Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
watson
watson 2012. 04. 07. 07:43
Előzmény: #55719  cree1
#55720
cree te kevered a szezont a fazonnal...

Az IT véleményéről volt szó nem a tiedről, miért vetted magadra?

Csak nem az IT-ből vagy az FB-ből osztod ezeket a roppant barátságos gondolatokat?

Az IT jogszerűtlenül járt el, ez tény.
Ha a részvényesek 1%-a azt javasolja hogy legyen napirendi pont valami akkor azt napirendre kell tűzni és megtárgyalni.
A tartalmáról (határozatokról) a közgyűlés dönt, tehát nem lehet előzetesen jogsértő, egy még nem létező döntés. Javasolni meg bárki javasolhat bármit.

Ha azt valaki nagy nyilvánosság előtt jogsértőnek mondja azzal megsérti a becsületét az előterjesztőknek.

Az állam több száz vállalatáról írni meg önmagában butaság, hiszen az állam nem jár el ilyen módon, ha mégis akkor ott a jóhiszeműsége az eljáró személyeknek igencsak megkérdőjelezhető és ezáltal a cselekedeteik is.

Épp te beszélsz toleranciáról aki minősítgetsz itt fűt fát virágot... na hagyjuk ezt!
cree1 2012. 04. 07. 07:25
Előzmény: #55679  watson
#55719
Kedves Watson,

Csak két példa a jogszerűtlenségre:

A közgyűlés a részvényeseknek összességéből áll. Ha egy adott kérdésben egy pl. 1,25%-os részvényes nem jogosult a döntéshozatalban részt venni, akkor az gt ellenes.

Ugyanígy a felelőségvállalással kapcsolatban is döccen a jogszerűség, hiszen így az IG és a közgyűlés döntési jogkörét korlátozod, felelősségi jogkörét nem.

Nem mellesleg az 1% alattiak közös fellépése eleve megtámadható, hiszen ha közösen lépnek fel, már nem minősíthetőek 1% alattiaknak.

És azt se felejtsd el, hogy az államnak több száz vállalata van, azaz ha akarná 25 mp alatt értelmetlenné tehetné a javaslatot...

Az, hogy becsületsértés egy akár szándékaiban becsületes, de dilettáns indítvány hibáira felhívni a figyelmet, az meg tényleg komikus.
Először is rólad nem mondtam semmit, tehát eleve értelmezhetetlen a becsületsértés fogalma. Ha azt mondtam volna, hogy bazi ronda a házad, vagy nagyfülű a gyereked, még az sem becsületsértés.
Másodszor nem azért nem minősítettem a javaslattevőt törvénytelennek, mert jókedvű voltam, és nem akartam a fejéhez vágni durvaságokat, hanem azért, mert azt gondolom, hogy bárkinek bármilyen javaslatot joga van megtenni. Legfeljebb ha hülyeség, magát minősíti. Azonban ha ezt a Közgyűlés elfogadja, akkor a Közgyűlés követ el törvénytelenséget, ami jogi következményeket vonhat maga után.

Legvégül pedig tényleg állati érdekes a toleranciához való hozzáállása a Fórum több résztvevőjének.
Egyik oldalról kartáccsal tüzelve minden a tranzakcióban résztvevőt btk-s tolvajnak nevez, a másik oldalról pedig ha az ő véleményét valaki szakmailag megkérdőjelezi, ne adj Isten jogszerűtlennek minősíti, akkor azt becsületsértésnek minősíti..
szomorúan kettős mérce...
cree1 2012. 04. 07. 06:49
Előzmény: #55680  Törölt felhasználó
#55718
1702

link

Bocs, csak a hivatalos Rába tájékoztatást olvastam...
signal2
signal2 2012. 04. 06. 20:07
Előzmény: #55714  Noir
#55717
Ezt a következtetést Nantal több száz hozzászólásának tükrében tetted, vagy csak annak az egynek, amire reflektáltál? Én bizton állíthatom, hogy mostanában ő a leglelkesebb Rába tulaj, többek között meghatalmazások birtokában és saját részvényeivel is jelen volt a mai közgyűlésen. Te ott voltál? Vagy netán te pattogsz így hirtelen a semmiből?
tigus7313 2012. 04. 06. 17:59
Előzmény: #55715  Noir
#55716
sajnos nem csak a likviditásnak nem tett jót, hanem a kilátások megítélésének sem.

mert ha jön is egy 30%-os növekedés, egy 74 %-os állami tulaj esetén vajon kit érdekel majd?....
Noir 2012. 04. 06. 15:28
Előzmény: #55700  Rellim
#55715
Az ilyen megrendelések nagy része gondolom eleve benne volt a tervekben. Az autóiparban típusokra írnak ki tendert, amíg a típust gyártják, addig a beszállító beszállít. Persze jó néha kiadni egy nyilatkozatot, de összességében az nem információ hogy ezt és ezt mi csináljuk. Az éves budget és annak a teljesülése az információ. Ha olyan nyilatkozat lát napvilágot hogy az éves célt 30%-al növelik, ne aggódj az meglátszik majd a számokon is. Persze amellett igaz amit a többiek írtak, az állami beszálló nem tett jót a papír likviditásának.
Noir 2012. 04. 06. 15:22
Előzmény: #55709  Törölt felhasználó
#55714
Legfeljebb te. Nem volt kötelező eladni. A városrét nem Győr belvárosa, max mellette található. És jelenleg van rajta a már megépült társasházak mellett egy bedőlt is; gondolom egyszerű lesz majd új koncepciót csinálni, és vevőket találni a lakásokra (nem beszélve arról hogy hogy fogod megfinanszírozni a befektetési ingatlanodat). A Hotel egy 30 éve épült lelakott épület ami jó helyen van de veszteséget termel, vagy max 0-án ketyeg. Fogalmad nincs se a cégről, se a cégértékelésről, az álláspontodat nagyjából annyival össze lehet foglalni hogy szerinted nem jártál elég jól (ami mind a korábbi árfolyam, mind annak fényében hogy nem volt kötelező semmit eladnod értelmezhetetlen) csak pattogsz, ami alapvetően nem baj, csak ne olyan fórumokon tennéd, amit korábban érdekes volt olvasni a jó színvonal miatt.
fxboy
fxboy 2012. 04. 06. 12:13
#55713
tigus7313 2012. 04. 06. 08:25
Előzmény: #55711  signal2
#55712
elég pontos piaci helyzetelemzés,
sajnos az állam megjelenése szerintem is inkább negatív hatású.
signal2
signal2 2012. 04. 06. 08:12
Előzmény: #55699  Törölt felhasználó
#55711
Magyar intézményiek nem veszik, örültek, hogy kiszálhattak sok év nyűglődés után 815-ön, nem akarnak az állammal közöködni, nem BUX-tag.
Külföldi intézményi nem veszi, mert olyan kis pont, hogy nincs az az istenadta alap, aki észrevenné, és foglalkozna vele.
Szakmai befektetőt érdekelhetné, de megint csak képbe kerül az állam 3/4-es szavazati többsége, így beleszólás nélkül stratégiai beszállásra senki nem vállakozik.
Egyedül hazai kisbüfiknek érdekes, de a kitartóak már benne vannak. Abban lehet bízni, hogy azok, akik odaadták 815-ért és végre megkapják a kis pénzüket 815 alatt újra vesznek majd belőle. 815-t kap, és aznap még vehet olcsóbban... ezt sokan jó üzletnek találhatják majd.
Szóval a fizetés napon lehet, hogy lesz egy kis felhúzás, főleg, hogy azóta sok jó hír is jött (Q4, megrendelések).
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 01:00
Előzmény: #55708  Diana9024
#55710
...én egy 1/2 óra múlva indulok...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 00:58
Előzmény: #55707  Törölt felhasználó
#55709
...merthogy, aki nem értené, - "állam apunak" -, mi részvényesek - "önként és dalolva" adtuk el NEKI, 814 Ft/m2-es áron a "befektetési ingatlanunkat", Győr belvárosában...!

...de ezen felül, a próbapályát, reptéri ingatlanokat, meg a HOTELT is...!!!
Diana9024 2012. 04. 06. 00:42
Előzmény: #55707  Törölt felhasználó
#55708
vonatjegyemet kinyomtattam, most megyek reggelizni és irány a Keleti pályaudvar!
Törölt felhasználó 2012. 04. 06. 00:36
Előzmény: #55706  Diana9024
#55707
...hmm...!

...teljesen egyformán gondolkozunk...!

...és ezért gondolom azt, hogy az EB, - talán -, mégsem hagyja, hogy "hülyét" is csináljanak belőle...!
Diana9024 2012. 04. 05. 23:35
Előzmény: #55704  Törölt felhasználó
#55706
link

Ezt senki nem vette észre?

Ez mutatja a Rába jövőjét.

Az állam 2011 decemberben visszavásárolta a Fradit, most pedig máris értékesíti az ingatlan egy részét (talán marad hely a focimeccsek lebonyolítására, meg az edzések céljára is --- bár kizárólag szerintem be lehetne zárni az egészet, nem vagyok Fradi-drukker).

Hogy ennek az analógiájára mi várható Rába telek ügyben (ha lesz EU engedély), mindenki fantáziájára bízom.
Törölt felhasználó 2012. 04. 05. 23:19
Előzmény: #55673  Törölt felhasználó
#55705
...hmm...!

...meglepődnék, ha "javítás nélkül" engedélyeznék...!
...nem is kicsit...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 05. 23:14
Előzmény: #55686  pancserlama.
#55704
...hmm...!

...az KEVÉS...!

...ha nem biztosítják a JOGBIZTONSÁGOT, - a jelen eset során -, az nem csak a Rábát, de az egész magyar tőzsdét is anulálhatja...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 05. 23:05
Előzmény: #55688  Törölt felhasználó
#55703
...hmm...!

...jóval hátrább egyszer kiszámoltam, hogy a Tpt. szerint 1.208 Ft/rv érték járna, ám erre + 40 % MINIMUM "grátisz" jár, - mert ha nem -, úgy a TILTOTT, jogalapnélküli gazdagodás állna be, a vevő oldalán, - a be nem számított -, forgalom képes ingatlanok + perspektív elmaradt haszon mértékek okán...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 05. 22:57
Előzmény: #55699  Törölt felhasználó
#55702
...hmm...!

"...Kinek érdeke lent tartani az árakat..."

...ettől nyilvánvalóbb választ nem találsz, mint a "VEVŐNEK"...!!!

...nekem mindjárt indulnom KELL, a Közgyűlibe...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 05. 22:50
Előzmény: #55700  Rellim
#55701
...hmm...!

...bizony, - a "bunyóban" -, egy "mélyütés" után, - először -, "levegőhöz is KELL jutni"...!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek