Miért ne tudna kiolvadni, még az is búsás nyerőben van a forinthoz képest, de ha már dollár, akkor lehet, hogy vásároltak belőle valami hasznosat, ki beszélt itt párnaciháról?
Szerintem a kovetkezo 10 ev nem lesz olyan fenyes. Mondjuk magyar eszkozhoz merve lehet. Ki tudja mi lesz a jo most? A joisten. Meglatjuk mi a terve a kopcosnek, de nem latom, hogy megszelidulne. Valoszinu ok mar mentik a lovet kifele
Pl. FTSE100 az elmúl 10 évben állva hagyta a magyar állampapírt, szerintem a következő 10 évben is ezt teszi, uk-ban árfolyamkockázata sincs, te tudod...
Miért, nincsenek? Miért, tudod, hogy melyik alap pontosan mely állampapírokból milyen arányban tart? Múlt héten vettem Erste Bázisból, 4 ezer Ft volt csak a vételi jutalék. Nem eget rengető összeg, aprópénz, de mégiscsak pénz. Az alapkezelési díj is csöpög belőle minden egyes nap, az se ingyen van, elvisz még évente 0,5-1%-ot. Krisztus koporsóját se ingyen őrizték.
"Az, hogy alapon keresztül veszed, az pedig azt mutatja, hogy szívesen fizetsz jutalékot az alapkezelőnek." A beírások jelentős része szól arról, hogy milyen nagy spread mellett lehet csak sokszor kiszállni és akkor te még mindig itt tartasz, hogy az alapkezelésnek vannak díjai!?
Milyen árfolyamon? Aznapin. A holnapit még nem ismered, a tegnapi pedig már nem érvényes. Mennyi bukó befektetés? Ha tudsz jobbat, add el bukóban a rosszat, és vedd meg a jobbat. A te döntésed, hogy ha menekülni akarsz, én nem biztatlak semmire.
Pontosan így van. Aki retteg adja el a francba, aztán fektessen amibe akar. A fórumozók többsége tisztában van a kockázatokkal, diverzifikál és nem az alapján dönt hogy ki mit írogat ide, hiába jönnek a paráztató, lebeszélő, menekülésre bíztató kommentek.
20 év alatt rohadt ngy érdem 20% HUF gyengülés Állandóan ezek a példák, közben 50%okat ugrálnak az árak, olaj és arany 100%ot megy. Az nem érdekes? Kit érdekel ez a HUFozás?
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.