Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
totoro
totoro 2020. 02. 23. 13:05
Az olasz helyzet azért is más mint a kínai, mert Olaszország körülbelül a turizmusból él, ha az elapad, akkor nagyon komoly GDP hatások lesznek pillanatok alatt. Szerencséjükre ezek a tartományok nem a legturistásabb helyek, de attól még fájni fog már ez is.
gambadoro 2020. 02. 23. 13:02
Előzmény: #1272  berlini
Lassú a terjedés, igaz?
  • Italy has become the first country in Europe to have its own nationals die from COVID-19 coronavirus. The total number of cases nationwide is 117, with 89 patients in Lombardy, 25 in Veneto, 2 in Emilia Romagna and one in Piemonte, Italian news agency ANSA reported.

• Meanwhile, a new plane repatriating 28 French people and 36 other EU citizens left Wuhan, China, on Friday, a diplomatic source confirmed to AFP.The French evacuees will stay in quarantine in Calvados in Normandy.This was the third plane sent from Paris to Wuhan, which has been under strict quarantine measures preventing travel for about a month.
  • LBalaton
    LBalaton 2020. 02. 23. 13:01
    Előzmény: #1261  BladeBoris
    FFP3-ast találtam csak a neten.
    Ilyen jelzéssel nem.
    gambadoro 2020. 02. 23. 12:59
    Előzmény: #1275  Törölt felhasználó

még nem
    kínán kívül egyedül az iránit lehet járványnak nevezni egyelőre
    gambadoro 2020. 02. 23. 12:58
    Előzmény: #1274  gambadoro

In Rome, doctors at the Spallanzani infectious disease hospital treating the first three people in Italy found to be infected with the virus – the Chinese couple from Wuhan and an Italian who contracted the virus in China – reported encouraging news on an otherwise bleak day. The Italian patient who tested positive for the virus two weeks ago was cleared to leave the hospital, while one of the Chinese visitors tested negative for the first time.
    Ez is valami azért
    Törölt felhasználó 2020. 02. 23. 12:55
    Előzmény: #1273  gambadoro

"A végén még tényleg világméretű lesz a járvány"
    A végén?
    Már az.
    gambadoro 2020. 02. 23. 12:53
    Előzmény: #1272  berlini

eddig azt mondtad, hogy smafu a terjedés nudli
    a másik az, hogy nemcsak cseppfertőzéssel terjed
    hanem levegőben is
    gambadoro 2020. 02. 23. 12:52

Olaszország fogja megmutatni a vírus valódi arcát.
    Az olaszok nem fogják elhazudni az adatokat!
    Ott van Milano, agglóval 3 millió körüli lakosság...
    Magyarország is jobb lenne, ha felkészülne.
    Az olasz-magyar turizmus/gazdasági kapcsolatok (szállítás) óriási.
    A végén még tényleg világméretű lesz a járvány
    berlini
    berlini 2020. 02. 23. 12:52
    Előzmény: #1267  morricone
    Itt az a lényeg, hogy ne legyen közel egymáshoz az aki kimegy a lakásból a szomszédhoz. valamint ne érintsen meg olyan felületet, amelyet bárki korábban megérinthetett. (Vagy ha megérinti, akkor ne nyúljon szeméhez szájához, mielőtt kezet fertőtlenitene.)
    ha ezeket betartják, akkor nem lehet baj.
    A Vuhani friss számokból (már ha igazak,) az derül ki, hogy ez az izoláltság már megállitotta az erősödő terjedést. Ahol van 60 ezer beteg, (a valóságban valószinűleg 100-200 ezer) ott az nagy szó, ha naponta csupán pár száz új fertőzöttet regisztrálnak. Ezek is valószinűleg az összezárt családok tagjainak egymást megfertőzédéséből adódnak, (illetve azokból is csak azokat az eseteket, amikor a fertőzött súlyosabb légzési nehézséggel küszködik és hivják a mentőt. Ahol enyhébb a lefolyás ott végig megy a családon anélkül, hogy azok sejtenék, hogy megbetegedettek.)
    A középkorban még azok a járványok is kifulladtak, amelyeknél a halálozása arány egyharmados volt. (Pestis) A gyógyultak már nem terjesztők. Mintegy leszigetelik a járványt. (Persze akkoriban a halálesetek jó része a párhuzamosan felerősödött éhinség miatt történt.)
    gombócból_is_sok
    gombócból_is_sok 2020. 02. 23. 12:49
    Előzmény: #1270  morricone

Nagyon sajnálom hogy gondod van az identitásoddal. Jobban tisztelem azokat akik vállalják hogy honnan jöttek és honnan származnak.

Nézz körül, jelenleg Magyarországon sok minden miatt szégyenkezhetünk. Egy szétrabolt, széthúzó csődtömeg, leszedált lakossággal. És mégis, ha a gyerekeimtől azt hallanám hogy szégyellik a magyarságukat, akkor én szégyellném magam a legjobban hogy valamit elbasztam. Neked is meg kellene tanulnod megkülönböztetni a népet pár tragikus történelmi fordulatuktól. Meg a nyelvük. Sokan kifejezetten szeretik. A magyart meg ugató nyelvnek hallják általában, azt mégse szégyelled. Van gond a fejedben bőven. Huh.
    morricone 2020. 02. 23. 12:40
    Előzmény: #1266  gombócból_is_sok
    12 évig éltem kint régi rendszerben is meg újban is.Nem tehetek róla de nem vagyok oda a nyelvükért, a viselkedésükért, aki nem élt Köztük nem tudja.A sztálinizmusrol nem is beszélve,sajnos Hitler tőlük tanult.Soha nem leszek büszke arra hogy félig orosz vagyok,volt belőle bajom az életben itthon sokszor,annyira hogy máshol élünk,a gyerekeim unokáim miatt nevet is változtattam,Van még Moszkvában apai ágon rokon.közbe kimegyünk de csak langszanban.Ez van.Na de hagyjuk a multat,lehet még rájuk szorulunk,ha ezt a kínai ge@it nem állítják meg.
    gambadoro 2020. 02. 23. 12:34
    Előzmény: #1263  morricone

hetekkel ezelőtt körbevette a katonaság
    lelövik aki ki akar menni és kész
    ez nem játék
    gambadoro 2020. 02. 23. 12:33

most, hogy Olaszországban így meglódult, nyugodtan számíthatunk arra, hogy napokon belül egész Európában elterjed
    benne a Nagyszerű Magyarországgal
    morricone 2020. 02. 23. 12:20
    Előzmény: #1264  berlini
    Na de Meddig lehet bezárni őket?? Megbolondulnak egyesek,Meddig lehet bírni a bezártságot?? Vannak ám kérdések bőven.nem mehet ki a folyosóra sem??
    gombócból_is_sok
    gombócból_is_sok 2020. 02. 23. 12:17
    Előzmény: törölt hozzászólás
    Azok többnyire a vörös hadseregbe besorozott zergebaszta tagköztársasági busó arcok voltak, mindenféle isztánokból, de részletkérdés is. Ilyen alapon valaki ne legyen büszke a német apjára se, mert holokausztot csináltak. Ha a kolléga apja erőszakolt a megszállás alatt, akkor ne legyen rá büszke. De könyörgöm, azért mert orosz? Nebassz.
    morricone 2020. 02. 23. 12:15
    Előzmény: törölt hozzászólás
    A faterom tiszt volt 56 ban,nem magától jött,nem is akart, parancsra jött. összejött anyámmal és itt maradt haláláig.nem volt erőszak!! Bocsi.
    berlini
    berlini 2020. 02. 23. 12:12
    Előzmény: #1263  morricone
    Megvan szervezve az ellátás. Amiatt nem lesz lázongás.
    morricone 2020. 02. 23. 12:09
    Előzmény: #1258  Törölt felhasználó
    Aztán mi lesz vuanban?? Ott hagyják őket, a lakásukban meghalni 11 milla emert??? Az nem működik ám mert elöbb utóbb kitörnének ha mindenük elfogy.Te sem maradnál ott meg én sem a végtelenségig!!
    ncoreseeder 2020. 02. 23. 12:05
    Törölt hozzászólás
    BladeBoris 2020. 02. 23. 12:05
    Előzmény: #1245  wyl
    Itthon a hivatalos megkeresesben TFF3 vagy THH3 kóddal ellátott maszkot keresik. (nem engem kerestek meg vele, csak szakmai berkekből hallottam, nem 100% az infó) Ez szúri a vírusokat. Természetesen a kezembe került maszkokból egyiken vagy egyiknek a dobozán sincs ez feltüntetve.
    Voltam a katasztrófavédelemnél előadni a mentesítő rendszerekről. Előtte azért elolvastam pár cikket a témában, hogy az aktuális problémákról is beszéljünk. (amúgy náluk nem ez a fő vagy egyetlen téma, inkább az,, általánosabb" problémák, vegyi anyag, stb mentesítés) Mondtam nekik, hogy olvastam, a magasabb alkohol tartalmú fertőtlenítők a hatásosak, úgyhogy, az alkohollal való szorosabb,, barátság" okán nekünk, a Finneknek, meg az Oroszoknak sokkal jobbak az esélyeink... :D :D

Topik gazda

harlem
    harlem
    4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek