Topiknyitó: pancserlama 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
1702 kedd, 21:00
Előzmény: #95856  Innerscorecard
#95867

Na most volt időm beleolvasni, és kissé elszomorodtam a beharangozód után. Lehet, hogy 10x annyi volt benne az információ, mint a korábbi számokban, de ez abszolút értékben még mindig a 0.0001 szorzása volt tízzel. :(
Az egyedüli egyértelműen pozitívuma ennek a kiadványnak, hogy azt sejteti, hogy értik, hogy mondani kell valamit. De a mondani valóval baj van. Billeg a kevés és a nyugtalanító között. Egy része haszontalan múltidézés (Vezérinterjú, HM cikk) más része beismerő vallomás (Nincs kész a kovács üzem még mindig. Vagy akkor minek hoznak le egy még mindig ilyen cikket a garanciális javításokról, ami 3 hónapja is ciki volt.) és van a resztliben pár jó hír csíra, de azok olyan kicsik, hogy inkább riasztó, hogy ennyit tudnak villantani, amikor kellene.
rbbj11
rbbj11 kedd, 13:01
Előzmény: #95862  pancserlama.
#95866
Ha a Rába feltalalja az uj forradalmi futomuvet, ami divatos lesz es mindenkinek az kell a vilagon, akkor igen ;)
rbbj11
rbbj11 kedd, 13:00
Előzmény: #95861  Innerscorecard
#95865
Nem realis arak egyik eseten sem, de ugyebar tozsdei arak remenyek alapjan alakulnak: Teslanak van jovoje, Rabanak nincs. Ebben a pillanatban ez a fo meghatarozo.
csuloktata kedd, 10:11
Előzmény: #95855  balentum
#95864

Van ebben egy kis mellébeszélés HM ügyben. 2018- ban 10 éves hosszabbítás történt. Akkor nem kommunikálták, hogy a hosszabbítás az alkatrészekre vonatkozik.
2019- ben sem volt erről szó, csak azt mondták, hogy elmaradt a HM megrendelés a keretszerződés ellenére..
Most 2020- ban írták le a gyártó eszközök egy részét, s most már a további gépjármű megrendelések megszűntek, nem is várhatóak. Nem értem miért kell hangsúlyozni, hogy nem érint cash flowt? Ezek szerint valahol tárolják és még reaktiválásban reménykednek? Vagy még ócskavasnak sem tudják eladni?
Mi történt? Bármi magyarázat? Miért szakadt meg a kapcsolat. A Honvédség tele van még szovjet gépjárművekkel és már az első Rábák is 15 évesek... Eredetileg 20 ezres megrendelés nagyságrendről volt szó.
Innerscorecard hétfő, 21:26
Előzmény: #95862  pancserlama.
#95863

Ez nem tudom hogyan jött ki neked. Vagy a piától látok eggyel több nullát? :)
pancserlama.
pancserlama. hétfő, 21:16
Előzmény: #95861  Innerscorecard
#95862
Ezen az elven óvatos becsléssel 25 000 a Rába reális árfolyam ?
Innerscorecard hétfő, 21:12
Előzmény: #95857  pancserlama.
#95861
A Teslát, miután veszteséges évek beláthatatlan sorozata után volt zsinórban 3 szerényen nyereséges negyedéve, 3 száz milliárd dollárra értékeli a piac. Ebből kb. 290 Mrd a marketing bullshit kapitalizációja :)
A Rábát, miután 9 nyereséges év után volt egy csúfosan veszteséges negyedéve, a nettó vagyon érték kb. 1/3-ára taksálják :(
Gondolom egyet érthetünk abban, hogy mindkét esetben rendkívül pontos a piac értékítélete:)))
balentum
balentum hétfő, 21:03
Előzmény: #95856  Innerscorecard
#95860
Szívesen máskor is. Bárcsak lenne eredménye a leírtaknak az árfolyamban is és nem 5db-al lenne felkötve a kereskedési idő végén.:))
1702 hétfő, 20:42
Előzmény: #95858  Tibi0002
#95859
Ilyen ez. Mindenki venné, de aztán mégsem. :(
Tibi0002 hétfő, 20:30
#95858
Halihó :) Ha vennék BÉTről papírt, akkor a Rába lenne az egyik. Bízok benne, nektek kitartást, szerintem hamarosan jobb idők jönnek árfolyam ügyileg. :) 
pancserlama.
pancserlama. hétfő, 20:26
Előzmény: #95856  Innerscorecard
#95857
?.
“ Mindezzel együtt az árfolyam nevetségesen alacsony, ha nem is annyira, mint amennyire a leghíresebb járműgyártó esetében nevetségesen magas.”. 
Innerscorecard hétfő, 19:52
Előzmény: #95855  balentum
#95856
Kösz a linket Balentum!
Mint a magazin régi olvasója, az első benyomásom szerint ebben a számban több az információ, mint korábban 10 kiadásban összesen. Emlékszik valaki arra, mikor olvashattunk utoljára megrendelési mennyiségekről, ill. ennyi nevesített üzleti partnerről?
Ez mindenesetre pozitív.
Ugyanakkor ezek az infók, legalábbis katonai gépjármű vonalon finoman szólva is elszomorítóak..., és itt nem csak a HM-re gondolok...Mondjuk itt a miért kérdés megválaszolása "elegánsan" elmaradt, gondolom a közgyülire tartogatják:)
Mindezzel együtt az árfolyam nevetségesen alacsony, ha nem is annyira, mint amennyire a leghíresebb járműgyártó esetében nevetségesen magas.
balentum
balentum hétfő, 19:17
Előzmény: #95854  sokmani
#95855
sokmani
sokmani hétfő, 17:41
#95854
RÁBA MAGAZIN megjelent! Olvasgatni való!
nokedli90 vasárnap, 22:27
Előzmény: #95838  pancserlama.
#95853
Max 8000
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 21:45
Előzmény: #95851  1702
#95852
Elvi szerintem megvan technikai részlet kérdés
Konfucius mondta vala 
A tigrist gondolatban kell elejteni !
1702 vasárnap, 21:39
Előzmény: #95850  pancserlama.
#95851

Bármi (is) lehet, de július közepétől aug 20-ig a magyar közigazgatásban történelmi hagyomány, hogy jó ha találsz egy dolgozó embert. Döntések nem igen születnek, mert a Balatonon döntögetik a söröket és a csajokat..
Ha korábban mozdul valami, az vagy extra rossz vagy extra jó hír lesz.
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 18:24
#95850
Én nem zárom ki, hogy rövidesen felpörögnek az események a Rába tájékán !
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 11:43
#95849
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 11:28
Előzmény: #95847  Lesliegoal
#95848
Ki kéne matekozni (
Lesliegoal vasárnap, 10:43
Előzmény: #95845  pancserlama.
#95847
Köszi, semmi dátum nincs a BÉT oldalán a közgyűlésről, mikor várható?
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 10:16
Előzmény: #95844  Lesliegoal
#95846
Kicsik kezdeményezése a közgyűlésre az építőjelleg a jószándék mellett ezt hozta .
De akár jól is sülhet ez el .
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 10:12
Előzmény: #95844  Lesliegoal
#95845
Közgyűlés után lehet csak 
Lesliegoal vasárnap, 09:52
#95844
Az osztalékot már jóváírták? A Randomnál vmiért még nem.
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 08:57
Előzmény: #95839  Lesliegoal
#95843
NATO is jó megközelítés 
https://www.youtube.com/watch?v=9ZJsXxi-K8I&feature=share
Rába erő gyűjtés korszakát éli !
HM a 2 év lemaradást befogja ,be kell hoznia!
Nem zárom ki a tervezett elmaradást akár a rekonstrukció csúszása mit .
Szóval
Mama mondta
Az élet nem állítható meg !
Idea
Idea vasárnap, 08:40
Előzmény: #95824  1702
#95842
Ja és szerintem nem fundamentálisan kell ezt értékelni most - el van térítve az érték ami kérdéseket vet fel és következtetésekre ad alkalmat.
Idea
Idea vasárnap, 08:37
Előzmény: #95824  1702
#95841
Nem biztos, hogy hülyék ezek*. Lehet, hogy egy számukra igen-igen-igen ésszerű cselekvéssort követnek.
*Kizárni persze nem lehet.
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 08:14
Előzmény: #95839  Lesliegoal
#95840
Osztalék vagy növekedés történet ?
Jól fogtad meg a kérdést 
A Rába a kettő mezsgyéjén billeg .
Szerintem inkább a növekedés ami prioritás !
A két szemlélet nem feltétlen  a rossz vagy a jó 
Befektetési időtáv kérdése 
Novekedes esetén szakmai de akar pénzügyi befektető árfolyam hasznot hoz
Míg osztalék rendszeres de szerény hozamot
A Kánaánt (6-8000 Ft) a vegyes, a csillagok pozitív együttállása hozhatja meg !
Multinacionális és érdemi osztalékot fizető Rába !
Lesliegoal vasárnap, 07:40
#95839
Ha elkezd nyereséget termelni a nagy kérdés h ennek mekkora hányadát fizetné ki osztalékként, hiszen a részvény tartásából származó hosszú távú hasznosság az kizárólag az osztalék, ez az amit realizálhatunk, emellett egy magas osztalékot fizető társaság eleve indokolja a magas árfolyamot, ha a részvényesek hosszú távú érdekét nézzük akkor az osztalék az árfolyamnövekedés igazi magyarázó ereje, persze ehhez magas profit kell szép jövőképpel.
Itt a nagy kérdés az h mi a céljuk a profittal, mert ha növekedési story lesz belőle akkor nem lesz osztalék, akkor beruházások lesznek és visszaforgatják a profitot, komoly NATO beszállító lehet még a cégből, persze emellett más szektoroknak is szállíthat. 
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 06:07
Előzmény: #95836  rbbj11
#95838
A 10 000 túlzás.
Közkéz,stőke figyelembevételével túlzás.
6-8000 még belefér.
csuloktata szombat, 23:22
Előzmény: #95835  pancserlama.
#95837
Ez még iróniának is sok.
rbbj11
rbbj11 szombat, 22:04
Előzmény: #95835  pancserlama.
#95836
Lehet. De miért ne 10.000 akkor már? :)
pancserlama.
pancserlama. szombat, 21:26
#95835
Nagy az izgalom
Jó tudni 
Amíg a cég nem ripacskodik nincs transzparencia addig az árfolyam méltánytalan 
A kicsik a spekik nem fogják pozitívba  fordítani az árfolyamot.
Ha rácuppannak alapok szakmai pénzügyi érdeklődők akkor bármi lehet 
Ma még álom a 6000-8000 Ft
Holnap viszont tény is lehet .
balentum
balentum szombat, 15:31
Előzmény: #95833  csongor64
#95834
Ha eladnám akkor 600-ért is kapnál, de nem adom el, sőt inkább vennék.:))
csongor64 szombat, 14:53
Előzmény: #95832  csongor64
#95833
800 alá bocs
csongor64 szombat, 14:52
Előzmény: #95831  csongor64
#95832
Rv eidet
csongor64 szombat, 14:52
Előzmény: #95826  balentum
#95831
Hétfőn beállok kicsivel 8 k alá,várom az rv idéz, köszi
1702 szombat, 13:56
Előzmény: #95828  balentum
#95830

Ezt megtippelhető. Megtiltanák, ha komolyabb mértékű. Direkt ilyenre alkottak engedélyezési eljárás jogi szinten. Iszonyú blama lenne Viktoréknak, ha Soros megjelenne itt, és valami pozitívat csinálna kontrasztként az eltőzsdézés fogalmát feltaláló és magvalósító kormányzattal.
Egyébként szerintem jelenleg a norvég alap a legnagyobb külföldi intézményi tulajdonos, de az gondosan megáll akkora mértéknél, hogy ne keltsen hullámokat.
pancserlama.
pancserlama. szombat, 12:22
Előzmény: #95828  balentum
#95829
Mindenki az árjegyzőtől veszi !
Max összeszedi s ha akarsz tőle megveszed ...
balentum
balentum szombat, 11:48
Előzmény: #95827  pancserlama.
#95828
Dehogy nincs. Az árjegyzőtől annyit vehetsz amennyit csak akarsz, mindig feltölti a pakkot.
Jó lenne ha valami nagy pénzű (Soros vagy norvég alap) elkezdené látványosan felvásárolni kíváncsi lennék mit csinálnának.
pancserlama.
pancserlama. szombat, 11:43
Előzmény: #95826  balentum
#95827
Nem,nem
Pozíció független 
A Rába valós érték sajáttőke (mellékletekkel ingatlanokkal) 
3500 Ft
Egy perspektivikus felpörgetett fejlődéssel 
Akvizíciók ,nyereség srv ez simán 6000 !
Nincs a piacon érdemi eladó Rába részvény mennyiség !
3 m db van közkéz 
Ebből 1,5 m db vasmarokban a többi azt sem tudja, hogy van Rábája.
Csak itt a fórumon van kb. 1 m db.
A piac most a reszlit csipegeti !
Szóval a Rába jó
balentum
balentum szombat, 11:34
Előzmény: #95825  pancserlama.
#95826
Álmodozás az élet megrontója.:))
pancserlama.
pancserlama. szombat, 11:29
Előzmény: #95824  1702
#95825
Csődbe azért nem hinném )
Simán a gondot menedzsment önbizalomhiányban,tökölésben kommunikációs problémákban látom.
Nyugdij előtt ez természetes, lényegtelen majd kikopik 
Fegyverkezés most kezd csak igazán képbe jönni
HM befogja hozni a lemaradást !
Rába méltó helye a 6-8000 Ft közt 
Valaki gyűjti a papírt s mégpedig okosan névérték alatt !
1702 szombat, 09:50
Előzmény: #95823  pancserlama.
#95824

Legyünk reálisak. Amíg Pintér Istvánt és csapatát nem update-elik, addig nem lehet 3k feletti kilátás. Nehezen hihető, és kockázatos egy nyugdíj előtt álló csúcsvezetővel nekiindulni a következő gazdasági ciklusnak. Akár mi is van a kovácsüzem életképességével, vagy a hm-el, a helyzet az, hogy a menedzsment struktúrája elfáradt, berögzült, mint egy meszes izület. Azért hajtogatják folyton az acél- és energiaárakat, a folyton nehéz körülményeket, és a remek gazdálkodást(?), mert nincs semmi életképes megvalósítható célkitűzésük, és arról mégsem beszélhetnek. Az üzletileg releváns szakmai és főleg a politikai kapcsolatrendszerük valószínűleg beszűkült, és azon az 5-10 külföldi kontakton múlik az üzleti életbenmaradásunk, akik lehet, hogy velük együtt mennek rövidesen nyugdíjba, de minden esetre még az utolsó bőrt is lenyúzzák az ingyenmunkásainkról előtte.. Ezt akarjuk megvárni?!?!
Nem tudnak folytatólagosan profitot termelni. Pár évente kibrusztolnak valami egyszeri kiugrást, aztán jön a következő pár éves pihenő. Épp az inverze egy fejlődő cég profiljának. Nincs érdemi termékfejlesztés, vagy a meglevők piacain területszerzés. Ezt az MNV-nek is látnia kellene, és cselekedni. Ehhez persze tőke is kellene, de az ingatlanból kihozható potenciált is inkább elnyelni próbálják, nem hozzátenni. Pedig egy fideszes városvezetéssel összefogva, nem hogy 20, de sokkal több milliárdra is fellicitálható lenne a terület értéke, és a cég jelentős célzott forráshoz lenne juttatható általa, ha már máshogy nem megy, mert "állami". De persze ennek csak akkor van értelme, ha van értelme. Istvánék nem mutatják ezt fel sehol. :((
Már a zalai próbapályánál látszott ez a törés. Ott a rába ring, és erre Zalamegye lordjai kapnak két rábányi pénzt némi betonra? Erősen b+, de még talán túlélhető lett volna, és erre jöttek a kovácsüzemmel, meg a HM-es balfaszkodással. Ez több az elégnél. Adják ki a részünket, legalább a konzervatív becslést, és aztán mehetnek, ahová akarnak, mert ezt a céget ezek az emberek ebben a formában garantáltan csődbe viszik 5-8 éven belül.
pancserlama.
pancserlama. szombat, 09:22
#95823
Kisrészvényes kishitűség és a szívatása 
2500 a Rába stőke ?!
Biztos ,hogy megérdemelt tisztesség érje a Rába árfolyamot /pl.6-7000ft./ elég ez az önbizalom ?!
Tessék beleásni magunkat mielőtt bátortalanul reklamálunk !
Hotel, próba pálya (tudja valaki a ZEG i mennyit kóstál ?) gyár ,egyébb ingatlanok
És hab a tortán Városrét !
Gépek és faxok .....
Kicsik  és fiatalok,  persze OTP s spekulánsok-elemzők, menedzsment és MNV tessék számolni ! )
.
Mama mondta
Mérj, hogy tud mérlegelni !
1702 szombat, 09:19
Előzmény: #95821  pancserlama.
#95822

És az oktatásét, valamint az orvosi ellátásét. :)
Egyébként igen, de mi ebben a meglepő? A kapitalizmus mindig is arról szólt, hogy az emberek többsége rosszul becsül, és gyáva elkérni az árát a munkájának, így tartósan olcsóbban dolgozik, mint a valódi önköltsége, és a hiányt eladósodásból finanszírozza, vagy az igényei lemondásából. A kisebbség pedig ezt a többletet felhalmozva zömmel önkéntességen alapuló előnyre tesz szert, amiből megvásárolja az igazságszolgáltatást, és az állami monopóliummá tett erőszakszervezetek irányítását.
Aztán meg jönnek a proliforradalmak, és a ciklus kezdődik előröl kicsit más eszközökkel mert a korábbit már mindenki ismeri. Az okosabbak mindig megtalálják a módszert arra, hogy a butábbak munkája révén nekik könnyebb legyen. Csak a varázslat eszköztára változó. Az elmúlt pár évtizedben a hitelpénzrendszer és az értékpapírosítás volt a trükk. Ez most kezd egy kicsit billegni, de azért még 1-200 évet lehet vele motorozni, ha a populista politikusok nem verik szét idő előtt.
pancserlama.
pancserlama. szombat, 09:06
#95821
Béla lógatja és meditál .
.
Frászt kapok ettol a munkahely-teremtési rizsától
Kinek jó ?
A társadalom berendezkedése hibás !
Belökik az adót a közösbe a   dolgozók,rabszolgák és kurvák.
Eddig ez fa@&a
DE
Majd ebből támogatjuk a rendszert, hogy még több droidot termeljünk ki ?
Modernkori társadalmunk semmiben nem különbözik az ókori társadalmaktól, csak a tartó lerakta a lakhatás, táplálás és ruházkodás  nyűgjét ?

Topik gazda

pancserlama
4 1 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek