt korrekció, nagyon nagyon nem állja meg a helyét! SZERINTEM! Ezek mind mind képzelgések, lehet h ez csak kamu, én mégis így látom!!
Bizony! Éppen ezért néztem meg a magasabb időtávokat (eddig sosem néztem hetes, meg hónapos chartot.) Hogy mit mond a jövőre nézve? Erre jól letoltál, hogy miért nézek ilyen messzire.... :(
Figyi! Firkáltam egy kicsit az általad említett csú-völgy pontokhoz! Nagyon nagyon sok minden benne lehet! link
Láthatsz piros vonallal egy szép kis zászlóféleséget! (mérd le pontokkal, szinte pipre ugyan az a 2 esés 500 pötty kábé). A fekete kör lehet egy inv fej váll, kék vonali célárral! Ha az nem fej váll, akkor viszont a zöld vonallal ismét zászlócska szinte pipre ugyan az a 2 emelkedés (400 pötty kábé)
Jah! Ne félj, lipinek nem is mertem leírni, hogy mit fibóztam itt össze (két charton is!!! összegyúrva), amikor melegen érdeklődött.
:-)))))))
De itt valaki 74-es(?) fibóról is beszélt, sőt linkelt is ilyet, ha jól emlékszem. Azért találtam ki ezt a fordított felvételt.
mindíg lehet okokat gyártani a miért nem lépek be stratégiához.ha tisztában vagy/leszel a szintekkel,ill.alakzatokból várható célárakkal,akkor tudni fogod,hogy hol lehet esély egy adott irány kimerülésére és ott érdemes fordulós jeleket keresni(indikátor,gyertyaalakzat,stb.)
pl 4h-n,1d-n látható volt egy ford.fej váll 400-600 értékekkel,aminek a célára 800 körüli volt.ugyan nem érte el,de mivel lehet tudni,hogy nyár van,alacsony a forgalom,egy kis hibahatárt érdemes kalkulálni,tehát nem volt ördögtöl való gondolat,hogy 800-nál lehet egy megálló.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?