Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
hogy a tőzsdén ezt mennyire lehet meglovagolni - ha már egy ilyen portálon vagyunk... sztem nem sokáig, mert vszeg felfüggesztik a kereskedéseket hamar, ha káosz van... lehet az olasz már hétfőn ki se nyit? szvsz
Meg ezt is!! külügyminisztrium ma.Csak alapos megfontolás és mérlegelés alapján érdemes dönteni az Észak Olasz utazásról,egyrészt az egészségügyi kockázatot indokolja,másrészt ha az olasz hatóságok indokoltnak látják a karantén bővítését,akkor aki azon beül reked nem hagyhatja el a karantént!! Jobb most nem oda utazni!!
persze, mert ezzel lehet manipulálni de azzal együtt nem fog kihalni Európa, gyorsan le fog zajlani a járvány max 1-2 hónap áprilisban zuhan egyet a tőzsde, mikor kijönnek a végleges negyedéves adatok, addigra viszont már nem lesz járvány és kilő a hurráoptimizmus új csúcsok születnek, hogy ősszel eljöjjön az igazság pillanata :)))))) jelzem, hogy a magyar hazudott gdp 10 százaléka a turizmus, picit több is
a probléma az, hogy még mindig a GDP miatt aggódnak a vezetők is... de ha már e miatt aggódunk, akkor annak az sem igen használ, hogy ha a gazdasági vezetői poziciókat sztem nagyrész uraló ~50-es korosztály a lélegeztetőgépekre ill. ne adj isten a krematóriumokba kerül?? szvsz
Nem tudom hogy ki volt,ezt két napja olvastam volt rola videó is ahol bemutatta ,lehet hogy fejlődött vagy mutálodott,de a lényeg az volt hogy egy lakásban ha az egyik szobában tartózkodik egy fertőzött a másik helységben pl.konyhában van valaki más, az érintkezés nélkül elkaphatja tüsszent, vagy köhög a beteg levegőben akár 11 méterig terjedhet.nem én találtam ki.
és mit tudnak csinálni? várnak, hogy hátha megússzák mindenesetre 1-2 hónapos leállás mondjuk a brutál mennyiségű élelmiszert előállító olasz gazdaságban érdekes helyzetet teremtene abban lehet reménykedni, hogy melegszik az idő jön a tavasz erősödik az immunrendszer de ez a gyárbezárásokat nem érinti, pl az olaszok írják, hogy egy fertőzött (gyanú) miatt zártak be hétfőtől gyárat pánik
12 százalék a turizmus az olasz gdp-ben azért nem ebből élnek, de nyilván fájdalom viszont ha az olasz helyzet romlik, azt a teljes európai turizmus szektor megérzi
Két régió pont felette van annak a két kikötővárosnak, ahová a turistahajók is mennek (Savona, La Spezia). Ha ott is felüti a fejét a dolog és eszkalálódik, akkor a bezárda megteszi a hatását turizmus szintjén, mert ők pl. másból nem igazán tudnak megélni... És ez csupán 2 város, amik nem is annyira nevezetesek, mint Róma, Milánó vagy Velence.
olaszok azt írják, hogy a turizmus miatt széleskörű terjedésre számítanak és nem valószínű, hogy a környező országokba nem jutott el a vírus ugyanakkor a gócponti továbbterjedést megállították
olaszok profin csinálják látom amint kásler intézkedik majd az ómagyar mária-siralom megvéd!https://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/lombardia/coronavirus-aumentano-i-contagi-il-norditalia-si-blinda-divieto-di-ingresso-e-allontanamento_15195468-202002a.shtml?refresh_cens
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live