Úgy 330-nál is ezt mondtátok... 360-nál volt aki esküdözött... 380-nál még többen esküdöztek... 400-nál kerek perec kijelentették sokan, hogy sajnálják azokat akik itt beragadtak... Új történelmi mélypont közelében van az árfolyam 415. Jó reggelt! 430-fölött lesz nemsokára... ezt jobb ha már most tudatosítjátok magatokban. Innen is sokan vissza fogjátok várni... és innen is tévedni fogtok....
Sziasztok! Tudja valaki, hogyan kell egy éven túli államkötvény hozamát kiszámolni? Hivatalos, egyszerű leírást nem találtam erről. Néztem a kincstár oldalát, de az ott közölt hozam és az általam számított éves hozam nem egyezik, jelentős eltérés van. Pedig én úgy gondolom, hogy jól számoltam. A kamatos kamatról most ne beszéljünk.
Dollár, euró, chf, vegyesen. Bármekkora kamatot is fizet az mnb. a megtakarítók mindig rosszul járnak, főleg igaz ez egy kis ország saját pénznemében történő befektetésekre, ilyen ez a jegybanki politika. Ameddig eladhatóak a forintos állampapírok, addig hozamra nem lehet számítani sőt, még az értéket is veszít a kamatokkal együtt is.
A portfólió része, mint ahogy az ingatlan és eur/usd alapon az etf is. Aztán utólag kiderül, melyik megy jól. Ma 414 körül miért is váltanék huf-ot eurora? Pár hete 394-ért megtettem, amit arra szántam.
Fél év alatt 20%-ot gyengült a forint az euróhoz. Dollárhoz még többet. Arra leszek kíváncsi, hogy hol lesz az a pont amikor rájöttök arra, hogy nagyon átvernek benneteket az állampapírokkal.
Az eddigi havi adatok alapján most tartunk 10,04%-os átlagos inflációnál 2022-ben. 2023-ban jó lesz az a PMÁP és én arra számítok, hogy még 2024-ben is jó lesz. Utána fogalmam sincs mi lesz...
2029/B az nem DKJ, hanem allampapir. Vagy rosszul tudom? Es milyen kamaton fut? Mennyi a az ido elotti feltore koltsege? Allampapirban nem vagyok otthon.
Nekem mar most levontak at eladasi arfolyamot 2029/Bre. 1honap kamat nelkul fut, de utana majdnem duplajaval 2026/2027es PMAP 6.6%hoz kepest. Szerintem meg lesz itt infla. 1.benzin 2.energia rezsi 3.most nem jut eszembe, de a nyelvemen volt.. keson van.. hosszu napjaim voltak fesztivalokkal, nem vagyok meg magamnal :)
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.