Legjobb vételi és eladási ajánlatok Vételi Db
V. Ár
Eladási Ár
E. Db 2,200
115.5
116.0
29,595 52,888
115.0
116.5
10,102 41,641
114.5
117.0
65,500 29,379
114.0
117.5
10,301 9,301
113.5
118.0
47,861 Piaci információk
130-160ft kozott lesz az ev vegere szvsz.Mondjuk,ha osszejon a kinai uzlet akkor lehet itt meg meglepetes.NIO vagy BYD foleg,ha a kinaiak is beszallnanak rv vasarlassal.
A Graphisoft-ot bankhitelből vette meg egy német cég. A hitelt a Graphisoft nyereségéből pár év alatt vissza is fizették (és övék maradt a cég). A Graphisoftos nagytulajdonosoknak persze kellett kinálni valamekkora felárat, hogy eladják, de a vevő is igen jól járt, a képződő nyereség azóta is az övék. Így persze már a Graphisoft sem tud úgy nőni, de pénzügyileg nézve a felvásárlással a németek nagyon jól jártak. Nagyon alacsony P/E mellett ez a felvásárlási veszély minden jól menő céget érinthet, mivel az extrém hozamra sokan felfigyelnek.
azért felvásárolni még nem lehetne, hiszen a nagy tulajdonosok határozzák meg az árat. pont ez a gond itt a piacon, hogy mi egy nem fair értéket látunk. ők maguk tudják, hogy mondjuk 200-at ér és addig nem adják, de nem tolják fel srv-vel az árat még a közelébe sem.
Ha ezek a növekedési tervek bejönnének és itt maradna az árfolyam, akkor irreális tartományokba menne a P/E. Olyan hozama lenne a cégnek, hogy felvásárlási célponttá válna.
Évek óta ezt mondja Ormosy Úr, és mégis képtelenek srv-t tolni a piacon, sőt egy vezető 117-től adja. Mondjuk minimum beleírtam volna a cikkbe, hogy Ormosy Úr szégyenli, hogy ilyen kollégákkal kell, hogy együtt dolgozzon, akik miatt segget csinál szájából évek óta.
",,,,AutoWallis menedzsmentjét, hogy „menjenek külföldre”, vonzzanak be új, külföldi befektetőket" - Székely Úr tényleg mi a fszér ül a cégben ha nem ezért????
Igen, ez egy nagyon visszás dolog volt...én el is kezdtem leépíteni a pozim 120 körül már nem sok maradt...egy ilyen cégbe én nem szívesen ülök aki vizet prédikál...undorító volt a 96 forint...a legrosszabb esetben is a kisbüfiknek kibocsátott 117 forint lett volna a minimum...szóval kapják be...
A Portfolio kérdésére, hogy ha 205-tel nem, akkor 300 forintos részvényárral elégedett lenne-e, Ormosy azt válaszolta, hogy azzal már nem lenne boldogtalan.Az akvizíciókkal kapcsolatos kérdésekre Ormosy Gábor elmondta, hogy idén tavasszal Kínában járt, kollégái pedig jelenleg is ott vannak, el tudja képzelni, hogy kínai márka is legyen az AutoWallis portfóliójában, a vezérigazgató talányosan csak annyit reagált ezzel kapcsolatban, hogy boldog lesz karácsonykor, utalva arra, hogy akár már idén megállapodás születhet.
AutoWallis Nyrt+topic