Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2017. 03. 19. 07:29
Előzmény: #5899  pomperj
jav.2017Q2
pomperj
pomperj 2017. 03. 19. 07:21
Előzmény: #5890  Cipolla22
Nem egeszen ez a velemenyem;-)

1)Az igen, hogy 2016 evhez kepest 2016Q2-tol kezdve megnehezedik a spekulatorok elete. Nehezebb lesz mostantol spekulacioval penzt keresni. Es a kockazatok megnonek.

a)A reszveny piacokon a hangulat lelkes. Mert az arak sokeves magassagokban jarnak. Meg sehol nincs megerositett beszakadas-jel; de a gyanuk szaporodnak. Meg mindig mehetnek az arak felfele; meg az Elliott szamozasok is konstruktivak felfele.

Csak kozelednek valami csucshoz. A spekulacios idotavok szerintem rovidulnek. Ezt igy latom minden regioban....de ettol Q2-ben meg emelkedhetnek.

b)A kotveny piacon egyertelmubb a helyzet. Utolso fel evben a kamatok kusztak fel, a FED kovette a piacot es emelt. A bond tulajdonosok furdenek; a papirjaik erteke esik. A vilagban levo 200 Trill adossag kamata 1% mertekben nohet iden, es az 1-2 Trilliot levag a profitokbol.

A bond piac mostanaban van a 8 honapos elso kamat-emelesi impulzusa vegenel. Szerintem korrekcio kovetkezhet a kamatokban: kicsit vissza-esnek a kovetkezo 1-2 negyedevben, es a kotveny arak korrekcios emelkedesbe fordulnak.

Am a lenyeg az, hogy ez meg csak a kamat-emelkedes sokeves idoszakanak a legeleje. Sokkal magasabbak lesznek. Es tudjuk, hogy a magas kamatok mely szektorokat vagjak orrba.

c)SOkan menekultek olaj spekulacioba. Egy ev alatt a 26 dollaros ar megduplazodott. De fel eve csapkod 55-45 kozott, es nem masirozik tovabb. Elliottilag valami menetkozi (B) hullamot sejtek, ami haromszog vagy komplex flat forma lehet.

Tele a media a helyzet meg-racionalizalasaval. OPEC, fracking, csalnak stb. Az is megeshet, hogy valami meglepetes oriasit lok az olaj-aron, es nem tudni hogy merre.

4)Summary: rovid, es rovidul a jo spekulacios lehetosegek listaja. Egyes nyersanyagokat leszamitva mindennek magas az ara. Reszvenyekben nagyon szelektiv valogatas es gyors fordulatkezeles lehet sikeres.
Nehezebb lesz penzt keresni 2017ben.

eurocent 2017. 03. 17. 22:02
Előzmény: #5896  pomperj
USDKRW, KB 1M: link
Szerintem Korea emelkedését a won átmeneti erősödése okozza. Mire won kb 1030-ig esik, addig KB legalább 53-ig (63 sem kizárt) emelkedik. Ezzel KB elkészül egy közel flat abc formával (B?), majd indul le a C hullám. Won pedig gyengülni fog. Ezt az elképzelésemet az USD erősödésre és az észak kóreai rizikóra alapozom.

KOSPI 1M:
link
Ha nem viszi át izomból a 2231,47 szintet, azaz előtte lefordul, akkor legalább Fibo 50-i esnie kell.
Tibi0002 2017. 03. 17. 10:10
Előzmény: #5892  egy_kezdo
A portfólió tartalma jelenleg:
19% egyedi részvény, eur és usd piacokról.
1% részvény etf
10% gold etf
17% huf számlapénz
29% usd számlapénz
24% eur számlapénz

Ami nekem ideális lenne:
60-80% részvény.
A maradék pedig helyzettől függően kötvény, arany, számlapénz.
pomperj
pomperj 2017. 03. 17. 09:56
Előzmény: #5893  gambadoro
1)Es mi lesz, ha a valoszinu eset kovetkezik be; mondjuk most megveszed az allampapirt 3 evre 4% hozam varakozasal?

Tegyuk fel, hogy kozben az USD 5y kamat felmaszik a mostani 2.0%rol mondjuk a belathato 3.5-4.0%-ra? A magyar papir meg marad 4% kamaton, ahogy Eltolcsy akarja?
Mi lesz akkor az USDHUF arfolyammal?
Tenyleg rossz lesz USD-ban lenni?

2)A Koreai Kookmin Bank kitort, 7 ev bear piac utan, meghozza nagy lendulettel. Korea Index is atment a nagy oldalazo haromszog vonalan.
Erdemes megnezni.

link
Keffer 2017. 03. 17. 08:40
Előzmény: #5894  Cipolla22
USD/HUF:

Ha nagyon bizonygatni akarom, hogy nem szakad le az egész, akkor nézhetem úgy is, hogy naposon húzok egy emelkedő trendvonalat a 2016.10.07/10-i mélyponttól a 2016.11.07-i mélypontig, majd ezt meghosszabbítva pont a jelenlegi szintig jutok. Magyarán, ha a 2016.11.09-i gyertya hatalmas alsó kanócát negligálom, akkor most van az árfolyam az emelkedő trendvonalnál. Vélemény?
Cipolla22 2017. 03. 16. 21:55
Nem gondolom, hogy bárkinél is többet tudok ezen a fórumon.

Ha jól értem, akkor nem ennyire egyértelmű a kép a HUF-fal kapcsolatban.

A medvepiac ellenes álláspontodat még tartod?

Az én célom, hogy ha vitázunk, akkor legyenek jól eldönthető viták, hogy kinek volt igaza. A stratégiám részét képezik az itteni ötletek is, ezek jövőbeli eredményei alapján súlyozom majd az újabb ötleteket.
gambadoro 2017. 03. 16. 20:47
ok:)

én nem akarok dollárt venni, csak mint lehetőség merült fel

itt mindenki az eurót javasolja
nekem furcsa
ok, 5 éves távlatban a dollár lehet, hogy nem hozott hozamot, de voltak hosszú pillanatok, amikor meg bőven megcsinálta a forint hozamokat
ahogy nézem :)

tehát szerinted a kamatemelések ellenére dollár gyengülés és euró rally ezek szerint?
mondjuk 3 éves távlatban, ha már állampapír
egy_kezdo 2017. 03. 16. 20:33
Előzmény: #5888  Tibi0002
Nehogy már csak az járhasson át szemetelni egy másik topikba, aki egyáltalán nem ért az adott topik témájához, mint egyesek az OTP-hez ;)

@Tibi: Inkább légy óvatos a következő években, mert azon kevesek közé tartozol, aki forintban éli az életét és talán sok usd-t tart (ha usa eszközökbe fektetsz be, akkor okés is lehet a dolog). Sok sikert!

@gambadoro, hullám-lovagolj csak nyugodtan és ha nem élsz forintban minden nap és nincsenek kötvényeid, akkor nagy gondod nem lehet (usa 5y-en kb semmi REÁLhozam nincs és csökkeni fog az árfolyama a következő években. A hun pedig kb fix 3% körüli garantált reálhozam van, de ez a Mo-n élőknek elérhető-számít igazán)...

@cipolla, attól függ, hol élsz. Amennyiben Mo-n és kötvényt is tartasz, akkor egyértelmű a huf lakossági állampapír, ha külföldön akkor attól függ miket vásárolsz a következő években. Neked is sok sikert! Teljesítményt összemérni meg minek, ti itt úgyis mindent jobban tudtok, mi csak kóklerkodunk, na...
Törölt felhasználó 2017. 03. 16. 20:25
Előzmény: #5887  egy_kezdo
))
Cipolla22 2017. 03. 16. 20:20
egy_kezdo ha jól értem, akkor:
- nem vársz számottevő globális medve piacot 2019 végéig
- jobban járok ha Ft-ban tartom a pénzem a következő 3 évben, mint EUR-ban, vagy USD-ban?

Ezekkel szemben pomperj az ellekezőjét állítja.

Korrigálj kérlek ha nem így van!

Azt javaslom, hogy 3 év múlva nézzük meg. Ez persze nem azt fogja bizonyítani, hogy melyikőtök a jobb befektető, de ebben a témában tudni fogjuk kinek volt igaza. Ha minden jól megy én még itt leszek a fórumon.
gambadoro 2017. 03. 16. 19:32
ok
és ebben az usa kamat is benne van?

az állampapír egy dolog, de ott ülni kell benne évekig vagy nincs kamat

én a forintban ugyanúgy reálisnak látom a 280-as euró árat, mint a 320-ast

senki sem tudja mennyi lesz
átváltani ezért kockázat az állampapírhoz képest, de sokkal nagyobb lehet rajta a profit,főleg, ha menet közben váltogatod a hullámokon
Tibi0002 2017. 03. 16. 19:18
Előzmény: #5885  pomperj
Átjött a rajongód a topicba. :)
egy_kezdo 2017. 03. 16. 18:43
„Akinek ma penze van HUF-ban, az mit tehet?  „

Londonból nézve, akinek Magyarországon huf-ban van pénze, esze ágában sincs usd-t venni (ez az írástudók 99%-át jelenti).
A magyar állampapír hozama pedig nem alacsony, hanem az alapkamathoz és inflációhoz mérve is prémiumot biztosít, a legnagyobb reálhozamot biztosítja az OECD országok között. E topik minden tagja, amennyiben forintban éli az életét és kötvényeket is tart, semmivel sem járhat olyan jól, mint a magyar lakossági államkötvényekkel.

És a hosszú távú usd/huf grafikon sem fog mást mutatni, abban az esetben amikor a 2019-es ffr 3%-on megerősítésre került és a 2019-es mnb futures 3%+1%+2% körül van, na! Akinek nincs profi ismerőse, itt nézelődhet $ alapon, a profik által árazott trend tisztán látható:
link

Forintban kifejezve 1/x függvényt kell használni a számológépen.

Mindenkinek jót tesz, ha legalább az aktuális államkötvény és futures hozamokkal tisztában van, így megkímélheti hű követőit és főleg önmagát a nevetséges tévedésektől...
Keffer 2017. 03. 16. 14:48
Előzmény: #5885  pomperj
Köszi a választ, megnyugtató, hogy nem csak én látom így, hanem nálam tapasztaltabb is...
pomperj
pomperj 2017. 03. 16. 14:32
Előzmény: #5884  Keffer
Ugyanigy latom.
Akinek ma penze van HUF-ban, az mit tehet?
Nezzuk.

1)A bankban alig van kamata. Es 1-2 evig nem is igerik.
2)Az allampapire tobb, de alacsony. A valos beremelkedessel nem versenykepes egyik sem.
3)Az ingatlanok ara maris 600-800e/m2, jol felszaladt az eddigi kp-bol ingatlan-bnb es berlakas-investicio menekules miatt. Nincs tobb berlo se.
4)Marad a deviza; most EUR helyett inkabb USD nez ki vonzonak.

Az, hogy ma beesett, az nem sokaig fog tartani. Talan egy melyebb korrekcio 285 korulre, (c of 2) hullam? Pont jo lenne fibo 62% meretnek a (2) vegere.
A chart ettol maradt bullos, USDHUF-ban.

Keffer 2017. 03. 16. 14:19
Előzmény: #5883  pomperj
János, az USD/HUF-ról mi a véleményed? Csak pár napos zavar támadt egy falsch letöréssel, vagy a HUF mégis inkább erősödik a dollárhoz képest?

Én úgy gondolom, hogy a fő hatás, ami az árfolyamot alakítja az kellene, hogy legyen, hogy az USA kamatot emel, Eltolcsi meg nem. Emellett még az sem kizárt, hogy nálunk nagyobb az infláció, így a reál kamat különbözet még nagyobb lesz. Ez eredményezné az általad pár napja beírt gyors és nagymértékű ft-gyengülést. Rosszul látom?
pomperj
pomperj 2017. 03. 16. 12:38
Előzmény: #5882  kurkuma
1)Erdemes korulnezni LatinAmerikaban.
Elso helyen a Brazil piacon.

Mar honapok ota szepen turelemmel varjuk, hogy a DelAmerika korrekcio keszen legyen; es PBR 9.0 kornyeken, a fibo 38% szinten legyen veheto megint. Nos, teljesulesben vagyunk; ugy tunik, a tegnapi support teszt megvan, es elesen felfele fordult.
Az ilyen FED lepesek sokszor hoznak egesz mashol erzelmi fordulatot.

Ajanlom korulnezni Brazil piacon. A kedvenc PBR ujra hatszelet kap, mintha egyszerre 3 felhajto erot: az olaj olcso es indul fel, a brazil Index felfele tart ujra, es a Real is mintha ujra erosodne 2.6 fele letorhet.

link

Ideiglenesen ujra inditottam a regi blogot, de Azsiat meg nem updateltem. Ott is vannak finomabb lehetosegek, sokkal inkabb mint a rizikos piacokon.

2)GDX. Az elso reakciom szinten, hogy megvan a (b) alj, es indul fel, raadasul ez (c) lehet, szoval szep bull alakulhat. Sot, az 1400 szint is benne van a palacsintaban. A GLD szeret a bond piaccal egyutt menni, es az is emelkedik. A blogban igy nez ki most:

link

De. Megeshet, hogy csak valami shortcover (b) hullam lesz ebbol az arany rallybol. Dehat NUGT veszettul ment, GDXJ naplane, a tegnap oromkodes csucsa tajan a kicsi banyaszok felet en eladtam.

link

Szoval, kis ovatossag nem art, de persze a bullba fordulas mellett.
kurkuma 2017. 03. 16. 11:46
Előzmény: #5876  pomperj
János, a NUGT-ot meddig várod fel?
goapsy1
goapsy1 2017. 03. 16. 06:47
Előzmény: törölt hozzászólás
Látom, ezt a nicket se tervezted túl hosszú életűre. :))))

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek