Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 19:17
Előzmény: #6778  Törölt felhasználó
:)

ráadásul szimpla hazugság... azt hiszi h. csak ő olvas külföldi fórumokat/blogokat.

"messziről-jött-ember" szindróma. ;)
offshort
offshort 2015. 03. 11. 19:09
Előzmény: #6770  Tibi0002
valószinű , ezért nem maradtak a külföldi fórumokon az önjelölt hedzsfanderek ,

látom rokkakoma kiképezte magát oil témában , csak ezt nem értem miért nem szúrta a szemét egy-két korábbi kijelentés , ami mellet akkor simán tovább lépett/tek , alapkezelőktől elég furcsa , mégha hobbytok akkoris ! ,

" Putyin odaszól pl.:OLeg Gyeripaszkának, vagy a Gazprom más vezetőire és olyat interveniálnak gázban , vagy olajban, hogy senki nem érti mi a helyzet, pedig csak az orosz GDP-t kozmetikázzák :D "

... #3666 link
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 19:04
Előzmény: #6776  pomperj
Jánosom, ezt nem kellene.
Tibi0002 2015. 03. 11. 19:04
Előzmény: #6771  Tazsomaru
:D
pomperj
pomperj 2015. 03. 11. 18:59
Sokkal kevesbe. Mert nincsenek olyan sokan a pecsovicsok, ahogy Jokai hivta oket. Manapsag a ber-blogger szot hasznaljak rajuk. ;-)
emerald 2015. 03. 11. 18:58
Előzmény: #6769  Tazsomaru
Nekem is van pár gondolatom, de majd később...
Most nincs időm
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 18:57
Előzmény: #6766  Törölt felhasználó
+++

Te diplomataképzőbe is jártál? :)
emerald 2015. 03. 11. 18:56
Igen előfordul....:D
Még olyat is olvastam h valaki nehezményezte h miért mondják azt egyesek hogy Namaste ahelyett h Thank you....:)

Nem kizárólagos magyar sajátság.
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 18:52
Előzmény: #6769  Tazsomaru
Szia,

én ez alapján gondolkodom aranyban, remélem valami pluszt hozzátesz a döntésedhez. Én még shortban vagyok, már sűrűbben kattingatok a chartra.

link

Tazsomaru
Tazsomaru 2015. 03. 11. 18:37
ha magyarok is megjelennek, igen. :DDDD
Tibi0002 2015. 03. 11. 18:26
Külföldi fórumokon is mindig személyeskedésbe fullad a beszélgetés?
Tazsomaru
Tazsomaru 2015. 03. 11. 18:25
Előzmény: #6744  Törölt felhasználó
jaj, ezért nem szeretek ide írogatni.
belinkelek egy statisztikai adatot és máris Én vagyok a hülye. :D

"szamodra az olaj szezonja marciustol oktoberig tart.... "

számomra az olaj azt csinál, amit akar (csak magas legyen az IV-je :DDD).
egy 30 évet átölelő statisztika alapján február és október között növekszik a kereslet iránta. Én ezen nem vitatkozom. úgy éled meg, ahogy neked tetszik.

" es en ugye azert nem szeretem a tokeattetelt mert, nem tudok megfeleloen kockazatot kezelni....."

ha nem is szó szerint, de valahogy így gondolom. félsz a tőkeáttéttől, mert nem rendelkezel a megfelelő kontrollal a pozícióid felett. hogy ez mentális probléma, vagy csak kevés az ismereted egy pozíció fedezésére, ezt nem tudhatom.
múltkoriban emeraldnak megemlítettél pár lehetőséget...

"1. vehet 10db 10$-os reszvenyt
2. vehet 20db 10$-os reszvenyt -os stoppal
3. vehet 100db 10$-os reszvenyt -os stoppal"

...de ezeken kívül vannak még lehetőségek.
egyébként Én azt nagyon pozitívnak tartom, mikor valaki felismeri a gyengéjét és képes ez alapján a rendszerén alakítani.

"persze en rendszeresen kereskedek az FX piacon, te meg mar nem annyira.....(valoszinuleg mert en nem ertek hozza ill. a kockazatkezeleshez tehat ezert te nem kereskedsz ezekkel a termekekkel...a problema hogy van benne 1 kis logikai bokkeno).... "

a logikai bökkenő ott rejtőzik, hogy Én kereskedek "ezekkel a termékekkel", csak nem FX piacon, hanem határidőn. Te trédeled az EURUSD-t, Én a 6E-t. gondolom azzal tisztában vagy, hogy devizára nem csak FX-en lehet fogadni.

"bitcoin 1 barati jo tanacs volt... "

aranyos tőled, de köszönöm nem kérek belőle. :)

elérkeztünk Geryhez, aki hülyíti a népet. :DDD

erről is volt már szó szerintem. nem ismerem Geryt, nem voltam a tanfolyamán, de rendszeresen olvasom a blogjait. Viszont ismerem az oktatási anyagát és állíthatom, hogy egyedülálló idehaza. nála meg lehet tanulni a kockázat kezelés csínját-bínját. a blogján önzetlenül rengeteg infót oszt meg a közönségével. szerintem komoly értéket képvisel az itteni viszonylatokban. a hülyítés sajnos itt a fórumon folyik és sajnos sokan innen próbálnak elindulni.

".persze amig likviditas van addig nincs baj,de mi lesz ha nem lessz akkora....akkor nagyon el lehet am uszni.... "

valami nagyon okosat akarhattál írni, de nem értem mire célzol. minek a likviditása? mi úszik el? hova úszik?

más...

arany kezd érdekes lenni számomra is, de még várok. közeledik a DOW/GOLD 20-as arány. link
már nem kell sok neki.

20 körül részvényből átsúlyoznék aranyba +5%-ot.

fizikaira is, de inkább GLD-ben gondolkodok. mégpedig úgy szeretnék beszállni, hogy ATM, vagy picit OTM PUT opciókat írok ki. ha ITM-mé válik a pozi, akkor vagy rámhívják, vagy lejárat után longban leszek GLD-ben és enyém a prémium is. ha nem éri el a strike-omat, akkor marad enyém a prémium és kiírom a következő lejáratot. elöbb vagy utóbb longban leszek GLD-ben, de sikerülhet egy kis préiumra is szert tenni.

vélemény?
emerald 2015. 03. 11. 18:21
Előzmény: #6756  Törölt felhasználó
Értelek és becsüllek érte amiért kiálltál mellette.
A tiszteletemet és a megbecsülésemet mint ember, és mint az itt végzett munkájáért Pomperjnek nem egy esetben kinyilvánítottam.

Ám én megfogadtam h senki vitájába soha többé nem szólok bele.
Teszem ezt azért hogy hátha előbb utóbb visszatér a harmónia a fórumra. Tudod téged is ezért kértelek h béküljünk meg.

"azt tovabbra is erdekesnek tartom, hogy sokan azt varjak el a forumtol hogy tippeket kapjanak es abbol minden egyes alkalommal profitaljanak....
persze ha nem jol alakulnak a dolgok mindig egyszerubb a feleloseget masokra haritani....(mint az oviba) "

Nos ezzel is mélységesen egyetértek. Aki meg ilyen az magára vessen mert nem született még meg az a tőzsdei guru akinek mindig minden bejött volna.
Sokan nem csak hálátlanok hanem kijelenthetem h hülyék is.
Kicsit erősen fogalmaztam, de ez szándékos.

Nos próbáljunk meg kicsit megnyugodni, koncentráljunk a tőzsdére, és foglalkozzunk a jövővel....;)
Majd minden rendbe jön....csak optimistán!
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 18:00
Előzmény: #6765  magellan2214
nos hidd el,hogy kiváncsi vagyok és adok is a kivülállok véleményére,de ha nem haragszol,a tiédre pont nem.
jó okom van rá,de ezt meg is tartom magamnak!

visszakérdezhetek? maradonának,vagy a magánéleti problémáidnak mi köze bármelyik szakmai fórumhoz?
félreértés ne essék,kedveltem és nagyra értékeltem a játéktudását
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 17:50
Előzmény: #6754  Törölt felhasználó
1. "DAX erosodese mogott egyedul az EUR gyengulese all...egyebkent lufiban van.... "

Kedves kisvuk. És akkor mi van? Alapkezelőként te ezt pontosan látod, és mivel a tőzsde nem a szubjektívum kivetülése, legrosszabb esetben is a kockázatkezelőid javaslatot tesznek, és szépen lekereskeded a lufit, az adott devizpáron pedig szépen biztosítod a reálértéket, ezt az embereid pontosan kiszámolják.

2. "egy szamlan nem tart sokaig kikeresni, ha tobb szamlan kereskedsz es kezelsz picit tobb idot vesz igenybe "

Nekem 2 számlám van, 2x3 percet vett igénybe, és még kávét is szűrcsölgetek közben. Remélem neked nem 500 számlád van, mert az tényleg több idő, de az sem megoldhatatlan, gondolom nem mind az 500 számlán nyitottál tavaly audusd shortot. :o)

3. "bitcoin-t ha vissza olvasol a hsz kozul akkor latni fogod, hogy egeszen egyedulallo lehetoseget tartalmaz hozam/kockazat arany szempontjabol meg az arany es ezustnel is jobb az arany, persze sokkal kockazatosabb eszkozrol van szo"

Értem én, és továbbra se gondolom, hogy bitcoint kell vennem, persze kereshetek rajta vagy nem, de továbbra is arra vagyok kíváncsi, miért nem éri meg nekem daxot longolni úgy, hogy az árfolyamkockázatot lefedezem. :o)

4."a magyar nem fura hanem az egyik legszebb nyelv a vilagon... az hogy egyes emberek short-ot vesznek szamomra erdekes kicsit fura,de hallottam mar arrol hogy mo egyes reszein az emberek leoltoznek"

Igen, ebben egyetértünk, valóban az egyik legszebb nyelv a világon. Költészetben max a franciák érnek fel hozzánk. A szecesszióból kibontakozott szimbólizmus képviselői (Verlaine, Rimbaud,Baudelaire) rám is nagy hatást tettek. Szívből ajánlom neked is, mert a szimbolizmust átható befelé fordulás és önvizsgálat, a lélek rejtelmeinek boncolgatása igen hasznos és élvezetes téma.
A versekben előforduló homályos és játékos utalások szerintem passzolnak a te stílusodhoz, úgy vélem élvezni fogod. :o)

5."nem nyitottam fel a szemed"

Köszönöm, de hidd el, más vizeken evezünk, te 1,2,3,5 év múlva ránézel valamire, és a piac vagy fel, vagy lement, én lehetőségeimhez mérten végigdolgozom a szorgos hétköznapokat. :o)

6. "persze hogy minek akarsz beallitani az nem kerdes"

Döntsd el te magad, hogy tükröt vagy görbe tükröt tartok eléd. Vannak igen jó gondolataid, de még egyszer kérlek, fogadd el, hogy nem te szartad a spanyolviaszt.

7. "Nem tudod egeszen veletlenul mi ujsag van Bekescsaban? "

Nem tudom mire gondolsz. Az időjárást meg tudod nézni neten, a földeken már melózgatnak, nőtt az átlagkereset az adatok szerint. Neten vannak webkamerák is, nézz körül ha tényleg érdekel. Ha nem sikerül, akkor megadom a privát mail címedre apósom vagy sógornőm telefonszámát, és kérdezz bátran tőlük. :o)

Húúúú, látod, már lassan annyit írok mint te. :o)

magellan2214 2015. 03. 11. 17:42
Előzmény: #6752  Törölt felhasználó
peldaul engem érdekelnek a Kisvuk es Pomperj hszai,szivesen olvasom , de nem majmolom oket.Ki itt a normális , ki itt a i...a az nagyon relativ es mindenki maganak magalkotja a velemenyet.

Ez itt pedig AU/AG forum aki kotozkodni akar kreáljon magának KOTOZKODOK topikot.

Save as S.Eligius

Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 15:44
Előzmény: #6763  pomperj
első az önkritika,aztán jöhet a kritika és nem fordítva...

két nick? nos igen,ebben egyetértünk,mégha nem is ugyanazokra gondolunk!
pomperj
pomperj 2015. 03. 11. 15:31
Előzmény: #6760  Törölt felhasználó
1)A femek mind nagyon gyengek. Most az ipari femekre gondolok. Rez, Alu, Zink stb mind esik, es a chartokon meg boven van hely a 9c) hullamnak lefele. Es a varerc is osszecsuklott megint.

Egy ideje nezgetem BHP-t vetelre, de ez erosen elriaszt tole.

2)A Prechter PRO kiadasban az aranyra ket valtozat van.
Az egyik egy flat a-b-c, aminek 1130 szintnel kellene a mostani eso (b) hullamot befejezni. Es onnan eros rallyt kellene csinalni felfele.

A masik valtozat nagyon ronda bear eses. Ugyanis a 1920 es a 270 kozotti 10 eves rally merete megiscsak 1650 pont, es annak Fibo 62%-a 1020, szoval 900-as tartomanyba valo eses nez ki belole.
Ebben az esetben most egy eso C hullamnak a (3) subhullamban vagyunk, aminek esze agaban se lesz megallni 1130 szintnel.
Szoval, nem vagyok meggyozodve, hogy amikor USD megfordul, akkor GLD lesz a jo menekulo valuta.

3)Tedd ignore-ra, akiket oda kell. Sajnalom, hogy ez a forum ujra es ujra, ugyanattol a 2 nick-tol szemetdombba rohad, es nincs moderalas.
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 15:26
Előzmény: #6761  Törölt felhasználó
közben otp is folytatja a megkezdett korrekcióját..
Törölt felhasználó 2015. 03. 11. 15:19
Előzmény: #6759  Törölt felhasználó
:)

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek