Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Én mély tisztelője vagyok az értékes dolgoknak! De ez csak egy jubileumi emlék 2013-ból mikor "topping volt a piac", hiszen akkor a SPY 120 volt, ma meg éppen 240 topping! Happy Birthday topping :-)
Költséges dolog szokott lenni, ha az ember a piaccal vitatkozik. Mire eljön a válság, sok vitatkozó nem marad talpon - remélem, senki nem lesz ilyen a fórumról/topikról. Jó csapat, értékes gondolatok, értékes emberek jellemzik.
Köszönöm a gyors választ! Igen, nagyjából követtem az eseményeket, én is elvacakoltam, kicsit húztam csak rajta. Kb. én is így gondolom, semmi kedvem benne ülni, nem biztos, hogy dobnám időben. Ja, ezt a lebénulást én is megjátszottam már párszor, miután elpuskáztam egy nagy lehetőséget.
A blog-ot lealliottam; par napja jeleztem, hogy le fogom allitani. A hetvegen megcsinalom az ujat, es publikalom majd. A regi tul sok munka volt, az ujtol azt remelem, hogy sokkal kevesebb munka lesz updatelni.
Harom kis megjegyzes.
1)A mai nap gyonyoru pelda arra, hogy a nagyon rossz fundak is kepesek teljesen hatterbe szorulni; egy pozitiv es extremen bull invesztor-hangulat elsopri a negativ fundakat.
Ma 2, es durvan negativ fundat latunk.
a)A piaci kamat nagyot emelkedett, es a bond piac egesz kozel ment a szakadek szelehez. A FED emeles praktikusan biztos.
b)A masik, a hangulatban teljesen elnyomott rossz funda, hogy Januarban a Consumer Spending a legnagyobbat zuhant, 2009 ota. Par napja irtam is Daytrade temaban: Szerintem uresek az aruhazak az USA_ban, ilyesmi igen-igen ritkan van.
.
Es megis. A 2 nagyon rossz funda erdektelen, ha az invesztori pszihologia pozitiv: az siman gyoz. Most a republikanus amerikai nagyon boldog, tetszik neki Trump-beszed, latszik is a piacon.
Az investor pszihologiat mi modellezi? Az Elliott fractal.
Mukodik is: wave (v of 5 of 3) kovetkezik, es az SPY minden funda ellenre emelkedik. A funda, nos, nem erv ilyenkor.
2)A bankok nagyot ugrottak. A kamat varhato emelkedeset ez is megerositi: itt a funda is (magasabb kamat= tobb bankprofit) emeli a hangulat mellett.
3)Az arany nyitaskor gap-esett a kotvenyekkel egyutt.
Aztan azonnal megfordult, es emelkedesbe kezdett. Nem szep, amit csinal, talan nem is (iii) hullamban emelkedik, de a fizikaiba ... megy bele a penz. Ez is jelez valamit.
GDX banyasz-index is felfele tart hetes charton. Naposon is fordulat gyanus felfele ma; de megvarnam amig tisztul a kep.
Hát most nézd meg. Mérhetetlenül szomorú és csalódott vagyok, hogy 2017.02.11-én, hétvégén megrajzoltam ezt a chart elemzést és képtelen voltam 7,10 felett a trendtörésnél bekötni a longot, mert túl drágának ítéltem meg és még annál olcsóbban akartam kapni. Oda volt húzva, hogy 36%-ot várok benne. Olyannyira elkeserített a dolog (tekintettel arra, hogy december óta erre vártam), hogy makacsságból most már nem lépem meg a longot. Pedig most is az.
Félretéve az önsanyargató, emocionális dolgokat:
Amennyiben 8,20 környéki támasz elesik, akkor a 7,6-7,7 zónába várnám. És meggyőződésem, hogy ez be is fog következni. Képtelen vagyok elhinni, hogy ez a piaci optimizmus sokáig tart még. És ha beszakadnak itt a dolgok, akkor 7 alatt fogunk spwr-t venni.
Az megint más kérdés, hogy hónapok óta mindenki korrekciót vár és marhára nem történik semmi. Illetve történik: 12 nap emelkedés, aztán 0,2% esés, majd a következő nap 1,5% emelkedés az indexekben. Vicc. Várjuk, várjuk de csak nem akar megérkezni az esés. Egyébként annyira bosszant a jelenlegi felállás, hogy nem kötök semmit. Bármit longra húznék, biztos hogy akkor csapna bele a villám a piacba.
1 szó, mint 100. SPWR-el várok. Nem vagyok hajlandó 8 felett megvenni. Egyébként ha itt lesz egy komolyabb esés, akkor új alj lesz. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy 5 dolláron és hozzá lehetne akkor jutni. Ezt pedig szerintem érdemes kivárni, még akkor is, ha fel tudnék robbanni az ilyen 1 hét alatt 30% körüli hozamlehetőségeken.
Törölt felhasználó2017. 03. 01. 19:33
Előzmény:
törölt hozzászólás
2013. november 5. - 10:16
Minden piacon eltunoben vannak a normalis fraktalisok. A mozgasok nagyon simak, egyiranyuak es lassuak. Senki nem tudja fundamentalis okat annak, miert megy arra az ara, amerre megy. A nagy toresek idoszaka elott szokott ilyen lenni.
Mindenkineknek a legnagyobb ovatossagot ajanlom.
A keszpenz a kiraly, es ez hamarosan, meg karacsony elott be fog bizonyosodni. A kovetkezo SPY impulzus eros, es meglepoen kellemetlen lesz azoknak, akik a cimlapot es a nyajat kovetik. Az mar csak hab a tortan, hogy az “ultimo nyaj”, a kormanyok egyre tobb jelet adjak annak, hogy elhiszik sajat propagandajukat.
NAGY ovatossagot ajanlok. 10 nap tized szazalekos emelkedese egy nap alatt minuszba tud fordulni.
FXI-nél van egy beton fal 39,5-nél. Szigorúan szűk stoppal meg lehet próbálni YANG-ot.
US500 elért egy fordulós pontot. Egy min túllendülés után jöhet egy korrekció, de még nem biztos, hogy mély lesz.
Ahogy a chartot nezem, lehet meger egy poen longot sdrl. Hetesen elegge ki van akadva mar. Ez a csod tema mar ennyire alap egyebkent? Vagy van valami eselyuk meg? Talan raprobalok egy apro pozival, amit nem sajnalok. Nagyon be vagy ragadva egyebkent?
Eredetileg 2.450-től akartam shortolni az sp-t, de ma a magyar zárás előtt 5 perccel volt egy olyan bevillanásom, hogy tegnap megakadt egy picit a nagy menetelés, ma meg kilőtt, mint állat, most kellene beshortolni, mert gyanús, hogy rövidesen borul a bili. Nem volt már elég időm átnézni a short lehetőségeket, és átgondolni mindent, így végül úgy döntöttem, hogy várok 1-2 napot, azaz megnézem, hogyan mozog ma, és holnap. Még a végén lemaradtam a legtutibb beszállóról... :D:D:D
Ennnel tobb jelet kapni arra egy napon, hogy OVATOSSAG! nos, nem lehet.
OVATOSSAG!
1))A pf cikkek cimei:
"Megállíthatatlan a magyar tőzsde "
" Újra támadnak a bikák!"
Ezt a "megallithatatlan" szot a torok lira esesre hasznaltak legutobb; nos a lira aznap ota emelkedett.
A pf extrem bull cikk cime kivalo contrary jelzes.
2)Ennel sokkal fontosabb 2 erdemi hir:
14:57 | Megvették a dollárt Trump beszéde után
14:44 | Közel ötéves csúcsra emelkedett a német infláció
Mindketto arra utal, hogy vilagmeretekben drasztikusan emelkednek a kamatok. Ma a 10 eves bond kamat 3% fole emelkedett.
Ha letezik fundas rossz hir, nos, ennel mi lehet rosszabb egy tulertekelt, overbought tozsdenek?
3) A Bond piacrol ezt a chartot tettem fel legutobb:
Ha jól sejtem, akkor ez a laza 1%-os esés a 30 éves kötvényeknél (ha a rollover nem viccelt meg engem, és tényleg ennyit esett) szóra bírja pomperjt is. :)
Ázsia: mérsékelt optimizmus
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019