Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
A feltörekvő imperialisták ostromolják a régieket, miközben a proletariátusnak elege van mindenből és a kilátástalanság által szított lumpenproletariátus osztályát építik igen nagy léptékkel. 1895 - Cecil Rhodes " Tegnap a londoni East-Endben voltam és részt vettem a munkanélküliek egyik gyűlésén. Egyetlen kiáltás hallatszott: kenyeret; kenyeret! Hazamenet átgondolva a látottakat, még jobban meggyőződtem az imperializmus fontosságáról. Nagy eszmém, a szociális kérdés megoldása, vagyis, hogy megmentsük az Egyesült Királyság 40 millió lakosát a gyilkos polgárháborútól, nekünk, gyarmatpolitikusoknak új földterületeket kell szereznünk, hogy letelepíthessük a fölös lakosságot és új piacot biztosítsunk azoknak az áruknak az elhelyezésére, amelyeket a gyárakban és a bányákban termelnek. A Birodalom, mint mindig is mondtam, gyomorkérdés. Aki nem akar polgárháborút, annak imperialistává kell lennie..." Milyen kár, hogy a gondolkozásmód azóta sem változott. Esetleg , ha felváltaná a "szereznünk kell" gondolatot a "létre kell hoznunk", ezzel párhuzamosan a pusztító egótól megszabadulva léteznénk, akkor egészen gemütlich kuckó lehetne ez a bolygó.
" Lesz választási emelkedés? A Deutsche Bank szerint '...a részvények általában 4-5%-ot estek a választások napja előtti egy hónapban, majd év végéig emelkedtek, amikor a helyzet tisztázódott.' " a söpöre írták tehár valami lesz
DAX is egy inverz fej vállat formát, a jobb váll most épülget. ha nem rosál be 19050-60 alá. nasdaq futi ~ 100 pontot esett a tegnapi max óta... ha már boldogság...
Naná, hogy kalapács- Lehet, hogy sarlót is találsz, ha jobban megnézed. :). ( Sarló fölött keresztbe tett kalapács – a két eszköz a szegényparasztság és a proletariátus összefogásának jelképe.) Tegnap még volt shortom, ma már belevettem. Ps.: Azért index szinten nem mindennapos dolog a napi 9%-os esés.
Egy idősikot néztem ,ezért mondtam 17 órát,de túl húzták a szinten így megerősítést kapott a long.A felhúzás nem volt azért meglepő,NQ nál volt egy emelkedő szakasza , aminek a támasza 19679 volt óráson nézve,és 19713 ig jött le visszatesztelni. Dax már zavarosabb, mert ott az utolsó emelkedő szakasz alá ment,
Dax 19090 körül zárt. (Ahol tegnap kb.) Nasdaqot az Nvidia repítette, +4%, gondolom az m7ek is. Majd a 140 megállítja az Nvidiat. Amúgy az OTP is emelkedett. Hang seng / sanghai külön utakon.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?