Szerintem igen.
.
Ha nem akarod viselni, jelen esetben a rés és a rendszerben meglévő kockázatot, akkor le kell zárni most minden pozíciót és ha visszatér a "rendes" kerékvágásba a piac, akkor kell újra pozíciót felvenni. Egy belépéssel függetlenül az iránytól rengeteg kockázatot vállalsz, az adott papír saját kockázata mellett, ami a valóságban legtöbbször fel sem tűnik, de válságban fokozottan kell vele számolni. Pl meghal a net, meghal az informatika rendszer, leáll a tőzsde rendszere, vagy maga a tőzsde, az adott vállalat egyik napról a másikra felfüggeszti a tevékenységét, ami akár egy brókercég is lehet. Volt már rá példa.
Anno én úgy tanultam, hogy minimum két csatorna kell és két bróker, hogy ellenirányú ügylet kötésével ki tudd zárni a bróker, a bróker rendszerének, a net, a géped vagy hasonlóknak a leállását. Nekem két szolgáltatótól van a netem, vonalas és üzleti 4G, ha véletlenül területi kiesés van, akkor is tudom mi a követendő eljárásom, ha meghall a gépem, akkor ott a macbook, vagy a telefon, ahol vészzárást tudok csinálni. Persze van , amit nem tudok elkerülni, de lényegesen visszavettem a poziméreteket a DT-n belül is.
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!