Ez mind igaz, jogos kérdések a 2029/B kapcsán. Nekem is van belőle, de nem eszeveszetten sok. Kecsegtető ám az a 12,02%-os kamat. Nyilván vannak kockázatai, de szerintem aki figyel (én figyelek) és ért hozzá (közgazdász vagyok), annak igenis érdemes foglalkozni vele. Figyelni kell a BUBOR fixinget. Tény, hogy nem 2029-ig lesz jó, az is tény, hogy 1,4% körül van a vételi és eladási közötti különbség, de a 12%-ból futja. A következő fordulónál pedig még ennél is több lesz, szerintem. Hogy azután mi lesz? Ezt ember nem tudja még most. Aki mást mond, az hazudik, mindenki csak tippel. Feltételezve egy BUBOR csökkenést, na bumm, eladom azonnal. Még így is jobban járok vele, mint a 6,6%-os PMÁP-vel, ami 2023.06 hóig ennyit fizet. Persze simán lehet, hogy 2023-ban nem fogok majd ilyen konstrukcióval PMÁP-t kapni. Ez elég valószínű. De ezt senki sem tudja. Az államkasszának pedig kelleni fog a lakosság pénze, erre épül az államadósság finanszírozása jelenleg. Csökkenő reáljövedelmek mellett ez pedig csak úgy tartható fenn, hogy növekednek a kamatok. Nem lehet 4-5%-ot adni a lakosságnak 14%-os infláció mellett, mert akkor ember nem fog államkötvényt venni. De tény, már 3 hét alatt is bőven pluszban van a 2029/B vételem.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.