Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 05. 16. 21:12
Előzmény: #6397  pomperj
Egyelore rengeteg olaj van, es tul kinalat...A het eleji szaudi-Orosz megallapodas hirere ugrott egyet az olaj,de lassan mar ugyan ott vagyunk ahol mult heten....Meglatjuk ma ill. nektek holnap hogy a keszlet adatok hogyan valtoztak...Meg mindig tartom a megallapitast, hogy jo eselyel leteszteljuk a 30-35$-os szintet (velemenyem szerint ez a pozitiv scenario, rossz esetben akar ulj aljat is csinalhat egy false letoresnel rovidebb ideig)...Persze ez sem biztos,de rovid tavon sajnos van ra jo esely...(sajnos az a banyaszoknak sem lesz tul jo),de hat ez van.
Tibi0002 2017. 05. 16. 19:53
Előzmény: #6398  duplav
Nekem temetkezési cégben is van részesedésem (Carriage Services), de nem vagyok rá büszke. Inkább érdekességként említettem meg, hogy ilyen vállalatok is elérhetőek a tőzsdén. Megértem, hogy nem akarsz ezekből profitálni. Én másképp gondolom, szerintem e vállalatok ugyanolyan "válaszok" az emberek által támasztott keresletre, mint a Coca Cola, az Apple vagy az Exxon.
duplav 2017. 05. 16. 08:42
Előzmény: #6396  Tibi0002
Én elvből nem, mint ahogy dohányipari céget se. Nem ezekből a dolgokból akarok profitálni
pomperj
pomperj 2017. 05. 16. 06:34
Előzmény: #6395  kozi723
Nem csodalom, hogy k@rvara eleged van DO-bol. Van nekem is par ezer db. Az valami elkepeszto abszurdum, ahogy az olaj tema szet van verve, es azon belul meginkabb az Oilservice, es azon belul kulonosen a tengeri furosok. Amiota USA atment olaj exportornek, azota minden a feje tetejere fordult. De. link 1)A hetes charton van vegre egy pozitiv divergencia. Nem is kicsi, sok honapja alakul. Lasd hetes charton fennt. 2)A ciklusok 45 hetesek. A 9-11 honap. A legutolso melypont 2016.sep. volt, azota megvan a 9 honap, tehat itt valahol vege kell legyen es felpattanasnak kell jonni. 3)Az utolso eses (napi chart December ota) mar semmi impulziv hullamot nem latok, mert tele van atfedessel. 4)Normalisan nem szamozhato a-b-c-d-e formanak; inkabb valami complex korrekcionak, dehat uj melypont is van, szoval nem is korrekcio. Teljesen extrem, amit latunk. Ha meg valami extreme valtozata az ED-nek, es leginkabb egy B bullamkent illesztheto be, az is Neowave alapon, ami (B=W-X-Y-X-Z) es akkor eddig (Y)-ig megvan. De az utolso eses, az X-Z mar nagyon ritka is, meg tul hosszu lenne annak is. Szoval, nem lenne szabad uj aljat csinalnia, es fel kene pattannia. Aztan valami veszett rallyt kene produkalnia. Ahhoz meg mondjuk egy KozelKeleti orias instabilitas, vagy haboru kellene. Szoval, en csak bamulok, es varok hogy mi lesz belole.
Tibi0002 2017. 05. 15. 20:41
Tartotok hadiipari cégeket?
kozi723
kozi723 2017. 05. 15. 19:57
Előzmény: #6393  pomperj
Van barmi elkepzelesed arrol, hogy DO miert marad ki ezekbol az oriasi olaj rallykbol? Gyakorlatilag minden szektortarshoz kepest alulteljesitove valik sokadik alkalommal. Ennyire sok a shortos, hogy majdnem mindig 2-3% opening-bol visszalokik? :/
Tibi0002 2017. 05. 15. 14:55
Megint gyengül a dolcsi. 1.0976-on áll.
pomperj
pomperj 2017. 05. 15. 13:57
Előzmény: #6390  pomperj
1)Az ezust eros lemeno impulzusa kezd oldalazni-stabilizalodni. Ilyennek nez ki Elliott szemuveggel. Az alja egy (B) hullam vege lehet. Utana johet egy szep rally (c) hullam. link Az arany lenyegeben ezzel parallel, csak a kis subhullamok karakterisztikusabbak es jobban lathatok. Szoval, ott is: meg egy kis eses, es aztan rally a valoszinu kilatas. 2)A GDX viszont mar elobbre tart, es alighanem a rally szakaszban jar. Ha jol sejtem, akkor most (iv es v) of (I) kovetkezik, felfel par napot. Aztan egy eroteljesebb (ii) korrekcio. A fo trend iranya felfele mutat. link 3)Az olaj pentekig 3 hullamos emelkedesben volt, de a mai Azsia es EU session alatt emelkedett ujra, es most mar 5 hullamosnak nez ki a WTIC futures. Szoval, az a kis sarga kerdojeles valtozat (lasd elozo rajz Olajra) lehetseges, hogy mukodik: a fals letores verzio. Es akkor? Akkor mar emelkedo trendben vagyunk, a (C) hullamban felfele. Ezzel menni kell, hetekig tart majd, es target 60 folott van. 4)A NATGAS is kitort a vizszintes ellenallasa fole. Innen johet meg egy visszateszt, de egyelore felfele megy a fo irany.
pomperj
pomperj 2017. 05. 15. 09:06
Előzmény: #6391  pomperj
A hetevegen GlennNeely kiadott egy erdekes irast. Abbol ide masolok 2 chartot, es egy rovid osszefoglalot. 1)A margin debt mennyisege es az SPY emelkedese erosen egybefugg. A margin most ujra top szinteken jar...az SPY mostanaban hitelbol megy fel. link Ehhez meg 2 dolog tartozik. A piac utolso 1.5 eves emelkedesenek felet az 5 nagy NASDAQ technologia reszveny okozta (Apple, Google, Amazon, Microsoft, facebook). A tulertekeltseguk epikus magas. A masik figyelmezteto jel, hogy az insider-ek az PS500 cegeknel soha nem latott aranyu eladasban vannak. 2)A masik fo tenyezo a forro hangulat, amit a consumer confidence mer. Ami szinten euforikus magasagban van, a 2007 evi csucs fole ert. link 3)A kovetkeztetesek vilagosak. Neely kilatasat mar a multkor feltettem a kovetkezo 1 evre.
pomperj
pomperj 2017. 05. 14. 09:52
Előzmény: #6348  pomperj
A minden piacok anyjarol, a bond mozgasrol azert ne feledkezzunk el. Plane, mert penteken a yield gorbe egy gap-el esett, a bondok ara meg felugrott. Tehat sokan latszanak menekulni a biztonsag fele. Raadasul van egy egesz jo pozitiv korrelacio TNX es SPY mozgasa kozott. link A chart alapjan jogosnak tunik a gyanu, hogy elkezdodott TNX-ben a (c) hullam lefele. ( a bond futuresben persze felfele) Es akkor jo az esely, hogy SPY-ban is valami hasonlo kezdodhet jovo heten. A smallcaps es trannies Index is gyengecske. Egyelore kello ovatossaggal csokkentem a long poziciokat, es nem veszek ujakat. Par hetre risk-off es "cash is king" idoszak johet. 2)A bankoknak is rossz hetuk volt. Tobbseguk esett (OTP szembe ment ezzel, persze a gyj. koruli lekesedes hatasara). Nem tudom, hogy a bankok vezetik-e a kotvenyeket most, de eleg zavarosan nez ki. Mosr 1-3 napos felpattanas johet, de KBE egyaltalan nem nez ki erosnek. link Itt is sokaknak van bank pozicioja. Ha leszakadna, akkor ki kell menekulni. 3)Az tiszta orulet, hogy mikozben a retail szektor (Macy, Panney, Nordstrom, stb) osszeomlo jeleket mutat, az AMZN es AAPL renduletlenul emelkedik. Ugy tunik, ez a 2 internet ceg nagy buborekban van. Ha kipukk, az viheti magaval az egeszet,
pomperj
pomperj 2017. 05. 13. 16:23
Előzmény: #6389  Törölt felhasználó
Amit elgondolsz az olaj varhato mozgasara iden, az Elliott alapon sem kizart. Sot, eppenseggel az a valoszinu, hogy meg esik 1-3 honapot, aztan megindul fel erosen. Mondjuk, ha ez az Elliott hullamos varakozas bejon: link Arra epul. hogy a piros (A) csucs, 2016 Julius ota egy csapkodo-oldalazo korrekcio van, aminek a vege, a piros (B) hullam csucsa lejon a fibo 38-62% savba, tehat 42-36 savba kell essen. Es most ennek a kek szinu (C) hullama formalodik lefele, es az is csapkodos. Es meg egy eses hatra van. Ha ez jo, akkor egeszen a 42-36 savba, az ellipszisbe kell belefusson. Ott lesz a vege papirforma szerint. Aztan? Onnan indul fel a piros (C) hullam, joval 60 fole, valamikor 2017 masodik feleben. Van egy kis baj ezzel az egesz elgondolassal: az a kis sarga kerdojel mutatja, majus elejen. Mert ott lement 43-ra, tehat majdnem elerte a vart 42 szintet, es megfordult. Ha ez egy "fals letores" volt, akkor megeshet hogy kesz a kek (C) hullam, es vele kesz az egesz piros (B) is. Akkor mar nem esik lejjebb. hanem innen elindult fel; a fals letoresek utan pedig a szokottnal erosebb rallyk a jellemzoek.
Törölt felhasználó 2017. 05. 13. 14:02
Előzmény: #6388  -bubu-
Keszletek rekord szinten...A kitermeles fedezeti pontja az allitasa szerint 30-40$...A piac jelenleg tulkinalatos...Es lehet hogy osszel mar megszunik a tulkinalat... Lehet de lehet hogy nem szunik meg a tulkinalat... Oszig pedig van 1 kis ido, hogy megontsek az olajat... Nem allitom hogy osztol esetleg novembertol nem emelkedhet az olaj,de a kovetkezo 3-4 honapban akar eshet 30-40%-ot is....
-bubu-
-bubu- 2017. 05. 13. 13:07
Előzmény: #6385  Törölt felhasználó
link .Az év első hónapjaiban stabil volt az olaj árfolyama, az elmúlt hetekben azonban ismét látványosan megélénkült az olajpiaci volatilitás, pár hét leforgása alatt közel 20 százalékot esett a WTI.Komoly erők feszülnek egymásnak az olaj piacán, részben ez is lehet a megnövekedett bizonytalanság oka. Egyrészt az OPEC próbálja támasztani az árakat, a korábban bevezetett termelést korlátozó intézkedések meghosszabbítását helyezték kilátásba, az erősebb piaci hatás eléréséhez azonban szükség lenne egy magasabb fokú együttműködésre, a jelenlegi számok betartása ugyanis nagyrészt Szaúd-Arábiának köszönhető. Erre a május 25-ei találkozón lesz lehetőségük.Míg az OPEC csökkent, az amerikai palaolaj-termelők folyamatosan növelik a kínálati oldalt, mivel a jelenlegi 45-53 dollár körüli árfolyamon megéri termelniük, az elmúlt hónapokban már 30-40 dollár környékére esett le a kitermelés fedezeti pontja.A piac így jelenleg továbbra is túlkínálatos, a Nemzetközi Energia Ügynökség szerint ugyanakkor az év második felében már nem csak megszűnik a túlkínálat, hanem deficites is lehet a piac, ami stabilitást nyújthat az árfolyamnak.Az amerikai elnökválasztás óta igen jelentős long pozíciók épültek ki, az elmúlt hetekben ugyanakkor az eséssel párhuzamosan sok spekulatív long pozíciót lezártak, így a pozícionáltság alapján lehetne tér felfelé.Mindezek eredőjeként felfelé és lefelé is korlátos lehet az olaj árfolyama közép távon, vélhetően maradhat a 45-55 dolláros sávban egyelőre, így a jelenlegi szintekről inkább a vételeket lehet érdemes keresni.
Törölt felhasználó 2017. 05. 13. 12:47
Előzmény: #6386  tberki
nem dehogy, nem az, összességében bőven pluszban vagyok, igen nem szabad...tudom, valahogy, nem is értem magam...most már mindegy...
tberki 2017. 05. 13. 12:23
Előzmény: #6385  Törölt felhasználó
Hogy klasszikust idezzek: balu balu te sz**ni jarsz ide...Legalabb ez is hiteles mint a 2015ös molod? Nem szabad egy lapra feltenni mindent...
Törölt felhasználó 2017. 05. 13. 11:19
Előzmény: #6384  Törölt felhasználó
persze, jó h leírtad, én a long oldalon állok full tőkével, ráadásul 53-mon vagyok nullán, tehát az a forgatókönyv amit leírtál, nekem gyakorlatilag teljes tőkevesztést jelentene szinte...meglátjuk...(tudom tartani, az egyik decemberben záródik, a másik 2019-ben, tehát akkor lenne tényleges tőkevesztés, ha decemberre illetve 2019-re is a te forgatókönyved, jóslatod élne, meglátjuk, az kétségtelen h hibáztam...
Törölt felhasználó 2017. 05. 13. 10:59
Előzmény: #6383  Törölt felhasználó
Keszletek es a long pozik nagysaga nem csokkent jelentosen...Az ar esik... es nem volt hirtelen fel pattanas...Valoszinuleg az OPEC talalkozo utan par nappal lassu lecsorgasba kezd, majd jon par nap amikor beszakad...(a tapasztalat ezt mondatja velem)...nem szeretem az olajat shortolni, de a kereskedok tobbsege a long oldalon all es varja a csodat...keszletek nonek, palaolajos cegek koltsegei pedig csokkentek rovid tavon 40-45$-ra, amirol az OPEC-ben lemondanak ill. Vagnak azt Iran ill. Az USA palaolaj cegei atveszik, usa olaj exportja pedig fokozatosan csokkent...Kereslet pedig egyelore nem akar noni... Nem a vita kedveert irtam, hanem informacio megosztas celjabol... es lehet hogy tevedek, de az is lehet hogy nem... Aki akarja longolja az olaj piacot en radobtam a short oldalra egy miniatur 10k$-os pozit...Csak hogy lassam merre kovalyog az arfolyam...Ha tevedek akkor fizetek nehany ezer $-t, ha igazam van akkor meg megkeresem ennek a duplajat vagy triplajat... Ha pedig eljon az ido akkor forditok a pozin...
Törölt felhasználó 2017. 05. 13. 10:17
Előzmény: #6382  Törölt felhasználó
már szabadultak, ezért esett 15%-ot...oda írtam a sohára h extrém eseteket leszámítva, mert h a 60 az olyan brutálisan magas ár...?
Törölt felhasználó 2017. 05. 13. 10:09
Előzmény: #6381  Törölt felhasználó
Nem allitottam, hogy az olaj nem lehet 60-70$ esetleg 150$ a jovoben...Arra adok jo eselyt, hogy ujbol meglatogatjuk a 30-35$-os arat, extrem esetben akar a 20-25$-os arat....Soha (egy eleg felelotlen kijelentes)...Az OPEC korabbi csokkentes ellenere sem volt kepes az olaj arat 60$-ra ill. Fole vinni...25.-en osszeulnek (buy the rumor,, sell the fact)...megegyeznek amiben megegyeznek,de ez nem jelenti azt hogy az olaj keszletek visszesnek...A hatalmas long spekulativ pozicioktol pedig elobb-utobb szabadulni fognak a spekulansok es hedge fundok... Ez a velemenyem es a tevedes jogat mint mindig fenntartom!!!
Törölt felhasználó 2017. 05. 13. 08:51
Előzmény: #6379  Törölt felhasználó
25.-én összeülnek és meghosszabbítják a csökkentést...ha és amennyiben így lesz...ezek szerint szted már soha nem lesz az olaj, mondjuk 60 dollár v 70...? extrém szitukat kivéve

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek