Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bullorbear 2017. 08. 25. 13:51
Törölt hozzászólás
pomperj
pomperj 2017. 08. 25. 13:46
Előzmény: #7077  pomperj
Megjegyzem, SWN 4 napja feljebb zar. Szepen kunkorodik. Meg nem zart az ED folott, de nem kell sok hozza. link Es a szenes ETF, KOL is kotort. link A lenyeg az, hogy ha NatGas es KOL kitort, akkor alighanem olaj is koveti a energia komplexumot. Egyebkent az XLE-n meg nem latszik, de a korrekcioja akar kesznek nezheto: link Persze, meg egy eses lehetseges.
pomperj
pomperj 2017. 08. 24. 09:33
Előzmény: #7076  Tazsomaru
Igen, RIG-ben egy short cover kenyszerhelyzet nagyot lokhet rajta. A napi forgalma kb. 10M, es ha ebbol 2m db lesz egyszer a shortcover, akkor az 30 napos rally potencial.
pomperj
pomperj 2017. 08. 24. 09:27
Előzmény: #7075  kozi723
Igen, DWSN es IO Geophysical is szepet ment tegnap is. IO ujra kitort, es 1 honap alatt duplazott; a chart olyan bull, amilyent nagyon ritkan latni. Ez mar nem veletlen; a nagy olajosok, mint leginformaltabb insiderek, adjak a rendeleseket es ha ennyien, az jelent valamit. . A masik erdekesseg a nat.gaz cegek allapota. Abban 2 nagy jatekos van, CHK es SWN, es persze a Gazprom.Erdemes megnezni oket, mindegyik aljat formaz. Megpedig klasszikus dupla-aljat, es idoben is aranyos forma es szimmetrikus a fel es lemeneti ive. Szoval a felpattanas nem lehet messze. Innen par het alatt igen sokat tudhat menni, lasd DWSN es IO hasonlosagi mintaja. link Raadasul a napos charton kettoben is 6 honapja formalodo tipikus, majdnem fekvo ED forma van. Ebbol a minimalista kezdetig valo felpattanas is +50%. link A CHK meg a 3.6 szinten all, eppen a 2016 tavaszi aljat teszteli vissza. Szoval kiemelten figyelesre ajanlatosak.
Tazsomaru
Tazsomaru 2017. 08. 24. 09:04
Előzmény: #7075  kozi723
74% az nagyon magas. Minek a 74%-a? 65 182 800 amivel shortot nyitottak. A közkézhányad 390 544 900. Ez így 16.69% Azért ez sem elhanyagolható.
kozi723
kozi723 2017. 08. 24. 08:24
Előzmény: #7072  pomperj
Elsőre be is jött a megérzésed, és tegnap fordulat látszik az olajban és ezen keresztül a szervízesekben is. Tegnap olvastam néhány cikket a témában, és a legutóbbi jelentéshez hasonlóan az előző évhez képest jobb számokat várnak az olajos cégektől. Ugyan ezek csak október vége felé érkeznek majd, de biztató előjeleket látok én is. Kiváncsian várom a folytatást, bár már önmagában az is komoly előrelépés ha kicsit mérséklődik az eladói nyomás. Hét elején 74%-os short állomány láttam RIG-re vonatkozóan, ami azért továbbra is elég magas.
Keffer 2017. 08. 23. 16:20
Előzmény: #7073  Boole
Beírom ide is, amit az EUR/USD topickba: USD/HUF korábban minimum 320-ig vártam, de akár 365-ig is, majd jött ez a komolyabb HUF-erősödés. Ha ránézek a havi chartra, akkor azt látom, hogy a 250-körüli több éves ellenállást áttörte 2014-ben, és most csak annak a kitörésnek a visszatesztje zajlik. Ha ez így lenne, akkor innen jöhetne egy brutális HUF gyengülés a dodóhoz képest több éves távlatban 350-365-ig. Rövid távon meg azt néztem, hogy a gyors esés egy ékelődésbe torkollott, amiből letörést vártam, és most olyan, mint ha kitört volna belőle hétfőn, tegnap visszatesztelte a kitörést, és ma mehet tovább. Célár: 250 alatt kicsivel. Tehát én arra számítok most, hogy 250 környékén fordul a HUF, és brutál gyengülésbe kezd. Ezt erősíti az is, hogy az EUR-ban sem bír a 303-mal, és az alatt még ott a 300, mint kerek szám, meg az alatt már nagyon fájna Eltolcsiéknak. Vélemény?
Boole 2017. 08. 23. 11:34
Előzmény: #7072  pomperj
Vegyes érzelmekkel olvastam az olaj és gázkitermelőkről szóló különböző abszolút negatív várakozásokat a külföldi oldalakon, amelyek arról szóltak, hogy jelentős esés vár még rájuk és még mindig túlárazottak.
pomperj
pomperj 2017. 08. 23. 10:58
Előzmény: #7070  pomperj
Az olaj temahoz. Feltuno, hogy IO (IO) es Dawson Geophysical (DWSN) meglepetesre jo eredmenyeket mutat 2017 Q2-re. Es IO explicite elesen megindult felfele. IO-bol nekem keves van, Dawson nincs. link Miert is indulnanak felfele a Seismic cegek? mert ujra kapnak munkat, es a Q2-ben szereny mertekben de javultak az arbevetelek. Oket az olaj-oriasok bizzak meg, az uj olajbull periodus legelejen, hogy keressenek olajmezoket es mondjak meg, hol erdemes most furni es olajkutakat csinalni. Dawson explicite azt mondja, hogy mar 8 csapattal dolgoznak. IO meg +30% arbevetelrol reportol. Ez az elso kimondottan biztato jel. Es egy hasonlo helyzetre emlekszem, 99 elejen egeszen levert volt a helyzet; es akkor marciusban a seismic cegek megindultak felfele. Es aztan 1 honappal kesobb az osszes furosok es oilszerviz elesen emelkedni kezdtek, es masfel ev alatt duplaztak, sot. Kitennem az elso alert jelet a temaban.
Keffer 2017. 08. 21. 12:11
Előzmény: #7057  Tibi0002
link Idézek a cikkből: "Az emberiség történetének egyik legnagyobb közönséget vonzó látványossága lesz az Egyesült Államokban hétfőn látható napfogyatkozás - állítják szakértők. A kilencvenkilenc éve nem látott teljes napfogyatkozás alatt az Egyesült Államokban a nyugati parttól a keleti partig, egy, az egész országot átszelő sávban látható lesz, ahogy a Hold rövid időre teljesen kitakarja a Napot, így annak csak külső légköre, koronája látható az égbolton." Tehát ma este a fél usa kint a szabadban az eget fogja bámulni. Ha én egy elmebeteg diktátor lennék, és rendelkeznék a megfelelő eszközökkel, akkor most szórnám az atomot, persze nem becsapódós kivitelben, hanem a sokkal nagyobb területet megszórós több km magasan robbanós kivitelben. Napfogyatkozás alatt atomvillanásba nézni tuti buli lehet. Ha valaki ismeri az A Triffidek napja c. könyvet... :D Persze nyilván ennél logikusabban gondolkozik Kim, meg nem is lenne ehhez eszköze, csak gondolatébresztőnek, és poénnak írtam ezt le.
pomperj
pomperj 2017. 08. 21. 07:48
Előzmény: #7052  pomperj
1)India NIFTY Index gyonyoru 2017 evi rallyja korrekcioban van. Nekem ugy tunik, meg nincs keszen, es ennek meg par hetig tartania kellene. link 2)Japan NIKKEI is korrigal, es A YEN-el egyutt gyorsulo mozgasnak tunik. Ez mar a (c) hullamban van, egyelore 2 support is megallithatja. link 3)China SSEC index meg a csatornabna van, es annak is a kozepen; neutralnak latom. link 4)Australia ASX egy furcsan regota tarto oldalazasban van. Ajanlom a BET-en a Konzum es Opimus tradelok figyelmebe. link 5)KOSPI, a mostanaban politikai okobol "erdekes" index magatol is ugyanazt csinalna, mint KIM-el egyutt: link
Törölt felhasználó 2017. 08. 21. 00:42
Előzmény: #7068  Törölt felhasználó
Az a legrosszabb, hogy fogalmad sincs amirol beszelsz, majd az allitasaidat eszmeletlen rossz peldakkal probalod alatamasztani...es ha ugy sem sikerulne meggyozni a nagykozonseget akkor pedig elkezdesz szemelyeskedni... Te elgondolkodtal mar azon, hogy az arany szamok miert is olyan rosszak???azert mert valaki eppen penzt keres a piacon az nem jelenti azt hogy mindent jol csinal, es ennek foditottja is igaz...Talalkoztunk mar jo nehany igen "okos" nevezhetjuk oket akar genius-nak is...(amig penzt keresnek), ha meg penzt veszitenek akkor nyilvan nem az o hibajuk hanem a feleloseget atpaszoljak masnak...mint ahogy te is teszed majd...Halkan megsugom csak neked az a Svajci jegybank aki megigerte, hogy fenntartja az 1,2-es EUR/CHF-es savot es amire meg ugynevezett "profik" is megettek a meset, mar 1 jo ideje az amcsi piacokon vasarol... Ugye nem varod hogy a nepszabadsagban hirdetest adjanak fel, hogy tobbet nem vesznek esetleg elkezdenek majd eladni...(persze multkor sem volt szep toluk hogy elfelejtettek szolni a tobbieknek), szerinted most fognak...es meg hany hasonlo peldat tudnek hozni... Tudod-e egyaltalan mondjuk mi a P/E-je a Nasdaq100-nak???es te venned azt; en adom csak a korrektseg kedveert... Sok sikert, kar hogy a 98%-ba tartozol!
Törölt felhasználó 2017. 08. 20. 23:17
Előzmény: #7067  bubodoktor
Tudom, de a küzdelem sohasem reménytelen. Ha csak néhány (intelligensebb) speki elgondolkodik ezeken, (nekem) már megérte. ;)
bubodoktor
bubodoktor 2017. 08. 20. 20:54
Előzmény: #7060  Törölt felhasználó
Reménytelen küzdelem, azt linkelsz be, amit csak akarsz, ha egyszer eldöntötték, hogy egy guru után mennek, akkor nincs mit tenni, mennek utána, jó ez így... :-))
Törölt felhasználó 2017. 08. 20. 20:01
Előzmény: #7065  kiegyezo
a "befektetők" összességét nézve is szinte biztos, h. 50% alatt van mindkettő... ahogy a rulettben a kidolgozott megkopasztási szisztémával érkező "profi" játékos sem számol a "0" jelentőségével ill. a "bank" számtalan egyéb csalási lehetőségeivel, így a tőzsdén is ugyanez van... hosszabb távon 100-ból 95-98 speki és befektető végül veszteséges lesz, még akkor is, ha 50% felett van a tippelési aránya (képessége)...hát még ha alatta, ami inkább jellemző. )
kiegyezo 2017. 08. 20. 18:37
Előzmény: #7058  Törölt felhasználó
Hö. Akár vicces is lehetne, de egyáltalán nem az, hogy az átlag és a medián is 50% alatt ...
berlini
berlini 2017. 08. 20. 15:35
Előzmény: #7053  Törölt felhasználó
Igen, azok többsége akik ma is hatalmas zuhanást vizionálnak, már 2012-2013 körül is ugyanazt várták.Ők az örök sikeresek, mert előbb vagy utóbb bejön nekik. (Kérdés csupán, hogy mennyit kerestek addig a tőzsdén, de hát hirlevelekből is meg lehet élni.)
pitcairn2 2017. 08. 20. 13:30
Előzmény: #7061  Boole
ez se rossz:) link
pitcairn2 2017. 08. 20. 12:51
Előzmény: #7061  Boole
speciel az 1 világháború alatt is hatalmas monetáris "lazítás" volt, a FED pl. vmi 2000%-al robbantotta fel a mérlegét néhány év alatt grafikonlink érdekes, hogy ez a happening bő 10 évvel később kolosszális deflációs összeomlással végződött (persze addig fújtak egy kolosszális tőzsdei buborékot...)
Boole 2017. 08. 20. 11:33
Előzmény: #7052  pomperj
A piacok alapvetően növekedni akarnak, ez az élet rendje. Az indexeket alkotó részvényeket, ha kezdenek nagyon rosszul teljesíteni, akkor úgy is elkezdik cserélgetni, ezért a tőzsde történelmében nem igen van 30 éves vagy annál nagyobb visszaesési időszak. Hosszabb visszaesés is csak akkor van, ha nincs jelentős felfedezés, vagy a piacok túlpörögtek, háború okozta nagyobb infláció, természeti katasztrófa történt. Persze egy atomháborút még senki sem látott, de egy ekkora pénzmennyiségi lazítást sem, ezért nehéz eldönteni, hogy milyen piaci hatása lehet.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek