Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 15:07
Előzmény: #6755  werkaz
en is ertem...csak nem tul gyakran talalkozok vele mint ahogy a short vetellel sem,de azert ertem....
kotozkodesre.....pedig....
tudod ero es ellenallas.....

szerencsere ma is jo sok lehetoseget vitattunk meg ezen a forumon...
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 15:04
Előzmény: #6757  Törölt felhasználó
az hogy létezik,hogy egy alapkezelőnek más dolga nem akad,mint itt fórumozni naphosszakat?
más alapkezelők miért nem teszik?
eurocent 2015. 03. 11. 14:58
Úgy néz ki, hogy PBR kapitulációra készen áll. Valahol 4 körül lesz az alja szerintem. Ha 3,56 alá esne, akkor irány a pince...: link

Ha Brazília tovább esik, akkor EWZ következő megálló 27 körül lesz: link
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 14:56
Előzmény: #6661  Törölt felhasználó
"800 Millio embernek lesz jo egy EU-USA free trade zona megallapodas."

[pomperj]

-------------------------------------------

Az alábbi félórás oknyomozó riport megtekintése után - melyet a német köztévében mutattak be - döntse el mindenki önállóan, hogy valóban úgy áll-e a dolog, ahogy azt az amerikai lakóhellyel rendelkező magyar ajkú fórumtársunk fentebb kinyilatkoztatta:

link

Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 14:53
Előzmény: #6753  emerald
erdekes hsz-as....talan alapja is van....
en leirtam, hogy mi a velemenyem pomperj altal kozolt szabadkereskedelmi megallapodasrol....(nem ertettem vele egyet)
viszont azert mert nem ertek vele egyet valamiben, az nem jelenti azt hogy nem zavar ha valaki gunyolodik rajta ill. szemelyeskedo hsz tesz ra ugy hogy az illeto ezen a forumon szinte nem tett 2 vagy 3 erdemi hsz-t....

nem hiszem hogy csak nekem kellene ki allnom pomperj mellett, talan az idejet es joszandekat masnak is kellene ertekelnie...
nehanyan ezt megtettek...

azt tovabbra is erdekesnek tartom, hogy sokan azt varjak el a forumtol hogy tippeket kapjanak es abbol minden egyes alkalommal profitaljanak....
persze ha nem jol alakulnak a dolgok mindig egyszerubb a feleloseget masokra haritani....(mint az oviba)

en tovabbra is nagyra ertekelem azokat a hsz-okat amik a kozosseg javat szolgaljak....
nicktol fuggetlenul lehet az pomperj-tol, szarvasvadasztol es barki mastol....
werkaz 2015. 03. 11. 14:44
Előzmény: #6754  Törölt felhasználó
Kisvuk ! Mi itt borsodban simán tudunk leöltözni :D Sőt a villanyt is fel tudjuk oltani :D Már ha én is használnám. De érteni értem.
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 14:39
Előzmény: #6750  Törölt felhasználó
link

DAX erosodese mogott egyedul az EUR gyengulese all...egyebkent lufiban van....

mi jelentosege van hogy 1 elmozdulasbol 75 vagy esetleg 85%-at hoztad el....1 kereskedes a sok kozul, ne haragudj ma mar nem fogok neki allni a kereskedesi statisztika kikeresehez....
egy szamlan nem tart sokaig kikeresni, ha tobb szamlan kereskedsz es kezelsz picit tobb idot vesz igenybe vedd ugy hogy 560pontot pipet hoztam el +- 30pip

bitcoin-t ha vissza olvasol a hsz kozul akkor latni fogod, hogy egeszen egyedulallo lehetoseget tartalmaz hozam/kockazat arany szempontjabol meg az arany es ezustnel is jobb az arany, persze sokkal kockazatosabb eszkozrol van szo....
nem mukodik benne longoljuk es shortoljuk is tortenet....
(nem vagyok biztos de az a te specialitasod...)

a magyar nem fura hanem az egyik legszebb nyelv a vilagon...
az hogy egyes emberek short-ot vesznek szamomra erdekes kicsit fura,de hallottam mar arrol hogy mo egyes reszein az emberek leoltoznek....

nem nyitottam fel a szemed... ,
persze hogy minek akarsz beallitani az nem kerdes....

