A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Kriptóvadász videója az esés okairól, az usa makrókörnyezetről, a taperingről stb. Melegen ajánlom, viszonylag bonyolultabb közgazdasági összefüggéseket tud könnyen érthetően leírni. 🚨 Szakad a piac / Hogyan vásároljunk most?🎯 - YouTube
Múltkor vettem ezüstöt certiben, ami aztán a várakozásokkal ellentétben beesett az emelkedés helyett. Nála láttam azt az ellenállási szintet behúzva, ami aztán valóban meg is fogta az emelkedést és utána jött a zutty. Élvezetes mondja és olyan angolsággal , amit könnyű megérteni, annak ellenére,hogy jó gyorsan beszél, de az egyes következtetéseit kb 5 ször elismétli :)
Ezt honnan másoltad? Mert néztem kb $2.5B értékben kerültek pozíciók likvidálásra az elmúlt 24 órában. Talán a májusi szakadás után a második legnagyobb mértékben. Ebből kb $2B volt a long és $500m a shortosok pozíciója.
Hátha még nem dőlt el minden. 2-3 héten belül kiderülhet: https://youtu.be/bRNU9v39U7U
Törölt felhasználó2021. 12. 04. 13:56
Más oldalról bemásolva: A ma hajnali szakadás nem short pozíciókból épül fel, hanem komoly, egységes portfóliók pozíció bezárásán alapszik ami némileg aggodalomra adhat okot valamennyi befektetői erő távozása miatt a teljes Crypto piacon. A szakadás maga a méretéhez képest kis Volume szinttel ment végbe ami azt jelzi nekünk, hogy a vételi pozíciók bezárásához nem adódott hozzá kiemelten nagy számú short pozíció. Ez több szempontból is rossz hír, mivel bizonyítja némi befektetői erő eltávozását, és a kereskedői erő abszolút hiányát.
Ez nem befektetési tanácsadás. Ezt fogja mondani. :) Mióta tudja megjósolni a hónap végi árfolyamot? 3-4? ha ez években mérhető lenne azt lehetne mondani ez már valami, Még akkor is,ha a modellje hosszabb távon műkődik. Senki nem gondolhatja komolyan,hogy majd mindneki milliomos lesz, mert PlanB látja a jövőt és az alapján nem lehet tévedni.:)
Hmmm ja. Benne van a csésze, látom. Passzolna is az 5. hullámommal és ott lenne vége. Az inflát meg akarják majd fogni jövőre minden erővel, és ezt majd el is lehet adni a népnek rémisztő cikkekben majd hogy: látjátok nyugalmi időszakban (ha alacsony újra az infla) nem is jó buli a crypto... Csak bajkor mocorog... Aztán az csinálhat majd egy kis bear időszakot... Amenniben ez még nem volna az.
Kíváncsi leszek planB mivel magyarázza majd ha dec31ig elnarad a 100k...bár apróbetűsként mindig elmondja hogy "black swan event" keresztbetehet a számainak, szóval okosan bevédi magát ;)
Egy haverom küldött egy képet egy crypto atm-ről, amit valami bevásárlóközpontban látott.... Btc 44k, doge 0.15... Na mondom: küldött egy régi képet?! Minek.... Mire chartot megnyitottam aztán láttam hogy nem régi az a fotó amit küldött, véres éjjel volt :)
Solanasok vigyázzanak. Rajzolja a hetes rsi-t és divergens a sztori... Eléggé fent kavar ereszkedő irányban egy ideje. Leszakadó lehet ha kilövés történik.
hát.... szerettem őket sokáig de mostanában már kezdenek a profizmustól eltávolodni. Múltkor elhangzott az egyik videójában a Keni-nek (vagy hoyg írják a nevét), hogy "feed and greed index".... érted... "feed". ne már... :D de ebben a 3 órás videóban is hallottam valami borzalmas blődésget amit angolul tök nem úgy mondunk.... és azt gondolnám ha már profi-szagúak akkor ilyen hibát nem vétenek :o rengegetszer kezdtek úgy mondatod hogy "nem tudom....". lassan a leiratkozáson gondolkodom...
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046