Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Powel: " Nem félünk a recessziótól,de most nagyot kell vágni" Mekkora kamu már ez.. És beveszik a piacok... Este még esnek,aztán az éj leple alatt meg csinálnak +2%-ot...
Azért az én véleményem továbbra is az,hogy esésbe fog ez átmenni végül,a kérdés csak az,hogy mikortól.. Az 50 bázispont azt is jelentheti,hogy elég nagy a baj..
Nasdaq 19450-19620-19450-19600-19360-19525 :) Realizálások miatt pattog 200-200anként. Majd kiderül holnapra. Bár sztem az üzenetet egyértelmű, kamatcsökkentés elindult. Mindegy mi miatt. És 50bp. Bár ha erre rally jön az is furcsa, sztem ezt már beárazták.
Jól megrángatják azért a piacokat.. Volt+1% utána lementek egy kicsi minuszba,aztán most megint zöldülnek.. Fogalmuk sincs merre induljanak el.. Ezt vártam amúgy...
Időbeli különbség a spot és futures piacok között: A VIX index az S&P 500 volatilitását méri azonnali (spot) piacon, míg a futures a jövőbeli várakozásokra épít. Ha a jelenlegi volatilitás emelkedik (ez magyarázhatja a +7.7%-ot a spot piacon), de a piaci szereplők hosszabb távon kevésbé tartanak volatilitástól (ezért a futures piacon esés, -3.5%), akkor kialakulhat ilyen eltérés.
Piaci várakozások változása: A futures piaci mozgások sokszor előrevetítik, hogy a befektetők mit várnak a jövőben. Ha most nagy a volatilitás, de a piaci szereplők úgy vélik, hogy ez rövid távú, és a piac stabilizálódni fog, a futures ára csökkenhet, mert a jövőbeli volatilitásra kisebb esélyt látnak.
Különböző idősíkok: A VIX azonnali index a mostani, rövid távú volatilitást tükrözi, míg a VIX futures a későbbi időszakra vonatkozó várakozásokat méri. A jelenlegi bizonytalanság növelheti a spot VIX-et, míg a jövőbeli kilátások nyugodtabbak lehetnek, így a futures árfolyam csökkenhet.
Piaci események: Egy közelgő esemény, például kamatdöntés vagy fontos gazdasági adat közzététele feszültséget okozhat a piacon, ami növeli a spot VIX-et. Ugyanakkor a futures kereskedők már beárazhatták ezeket az eseményeket, és ennek megfelelően alacsonyabb vagy magasabb futures árfolyamot alakítottak ki.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?