Nem tudod egeszen veletlenul mi ujsag van Bekescsaban?
emerald 2015. 03. 11. 14:24
Előzmény: #6751  kozi723
Minden topikban van sajnos nézeteltérés. Én sem örülök neki, de majd túléljük.

"Az olvasói/aktív bejegyzői (többek között a lelkes olvasók, tanulni kívánó - magamfajta - figurák) létszám hosszú távon történő megtartásához erősebb filtert kéne az adminoknak alkalmazniuk. "

Amíg valaki csak olvasó, és egy köszönömöt még nem sikerült beírnia, hogy x-y nick hozzászólása neki hasznos volt, addig engem speciel nem érdekel hogy olvas-e.

Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 13:55
Előzmény: #6749  Törölt felhasználó
ne áltasd magadat azzal,hogy bárki normális enbert érdekel a véleményed meg az a sok tartalmatlan marhaság,amit összehordasz!
annyiszor hülyét csináltál már magdból,hogy egyel több,vagy kevesebb nit sem számít már!

p.a. reaktiválva,visznemlát!
kozi723
kozi723 2015. 03. 11. 13:55
Leginkább olvasóként vagyok jelen közöttetek, ezért érdemi beleszólásom nincs az elmúlt néhány oldalban látható párbeszédbe, de őszintén sajnálom, hogy immáron a fórum 90%-ban nem az eredeti célját szolgálja.

Az olvasói/aktív bejegyzői (többek között a lelkes olvasók, tanulni kívánó - magamfajta - figurák) létszám hosszú távon történő megtartásához erősebb filtert kéne az adminoknak alkalmazniuk.

(ki nem inge, ne vegye magára)

Üdv.
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 13:48
Előzmény: #6746  Törölt felhasználó
Azért csak vesézd ki ezt a daxot meg euro-t. Miért is nem jó venni, miért bitcoin.

Mert hát szokás szerint nem válaszolsz a kérdésre, hanem mellébeszélés van.

AUDUSD-t meg gyorsabb kikeresni a számlatörténetedből, mint leírni egy rövidebb hozzászólásodat. :o)

És végezetül köszönöm, hogy felnyitottad a szemem short selling tekintetében -bármily fura nyelv is a magyar.

Legyen okos heted. :o)

Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 13:42
Előzmény: #6747  Törölt felhasználó
nem vagyok senki vedo ugyvedje ezt te allitod, csak mint tenyeket irtam le hogy mindenkivel szemelyeskedsz...

ha valamivel nem ertek egyet, akkor annak hangot adok nick-tol fuggetlenul lehet ez pomperj es barki mas..is; akik olvasnak tudjak rolam....
ha pedig egyetertek ill. hasznos informaciot latok azt is megemlitem attol fuggetlenul hogy pomperj, szarvasvadasz vagy esetleg tgyuszi tette....(szerintem ez igy fair)...
sot dicsertem mar meg olyan embert is akit, ha esetleg masnak irt volna olyan hangvetelu uzenetet amit nekem tett, mas utana szoba se allna vele....

gondolom ismered a fizika alaptorvenyeit....
hatas ellenhatas, ero es ellenallas....
kepzeld nem irnal rolam es pomperj-rol se itt se a dax forumon...es nem folytatnad a gunyolodo szemelyeskedo hsz-dat...nem hiszem hogy mi foglalkoznank veled....
en ott hagytam mar a DAX forumot, aztan 1 honapig vettem pihenot errol a forumrol is aki akarja megnezheti, hogy azalatt az egy honap hany szemelyeskedo hsz tettel itt es a dax forumon...es azt meg ram se tudod fogni vagy pomperj-re...

nem biztos hogy nekem vannak problemaim...
;)
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 13:30
Előzmény: #6742  Törölt felhasználó
nem mindig mozognak teljesen egyszerre...
bar az uobi evekben a kulonbozo orszagok indexei is sokkal nagyobb korrelacioban vannak mint mondjuk 10,15 esetleg 25 evvel ezelott...

nem csak reszvenyek, indexek mas termekek kozott is eleg komoly korrelacios osszefugges van (erdekesseg keppen vannak olyanok amiknek szinte semmi kozuk nincs egymashoz es megis 95-99% folott van a korrelacio)...
a valasz pedig egyszeru, ugyanazok a kereskedok, befektetok piaci szereploknek a piaci hozzaallasa, gondolkodasa, kockazat turo kepessege azonos vagy nagyon hasonlo....ezert tunik ugy hogy nagyon egyszere mozognak....
erre epult talan szaz eve a tandem kereskedesi technikai....
ha felkapnak 1 szektort, ugye abban van 1 vezeto reszveny....de elobb utobb a szektorban levo mas reszvenyek is elkezdik kovetni a szektor vezetot..(kivetel ha a masik ceggel valami komoly problema van)....
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 13:27
Előzmény: #6745  Törölt felhasználó
na most megnyitottam a p.a.-t,mert látom nem tudsz leszakadni rólam.
azon miért nem gondolksz el,hogy miért csak téged gúnyolnak ki,senki mást itt a pf-n,hm?? na vajon miért lehet ez? azért,mert nincs még egy ilyen i....a figura itt,mint te!

nagyon beteg vagy!azt nem tudom eldönteni,hogy gyógyíthatatlan,vagy veleszületett-e a probléma

szerintem beszélj csak a magad nevében,nem hiszem,hogy pomperjnek védőügyvédre lenne szüksége,azt meg főleg nem,hogy pont a személyedben.

na felejts el gyorsan és foglald el magad inkább az alapod teendőivel te fórumozó,lekezelő alapkekelő!
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 13:14
Előzmény: #6739  Törölt felhasználó
nem allitottam, hogy butuska vagy, te probalsz beallitani olyanak amilyen nem vagyok...,de ez most mindegy....

nem erdekel, hogy mennyit kerestel forintban az se hogy te es az se hogy mas, gondolom teged se erdekel, hogy en mennyit kerestem, nincs is ezzel semmi baj...

Ha jol emlekszem te irtad az elso hsz-ast nekem, a kivesezest meg hagyjuk....

Te hoztad fel az apple-t es nestle-t az en hsz-bol val kivesezessel...lehet hogy tevedek, remelem nem bun....;)

atalakultak az AUD/USD shortok, mert mar nem egyertelmu ez a par szamomra....barmenyire van esely hogy meg eshet 500-1500pipet,de akar emelkedhet is ugyanennyit......
igy EUR/AUD short es USD/JPY longok vannak...
volt EUR/CAD short is de nem tetszik amit az olaj muvel...
(ha nem haragszol nem keresem vissza, hogy AUD/USD a 630 vagy 650 pontos elmozdulasbol 530 vagy 580-at hoztam el...
ez a mult es van-e egyaltalan jelentosege...

azert mert valamirol meg vagyok gyozodve ma nem jelenti azt, hogy holnap, jovo heten honapban esetleg jovore is ugyanazon a velemenyen leszek a vilag valtozik es rugalmasnak kell lenni...(ez nem jelenti azt hogy az ember nem akar megfogni 1 hosszutavu trendet)

lehetosegek pedig jonnek mindig csak turlelmesnek kell lenni lasd SNB az egyik legegyszerubb kereskedes volt CHF/NOK short.....
USD/CHF long is az volt es meg lehey hogy tovabbra is az,de en nem szeretek ugy a piacon lenni, hogy a technikai ill. a fundamentalis dolgok egymas ellen szolnak....

ezustot tovabbra is gyujtogetem majd szolok ha elkezdem eladni a fizikait, ha meg akkor is kereskedni fogsz, bar ha igen akkor szerintem picivel nagyobb tisztelettel fogsz ram tekinteni...
bitcoint is elkezdtem gyujtogetni, majd szolok annal is ha elkezdem eladni....

shortokat csak mo-on ill a portfolio foruman szoktak venni....ertelmetlen mas nyelven....
(gondolom tisztaban vagy a short fogalmaval)
ha mar okoskodunk...;)
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 13:12
Előzmény: #6736  Törölt felhasználó
ez sem igaz....
igaz hogy nem irsz nekem, persze szokasodhoz meltoan tovabbra is gunyolodsz es peldalozol velem ill. pomperj-el es ha eppen a DAX nem igazan mozog ahogy szeretned akkor benezel ide hozzank es belekotsz pomperj-be...
ha akkarod vegig nezheted hanyszor irtal ill. hivatkoztal a DAX forumon ram (pisti-re) es pomperj-re ....
az igaz hogy eset tanulmany vagy...persze hozza kell szokni a szemelyeskedeseidhez, mert nagy valoszinuseggel a jovoben tobb idot fogsz rank szanni ahogy majd a Dax-on megfogyatkozik majd a tarsasag ill. az index nem fog olyan fenyesen szerepelni...
;)

legyen neked is szep napod!
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 12:45
Előzmény: #6734  Tazsomaru
szamodra az olaj szezonja marciustol oktoberig tart....
szamomra meg 2 szezonalisan eros idoszak letezik....(ez pedig nem marcius-oktober), hanem szamomra szeptember vege oktober kozepe korul van 1 idoszak ami akar kifuthat akar november vegeig extrem esetbe tovabb ill. 1 masik idoszak februar kozepe vege ami szamomra majus eleje-vegeig tart...
szamomra december elso ill. 2 hetetol januar kozepeig esetleg februar elejeig probalok minnel kevesebb kereskedest csinalni (karacsonyi szezon es alacsony likviditas,nem tul hatekony)
persze ertem en, hogy szamodra a WTI szezonja marcius es oktober; viszont szamomra ket kulonbozo reszbol all.....(nyilvan majus kozepe- es agusztus vege szeptember kozepe kozott van a masik alacsony likviditasu piac ill. a tobbseg nyaral ...)
remelem nem baj hogy mashogy gondolom....es elem meg a piacot evek ota...

a pozi meretezes pedig csak ugy kerult elo, hogy korabban is volt nehany dolog amiben mas velemenyunk volt es en ugye azert nem szeretem a tokeattetelt mert, nem tudok megfeleloen kockazatot kezelni.....(legalabbis ez jott le a hozzaszolasodbol)
persze en rendszeresen kereskedek az FX piacon, te meg mar nem annyira.....(valoszinuleg mert en nem ertek hozza ill. a kockazatkezeleshez tehat ezert te nem kereskedsz ezekkel a termekekkel...a problema hogy van benne 1 kis logikai bokkeno)....

bitcoin 1 barati jo tanacs volt...
;)
Gery pedig ugy kerult a kepbe, mintha te az opciokkal kereskednel....o hulyiti a nepet mo-on az opciokkal kapcsolatban, bar gondolom nem hallottal Geryrol...

hogy oszinte legyek picit aggodom, mert ha az Fx-en nem mukodtek a dolgok az opcios piacon hosszutavon meg kevesbe fog....persze amig likviditas van addig nincs baj,de mi lesz ha nem lessz akkora....akkor nagyon el lehet am uszni....
valoszinuleg neked jol megy, bar nem vagyok biztos hogy teged kimentenek mint az LTCM-el tettek.....;)
kerlek legy ovatos!!!

kontorfalazas nelkul.....;)
eurocent 2015. 03. 11. 12:06
Mikor lesz legközelebb FED jelentés?
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 09:58
Miert van harom vezeto index: NASDAQ, S&P 500, DJIA, ha azok meg intraday-szinten is teljesen egyszerre mozognak? Vagy inkabb az a kerdes, hogy "miert mozog egyszerre, szektortol fuggetlenul, a harom vezeto index?". Evidens, vagy meglepo ez a felismeres? (Ismerkedem az USA piaccal :-)).

link
tberki 2015. 03. 11. 09:38
Előzmény: #6740  emerald
emerald mar bocsanat de ez igy amit leirtal ebben a formaban nem igaz.
1. nem bantotta senki, csak miutan hazugnak nevezett valaki mast azert mert a korabban leirt azota torolt elkepzeleseket emlitette. tovabbra is tartom amit akkor irtam, nem baj az ha valaki teved, az a baj ha letagadja
2. nem csesztelek le emlekeim szerint (de ha raerek visszakeresem)

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek