Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
nem tudni részemről várni kell egyelőre ...az órás ékből kioldalazott ...most megint a fax tudja mi lesz állapot van ...sacc 900 alatt jöhetne némi potty vagy 14 k fölött a long
na én például ennyivel nem csinálnám...oka: olyan kicsi a tőke és olyan nagy az idegeskedés, hogy egyszerűen nem éri meg...foglalkozni kell vele, idegeskedik azért az ember nem keveset, néha alvásra is rányomja a bélyegét stb.
én hallottam olyat , hogy valaki mondjuk 3 cfd-vel klikkelget (legyen csak a dax a matek kedvéért , de célszerűbb 3-4 “rokon” instrumentummal foglalkozni akár) a letét kb. 800.000 ft alatt van most sacc…..ha napi átlagban (azaz átlagban) 60 pöttyöt fog (van amikor 200-t van amikor 40-t bukik) tehát átlag az 20 munkanap alatt 1200 pötty ami ugye 3 cfd-vel 3600 eurónyi froncsi havonta (1.200.000 ft sacc / hó kb) ...ebből jön le 15 % adó ….már ha nem valami fekete lófax azt meg már ne is ragozzuk ha néha felmegy 4-5 cfd-ig , mert esetleg ritkán intenzív mozgásnál piramist (nem a verebek un higítása) épít…. ….5 misivel a kondíciók növelhetők ha és amennyiben kemény, szigorú önfegyelemmel és idegekkel és felkészültséggel és türelemmel !!! rendelkezik az illető …….elméletileg , persze a én nem tudom, de láttam már pár ilyen manuszt
Nyitó 01/01/2021: 204 126 HUF csak cfd, daytrade only. tanulni tökéletes, pszichológia nyomást megadja. sajnos nekem inkább az 1-3 hónapos pozik feküdnének, de nyilván ahhoz milliók kellenek. majd egyszer eljutunk oda is :)
amúgy vegyük az én 2021es példám (eddig csak dax-al kereskedtem certivel)....4 milla induló, longban volt 375 ezer Ft nyerő, shortban volt 90 bukó... Elméletileg ezzel a két pozival én meg vagyok januárban, 290-adó=kb. 250 nettó.... Mit hibáztam: hülyeség volt tegnap shortot nyitni 13885nél, ha már jól belongoltam 13600 körül....szépen kifuttattam 13840ig, de mégsem...hiszen eleve 150 pont benne maradt, másrészt kereskedési kényszerből visszanyitottam a shortot, amit ma zártam 50 pont buktában... Ergó 400 pont helyett lett alig 200 pont...
Nem szoktam komolyabban nézegetni, csak épp rákukk néha VIX re...most megpróbáltam körbejárni... Úgy tűnik a közeli jövőben nem támogatja a short verziót... Szélsőséges esetben ATL is lehet belőle, de legalábbis a rés nagyon húzza lefelé... Ez alapján, DAX az idén még sokra viheti... Ami hosszabb távon segítheti az emelkedést, az emelkedő háromszög hosszabb TF-en... Hogy lesz ebből short nyerő? A választ mindenki magának adja meg... Ha érdekli a kérdés. 😁
5 misivel egyértelműen kell certi is, különben olyan kicsi a darabszám, ami egyszerűen nem hozhat havi 200-400 ezer Ft hasznot tisztán...feltételezve nyilván, hogy a pozik egy része eleve vesztes. Így bevallom én is szkeptikus vagyok, hogy valaki 5 millával indulva év végére kijön 8-9 milla körül, azaz a haszon 3-4 millió, ergó a havi fizuja olyan 300 nettó...
én is 2-4 között játszadozok átlagban január 1-től.... Viszont bevezettem az egy pozi méret mekkora lehet maximum szabályt magamnak, az esetleges nagyobb bukták kivédésére...Most már dax és Otp certiben 500 db a max. darabszámom, Richterben pedig max. 1000 db.
van a híres zellerévás topik, ott is az a vetítés, hogy többszázezret ki lehet venni hónapról hónapra, évről évre :) na most ez reális, ha min. 50-60 milkával tolod (nem tőkeáttétes kereskedéssel) na de hogy 5 misinek a hozamából megélni - ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok. mert valószínűéeg CFD, ami ugye tőkeáttétes, tehát a nagy nyerő lehetőség együtt jár a nagy bukó veszélyével.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?