Nem rossz stratégia, ugyanezen filózok én is. Ársapkák az inflációs trükk miatt vannak, hogy ne látszódjón a Holdról is a valós magyar brutál magas infláció. Én DKJ-t veszek és ha valami csoda folytán euro visszamegy 400 alá, mindent váltok át,mert ezek a trógerek a forintot tovább fogják gyengíteni, ha rajtuk múlik. Most nemcsak rajtuk múlik, beleköpött a levesbe a valóság.
Másik dilemmám: jelenleg 2027/I és 2028/I PMÁP-okban van a gyűjtés, azt most úgy látom, hogy váltani kell, de kérdés, hogy miért teszitek sokan 2029 PMÁP-ba és nem 3 hónapos DKJ-ba? Én arra számítok, hogy a következő év még emelkedő inflációs környezetben lesz legalább az első negyed évben (ársapkákat is az idén még itt hagyták torzítónak, de ha kivezetik, az szerintem önmagában látható emelkedést hoz, stb), és emiatt úgy gondolkozok, hogy 3 havi DKJ-kal mennék addig, amíg el nem hiszem, hogy itt a plafon, és csak akkor gondolnám áttenni PMÁP-ba, mert onnantól lenne ő a nyerő. Ez logikus gondolkozás, vagy van benne bukta?
Sziasztok! Próbálok itt a biztonságos befektetés terén okosságokat magamba szívni, de van pár kérdés bennem, légyszi segítsetek megérteni. Az egyik amit nem értek: PMÁP papíroknál mindig van egy rövidebb futamidő és egy hosszabb, az utóbbi kamatprémiuma miatt azért is sokkal vonzóbbnak tűnik, mert úgy látom, hogy az idő előtti visszaváltásnál pontosan ugyanaz az 1%-os bukta van mindkettőnél, így ha idő előtti kiszállásban gondolkodok, akkor sem értem, hogy miért vesz valaki rövidebb lejáratút - hacsak azért nem, mert a rövidet végig akarja tartani. Jó a logikám, vagy valamit rosszul értek?
Jajjj dehogy! Értékelve a hozzáértésedet, de én döntöttem! Félre ne értd kérlek! Mindenki maga hozza meg a döntéseit, Te nem is javasoltad csak írtad hogy vettél! Ezért én is. Ennyi! Köszönöm ha jó lesz ha nem akkor is!
Igen! Csak követve téged-mert én ehhez a buborhoz nem értettem bár utánaolvasgattam- kb 30M-el ülök szóval számít nekem...Vettem 2027/B és az most jobbat mutat.
Már töröltem a 2029/B nyilvántartásom és mivel több tranzakció során gyűjtöttem össze a 2029/B állományom, már nem fogom összeadni újra. Augusztus legelején vettem, utána feljebb is ment az árfolyam. Kamatot is fizetett, ha jól emlékszem augusztus 22-e körül. Szeptember 27-28-án eladtam. A realizált bevétel és kamat összege nagyobb volt mint a bekerülési érték, kb. ennyi. Nézd meg az árfolyamgrafikont, látszik, hogy pluszos volt ilyen intervallumban. De nem volt nagy biznisz, sokkal többet vártam tőle.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.