babyboy

Regisztráció: 2018-08-06 20:41:08

Hozzászólások száma: 63

Utolsó hozzászólás: 2020-03-03 15:34


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus 2020. 03. 03. 15:34
Be vannak c@rva a vírustól. :D
CoronaVirus 2020. 03. 03. 15:14
Elírtam, bocsánat. Oahu-t akartam írni... Azért ne kövezzetek meg!!!
CoronaVirus 2020. 03. 03. 14:51
Pont írni akartam, hogy usában is érződik már a pánik. Egy ismerősöm tette közzé a cikket, miszerint Ohau szigetén megrohamozták a Costco-t WC papírért, ezért mindenkinek csak 5 csomagot engedélyeznek megvételre. Gondolom ezt az egész usára ki lehetne vetíteni.
CoronaVirus 2020. 03. 03. 14:19
Az egyik diákom szülei még hezitálnak, hogy elmenjenek-e a befizetett olasz útra két hét múlva. Most azon morfondírozom, hogy ha elmennek és utána visszajönnek, akkor kiírassam magam az orvosnál 8 napra (heti egyszer van vele órám). Mindent elkapok, most jöttem ki egy influ féle dologból végre. A gyerekek fele így is betegen jön, ott köhögnek-tüsszögnek fél méterre tőlem. Egy ilyen vírus már tuti ledöntene.
CoronaVirus 2020. 03. 02. 14:55
Most jöttem a hàziorvostól. Meg vagyok fàzva, vlszeg a munkahelyemen kaphatram el, rengeteg diàkom köhög, tüsszög, a zsepit nem ismerik, vizsont a szülők elküldik iskolàba (hogy miért???!!!). Lényeg: a koronavírusos "vizsgàlat" annyi volt, hogy megkérdezte, voltam-e külföldön  az elmúlt két hétben, és ha nem, akkor alà kellett írnom egy papírt.
CoronaVirus 2020. 02. 29. 12:16
Most jöttem a bevásárlásból. Rengetegen vannak. Cukor, liszt, olaj egy szál sem. Legalább hagyhattak volna 1-2 db-ot azoknak, akik nem pánikolnak annyira... A bolt parkolójában rendőrök állnak, gondolom vigyáznak arra, nehogy a pánikvásárlás következtében legyen valami. Ez egy kisvárosban.
CoronaVirus 2020. 02. 27. 09:21
Kistelepülésről vagyok. A facen a helyi internetes "újság" képei alapján látható, hogy az összes lisztet, cukrot, elvitték.
Nem messze tőlünk lévő kisvárosban szintén "pusztítást" végzett a pánik a boltokban. A helyi polgármester arról döntött, hogy a tömegrendezvényeket lebonyolító helyeken nem rendeznek meg semmit, minden programot elhalasztanak, törölnek óvintézkedés gyanánt. 
A patikában tegnap nem láttam tömeget.
CoronaVirus 2020. 02. 25. 17:22
"https://coronamap.site Nos, ma 977 beteg, 11 halott, és továbbra is csak 22 gyógyultunk van. Az alábbi linken található egy Korea térkép, folyamatosan frissül, számok vannak rajta, nem kell hozzá koreaiul érteni, a betegek létszámát, és helyét mutatja.
Korea ellen további országok rendeltek el beutazási tilalmat, többek között Vietnam, az USA részlegesen, közel-keleti országok, és egy cseppet ironikus módon Kína, ámbár ez utóbbi csak részlegesen.
Az Izraelben rekedt koreai turistákat a koreai kormány különgéppel mentette ki a karanténból, ahol a hatvan év körüli, zarándok útra indult ándongi utasokat csak úgy szólították az izraeliek, hogy "a korona", "itt jön a korona", és messziről dobálták nekik az ételt, amit fejlett civilizációban a kutyáknak sem szokás. Tény, hogy voltak köztük betegek, jogos a karantén is, de a rasszizmus, és az embertelen bánásmód nem magyarázható semmivel. Ezek az emberek két évvel ezelőtt fizettek be erre az útra, döntő többségük tisztességben megöregedett keresztény zarándok, ugyan kinek, mit vètettek, hogy így kellett velük bánni? A külügyminiszterünk tiltakozott az izraeliek eljárása ellen, én személy szerint pedig remélem, hogy Izrael megérzi a rengeteg koreai turista hiányát, majd a járvány után is. Ilyen országba nem kell menni, és kész. Annyi gyönyörű hely van a világon..
A mai nap elhunyt betegek, hasonlóan az eddigiekhez, gyenge tüneteket produkáltak, rendkívül hirtelen fordult válságosra az állapotuk. Ennek okán aggályos, hogy Degu (대구) térségében már most otthon pihennek a veszélyesnek nem mondható állapotú betegek, mert nem tudni, hogy mi váltja ki a tünetek hirtelen romlását, viszont képtelenség minden egyes embert kórházba küldeni. Egészségügyi önkénteseket toboroznak, mert nincs elég ember ilyen helyzetre az ellátó rendszerben. A Denám kórház, ahonnan sok beteg kerül ki, és ahol a szekta vezető testvérét felravatalozták, elavult, bár jól felszerelt, de régi épület, régi szabályok szerint építve, ezért most akit csak lehet, és szükséges, elköltöztetnek onnan újabb létesítményekbe. A szektások közül kerül ki még mindig a legtöbb beteg, de ország szerte egyre több van, nálunk, Szedzsong városban nincs. Egész álló nap ömlött az eső, még holnap is fog, a hegyekben havazik. Dühös vagyok, igen. Az embertelenség mindig tehetetlen dühöt ébreszt bennem."
Eugenia S. Lee
CoronaVirus 2020. 02. 25. 07:37

Ha a hölgy profiljára rámész, és megnyomod a "követés" gombot, akkor láthatod a friss, részletes infókat tőle. Úgy látom, válaszolgat is a kérdésekre, reagál a kommentekre, tehát javaslom, ha ez érdekel, tedd fel neki bátran! ;)
CoronaVirus 2020. 02. 25. 07:03
"확진환자 833명 중 격리 중 804명, 확진환자 격리해제 22명(+4), 사망 7명
의심환자 31,923명 중 검사 중 11,631명, 결과음성 20,292명.
/Koreai Egészségügyi Minisztérium / Ez itt fent azt jelenti, hogy 804 betegünk van, 7(+1 azóta) halott, 26 gyógyult, gyanús eset 31.923 vizsgálat alatt 11.631 fő.
Még mindig Degu (대구) a góc, de mindenhol szaporodtak, kivéve nálunk, itt az az egy van, akit még szombaton találtak.
Ami a vizsgálati kapacitást illeti, 7500/nap jelenleg, eddig 5000 volt. Szakemberek szerint maximum 10ezerre lehet majd emelni, mert 1 óra 30 perc a védőfelszerelés fel, illetve levétele, plusz a váladék vétel ideje, amit gyakran meg kell ismételni, és attól számítva, a világ legjobbjaként ismert koreai KIT-tel is 3 óra. Fizikailag képtelenség napi 10 ezernél több tesztet elvégezni, azt mondják.
Le kellett mennem orvoshoz, írd és mondd, egyetlen embert sem láttam maszk nélkül, az orvosi rendelőben is mindenki maszkban dolgozik természetesen. Ma először láttam a boltost is maszkban, meg kétségben, mert én olyan fél egy körül értem oda, addigra szinte mindent eladott, én meg csak néztem, és kérdeztem, hogy de hol az áru. Nagyon izzadt szegény, és némiképp elkeseredetten mondta, hogy a házbéli ádzsummák megrohanták a boltot nyitáskor, és megvettek mindent, ő meg azóta csak telefonál egyfolytában, hogy hamarabb jöjjön a szállítmány mindenből, mint ahogy szokott. Egész vicces volt, nem igazán örült a hirtelen forgalomnövekedésnek, én meg vettem egy csomag spenótot, csak úgy reflexből, más nemigen maradt.
Most már nevetek rajta, és nyilván azóta pótolta is, de ott, akkor, egy cseppet rémisztő volt. Nem a betegség, hanem az, ahogy az emberek félni képesek. Az sokkal ijesztőbb...
A gyerek munkahelyét, ezzel egyidejűleg minden iskolát, és magán iskolát, óvodát, és bölcsődét bezártak az egész országban. A tanévkezdést egyelőre egy héttel tolták el, így az egyetemeken sem lesz tanítás átmenetileg. A controll tower a miniszterelnök lett, illetve a kék ház, most még nem az elnök. Szabadon mozoghat mindenki országon belül, kívül, persze ha a fogadó ország beengedi ugye. Aki teheti, nem utazik azért, külföldre pláne nem.
Ami számotokra is fontos lehet, az az, hogy bombarobbanás szerű járványra számít a szakma, és a kormány is az országban, már ki is jelölték az erre a célra kiürítendő létesítményeket. Amennyiben ez megtörténik, nem fognak mindenkit kórházban ápolni, a könnyű esetek(?) otthon, a nehezebbek együtt, és csak a nagyon súlyosak kerülnek intenzív ellátás alá. 50 millióan vagyunk, ez van. Aki esetleg itt tanul, dolgozik, de nem itt van a hazája, mint nekem, az lehet, hogy jobban teszi, ha még időben hazamegy, bár ez csak az én személyes véleményem.
A negyedik halott, a negyven éves férfi esetét külön vizsgálják, mert neki, egy kis magas vérnyomáson kívül kutya baja sem volt, a betegség alatt is épp, hogy csak köhögött, aztán egyik pillanatról a másikra meghalt. Számos ilyen esetről érkezett hír korábban Kínából is, de az onnan érkező összes hírt mindenhol fenntartással kezelik, most viszont nálunk is megtörtént, sőt, az 53 éves hölgy halála is hasonló volt, ha nem is ennyire váratlan.
A legfiatalabb beteg 16 hónapos, a döntő többség 30-65 éves kor között van. A halottak is a 40-65 közötti korosztályból kerültek ki eddig.
A hadseregben újabb fertőzöttek lettek, sőt, az itt állomásozó amerikai katonák rokonai között is lett ma beteg.
HIV, és ebola gyógyszert adnak azoknak, akik nagyon súlyos állapotban vannak, néha használ. A mesterséges lélegeztetésre szorulók közül eddig itt még nemigen élte túl senki. A tünetek bármilyen gyengék, pillanatok alatt kritikusra fordítják a beteg állapotát, és nem igazán tudják kimutatni, hogy idős, legyengült szervezetet támadna meg a vírus, ez nem egy válogatós fajta. Szerencsére a gyerekek szinte mind felgyógyulnak belőle, bár egyelőre ez is csak kínai adat.
Aki ide tervezett utat, azt gondolom jól teszi, ha törli, és Japánba szintén, Kínába evidens, hogy nem helyes menni. A közel - keleti, és az európai helyzetet ti gondolom jobban ismeritek, itt a csapból is koronavírus hírek folyik éjjel - nappal, elsősorban helyi vonatozásban, de hát ez érthető. A parlament épületét be kellett zárni, mert az egyik képviselő vendége beteg lett, egy hosszabb rendezvényen vett részt. Most fertőtlenítik, és 48 óra múlva nyitják ki.
A sárga dzsekis hölgy a képen, az egészségügyi miniszter helyettes. Mióta csak felütötte a fejét a vírus Kínában, ez a hölgy, naponta többször tart sajtótájékoztatót, briefinget, és válaszol minden újságíró minden hülye kérdésére is. Ő a nép hőse, még hajat festetni sincs ideje, fogyott, egyre fáradtabb, millió üzenetet és posztot kap twitteren, hogy köszönjük, és tartson ki. A másik képen egy egészségügyi dolgozó látható Deguban, az öt perc pihenő alatt elaludt, annyira fáradt."Eugenia S. Lee
CoronaVirus 2020. 02. 24. 20:37
"Ebben a pillanatban 433 betegünk van, 18 gyógyultunk, és három halottunk. Most, Dél-Korea, Kína után a második legfertőzöttebb a korona vírus járványt illetően, mert Japán nem számolja a cruise eseteit. Deguban, a szekta az elsődleges beteg forrás,(ma 100 új beteg) azt követi szintén Deguban, egy nagy kórház, (ma 95 új beteg) aminek a ravatalozójában látogatást tett egy olyan ember, aki akkor még nem tudta, hogy beteg. Az első halott; férfi, 64 éves, a második; nő, 53 éves, a harmadik; férfi, 40 éves. A tegnap bezárt, 13 futballpálya méretű E-mart bevásárlóközpont egy alkalmazottja lett beteg, emiatt tegnap fertőtlenítés, és biztonsági szünet okán bezárták. Ennek ellenére, ma újabb 13 alkalmazott betegedett meg, mind pozitív lett a vírus teszten. Ez a komplexum, Szöul felett, északon található, semmi köze Deguhoz. Tehát, a vírus rendkívül fertőző, egy ember, adott esetben, nagyon rövid idő alatt, 15 másikat is megfertőz a mi adataink szerint. Már nálunk, Szedzsong városban is van egy beteg, ő Deguban járt, huszonéves. Az ország teljes területén van már beteg, mindez 24 óra alatt. A 28.beteg volt az első, akinél nem tudták megtalálni a fertőzés forrását, attól kezdve rakéta sebességel nőtt, és nő a betegek száma. Két beteg van életveszélyes állapotban jelenleg. Már nem szabad náthával orvoshoz menni, a megadott telefonszámot kell hívni minden esetben. Sok szakember attól tart, hogy a krónikus betegek nem fognak elmenni kontrollra, vagy felíratni a gyógyszereiket, mert félnek a betegségtől, emiatt más egészségügyi ágazatban is súlyosbodhat a helyzet. A gazdaság is komoly károkat szenved, itt az emberek reakciója igen gyors, éttermek, shopping mall - ok, millió szórakozó, és sport központ látogatottsága esett vissza. Ilyen helyeken, mint ahol mi lakunk, ahol még alig van beteg, csak a felére, de természetesen Deguban szinte teljesen. A friss statisztika szerint a boltok, éttermek, bevásárló, szórakozó, és szabadidő központok 90%-a szenved forgalom visszaesést, és 47% az eddigi forgalmának a felét sem képes bonyolítani. Közben Kína bejelentette, hogy megvan az első beteg, aki egyszer már elkapta, meggyógyult, és most elkapta másodszor is a vírust (!) . A koreaiak pedig a vírust vizeletben is(!) kimutatták, így már nemigen találni módot, ahogy ne terjedne. Egyébként a vírus teszt KIT - ek közül, a koreait tartják a legjobbnak az egész világon, csupán ezen a héten került kereskedelmi forgalomban, és máris. Az ipar is szenved, Kína nem tudja a rendeléseket kielégíteni, a Hyundai, és a Kia hol elindul, hol leáll, most éppen áll mind a kettő. Ma, Kína egyébként ismét változtatott a számain, illetve a számolás módján, de itt már nem is foglalkoznak vele, sajnos lett/lesz miből következtetéseket levonni önállóan is. A televízió képernyő jobb felső sarkában fut folyamatosan a számadat sor, betegek, gyógyultak, halottak, stb. Majd vált, és megyékre, illetve városokra bontva írja. Ez minden csatornán így van, ahol adnak híreket. Kint voltam ma, már egyetlen egy embert sem láttam maszk nélkül, itt felelőtlenségnek tartják még egy közönséges nátha esetén is, nemhogy ilyenkor.. Mutatták, hogy Iránban, Libanonban is gyorsan terjed a betegség. Itt persze rendkívül fejlett az egészségügyi ellátás vidéken is, sejthető, hogy emiatt kevesebben vesztik majd életüket, de azért elgondolkodtató, hogy például a hadseregnek vannak betegei, vagy, hogy vajon azok az olajbárók uralta közel-keleti országok, ahol az egyszeri ember nem jut megfelelő ellátáshoz, ott mi lesz? Korea a legsúlyosabb járvány helyzet bevezetését fontolgatja, vélhetőleg a betegszám függvényében erről hétfőn fognak dönteni. Érdekes, hogy a 40 éves férfi náthás lett, kezelték egy hétig, ő kimpói(김포시) , az közvetlen Szöul alatt van, elvégezték a tesztet, ma délutánra lett meg, hogy pozitív. Holtan találták a saját lakásában a hozzátartozói. Előbb halt meg, mint ahogy kézhez kapta volna, hogy fertőzött. Addig semmi komoly, rendkívül tünete nem volt, csak egy nátha, a tesztet is csak elővigyázatosságból végezték el. A tegnapi, 53 éves hölgy állapota is nagyon hirtelen romlott, úgy tűnik, ennek a betegségnek van egy ilyen tendenciája (is). Természetesen ilyen rövid idő alatt nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de most úgy tűnik, hogy nem az idős, és gyenge emberek halnak bele, vagy legalábbis nem elsősorban ők, nem is igazán ők kapják el. Erre utaló félhivatalos hírek egyébként korábban Kínából is érkeztek.
A koreai óriásvállalatok is bajban vannak, az egyik félvezető gyártó giga üzemben le kellett állítani a gyártást, mert egy alkalmazott beteg lett. Fertőtlenítés, jó esetben rövid biztonsági szünet, és újra indul, egész a következő megbetegedésig. Csakhogy, ott egy óra szünet is örült pénzt jelent, itt pedig a legjobb esetben is napokról van szó. Tovább most nem érdemes menni, hogy mi van ha a hatalmas koreai nehézipar nem kap alapanyagot a közel - keletről, és a többi, jelenleg az orrunk előtt lévő probléma megoldása épp elég jelentős feladat. Szekta problémánk a deguin kívül is van. Szöulban tegnap minden tömegrendezvényt betiltott a főpolgármester, ám ennek ellenére, a konzervatív ellenzék támogatta protestáns, hát minek nevezzem, "szekta szerű" protestáns egyház, ma is megtartotta a szokásos szombati tüntetését, amin ők folyamatosan Mun Dzse In elnök lemondását követelik, és ki tudja miért, amerikai zászlókat is lobogtatnak. Mivel ez itt Korea, a 20.század helyi történelmének fényében, nem lehet rendőrökkel feloszlatni, még egy illegális rendezvényt sem, úgyhogy fogta magát Szöul polgármestere, és odament. Elkérte a mikrofont, és bemondta, hogy menjenek haza, mert járvány van, veszélyt jelentenek másokra is. Mit lehet tenni, szépen elódalogtak. Mondjuk ezek az emberek kétség kívül tisztelik a tekintélyt, és amúgy sem tagjai a tudományos akadémiának, a polgármester meg tekintélyes figura. A pap viszont, jó mérges lett, és kihírdette, hogy akkor következő szombaton óriás rendezvény lesz, és pont úgy fogalmazott, mint annak idején Orbán, hogy mindenki hozzon magával még egy embert. Meglátjuk mi lesz. A gyülekezési, vallás, szólás, és sajtószabadság ebben az országban érinthetetlen alap jog, ezért az, hogy egy templomban ki és mit tanít, az illető magánügye, illetve azoké, akik tőle akarnak tanulni. Amíg törvénybe ütköző cselekedetet nem követnek el, olyan ceremóniákat tartanak, amilyen nekik jól esik.
Ez volt a mai nap koronavírus helyzetjelentés. 2020 02 22. 24:00, Szedzsong város, Dél-Korea"Eugenia S. Lee
CoronaVirus 2020. 02. 24. 06:24
Kanadában is van egy új eset https://www.youtube.com/watch?v=ORUpqmJYScc
CoronaVirus 2020. 02. 23. 19:23
Egy fertőző betegség és egy közlekedési baleset közt van azért különbség....
CoronaVirus 2020. 02. 23. 19:10
"Mai rövid koronavírus jelentés Dél-Koreából
2020 02 23. 22:01 Mai beteg létszám: 602
Gyógyult :18
Vizsgálat alatt:8057
Halott:6 Több ország is beutazási tilalmat (Izrael, Türkmenisztán) mások beutazási korlátozást (Anglia stb.) rendelt el ellenünk. Ma éjféltől a legmagasabb, négyes fokozatba tette a kormány a járványhelyzet besorolását. Hogy ez a számunkra mit jelent, még nem tudjuk, holnap kiderül.
Egy új, illetve régi új dolog a vírussal kapcsolatban, amit a kínaiak már mondtak, aztán félig visszaszívtak... Szóval, hogy a vírust jelentős mennyiségben kimutatták ma a koreaiak székletből, ami azt jelenti, a tegnapi vizeletben kimutatás mellett, hogy az emésztőrendszeren keresztül épp úgy fertőz, mint az eddig ismert cseppfertőzés, illetve aerosolos úton.
Az ország összes részében lettek ma friss betegek, a legfiatalabb egy 3 éves gyermek.
A Szedzsong(세종시) városi beteg, hogy, hogy nem, itt lakik a mi lakóparkunkban, úgyhogy itt most fertőtlenítenek, naponta többször kaptunk erről tájékoztatást a gondnokságtól, a kaputelefonba épített hangfalon át. Mikor ablakot mosnak, azt is így jelentik be, vagy bármit, ami közérdekű.
Továbbra sincs meg 670 fő a degui(대구) szektások közül, őket már a 4.fokozat értelmében a rendőrség keresi.
A góc továbbra is Degu, de ez az ország egyrészt nem túl nagy, másrészt remek az infrastruktúrája, tehát pillanatok alatt eljut bárhová, és holnap munkanap van.
Puszánban(부산) nőtt még jelentős mértékben a betegek száma ma. Azt a régiót külön, kiemelten járvány sújtotta területnek nevezték ki, de egyelőre szabadon közlekedhetünk mindenhová.
Néhány boltot szinte kifosztottak a vásárlók, de semmiből sincs hiány, csak vannak, akik így reagálnak.
A vírus egyéb tulajdonságait, és a betegség lefolyását tegnap, és az előző időkben leírtam, ahhoz képest jelenleg nincs eltérő információ.
Hordjatok maszkot, sűrűn mossatok kezet, és ne nyúljatok az arcotokhoz, csak frissen mosott kézzel!" eugeniasarahlee, facebook
CoronaVirus 2020. 02. 23. 18:56
Hupsz...https://index.hu/kulfold/2020/02/23/koronavirus_diamond_princess_brit_fertozott/?fbclid=IwAR2xYqLwG_u2QxmDJxzkQvGXVqndaXqlSnr42DumwZG7FDzMjE6Wvu-OjLs
CoronaVirus 2020. 02. 23. 17:53
Megindult a pánik, annyi a lényeg. Ehhez tényleg nem kell olaszul tudni. Alább pedig van egy üres hűtőről is egy sokatmondó kép.
CoronaVirus 2020. 02. 23. 15:09
Két régió pont felette van annak a két kikötővárosnak, ahová a turistahajók is mennek (Savona, La Spezia). Ha ott is felüti a fejét a dolog és eszkalálódik, akkor a bezárda megteszi a hatását turizmus szintjén, mert ők pl. másból nem igazán tudnak megélni... És ez csupán 2 város, amik nem is annyira nevezetesek, mint Róma, Milánó vagy Velence.
CoronaVirus 2020. 02. 22. 17:06
Tombol az influenza (munkahelyen rengetegen hiányoznak, gyerekek, tanárok egyaránt - iskolában dolgozom), de velem együtt 3 ismerősömnek tüdőgyulladása is volt januárban. Tombol a Rota is, másfél hétig-szünetekkel- ment a hasam, és két mukatársamnak is, ismerősi körömben szintén voltak megbetegedések.
CoronaVirus 2020. 02. 22. 16:25
Ma eléggé megrettentem én is, mikor vendégségbe mentem egy baràtnőmhöz, és mondta, hogy jógàn volt egy kínai làny. Nem vagyok idegengyűlölő, sőt!!! Csak nem tudhatom, hogy kikkel, mikkel érintkezett az a làny. Lehet, hogy màr fél éve nem volt Kínàban, sem a csalàdja, rokonai, baràtai, de ezt honnan tudhatnàm? De igyekeztem rövidre fogni a dolgot a baràtnőmmel, és meglehet, hogy egy ideig vele sem talàlkozom, mert rendszeresen jàr jógàra. Én is elülnék a metróban, a buszon, kerülöm a kínai étkezdéket, és nem megyek külföldi útra még vonattal sem,  mert ki tudja, kivel utazom együtt, vagy ki utàn pakolok az asztalra, fogom meg a kilincset, stb.
CoronaVirus 2020. 02. 21. 16:25
 Ezt kéne csinàlni orszàgszinten (is), és nem kéne  beengedni őket a hatàron! Ezzel nem csak a csalàdját óvja meg, hanem mindenkit, aki esetleg betér hozzàjuk. Én ma kissé ledermedtem, mikor egy ferde szemű (nem tudom, hogy milyen nemzetiségű) gyerek a szüleivel egy cukràszdàban volt, nem ültem le, és az egy embert sem vàrtam ki a pultnàl, azonnal kifordultam. Én nagyon paràs vagyok, de inkàbb ez...
Aki pedig leszavazta a hozzàszólàsod, annak csak gratulàlni tudok! 

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek