Topiknyitó: pancserlama 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
1702 szerda, 20:28
Előzmény: #95798  pomperj
#95799

Mert az állam nem akarja eladni. Törvényben van az 50%+1 beégetve. Ahhoz hogy a remek elképzelésed megvalósítsa valaki előbb egy választást is nyernie kellene a fidesz ellen. Vagy meggyőzni a miniszterelnököt, hogy nem kell nekik a Rába.
Melyiket tudod prezentálni? Utána jöhet a LBO.
pomperj szerda, 20:20
#95798
Olvasom, es nem  ertem.
Itt tobben azt allitjak, hogy a RABA tulajdonaban levu telek er 20Mrd korul?
,
A cegben van 13.5m reszveny, a mai 850Ft arfolyamon ez 11.5Mrd, 
a Book value ennek majdnem a duplaja.
A cegben az Allam 75% tulajdonos, es az tortenik, amit az allam akar.
Hz ez mind igaz, miert nem tesztek egy bankkal szovetkezve kiVasarlasi ajanlatot, 
mondjuk a mai arfolyam felett 40%-al?
Szinte mindenki odaadana, talan meg az allam is. 
Aztan lehet ertekesiteni a telket, abbol ki lehet fizetni a bankot, aki meghitelezi a kicasarlast,
 es utana meg marad 3-4Mrd cash, es megmarad a telken kivul az egesz RABA.
1702 szerda, 20:07
Előzmény: #95791  Electricity
#95797

A lovakat etetni kell, rendszeresen csutakolni, inkább meghagynám másnak. :)
Nálam egyébként a "büntetlenül nem maradhat" az úgy hangzik, hogy "büntetlenül ez nem folytatódhat". Most kapják az utolsó esélyt az új polgármestertől és talán a miniszterelnöktől. Ha korrekten, okosan élnek vele, és megkapjuk azt, ami a mienk és eddig kizsarolni próbáltak, akkor tőlem futhatnak. De itt komoly saját tőke növekedésről beszélek. Ahhoz hogy ne érdekeljen a városrét értékbecslése nagyságrendileg 20 milliárdos értéknövekedést kell felmutassanak. A korább 10MRD+KSH statisztikai átlaga. Ha fölötte hoznak vevőt, akkor abból a 20 fölötti részből akár fejleszthetnek is. :)
12 és 20MRD között nagyon alapos indoklással és az összes értékbecslés teljeskörű publikálása, átvizsgálása és szakszerűsége esetén szintén ki tudok egyezni, de abból az utolsó petákot is kérem kifizetni. Ha fejleszteni akarnak bocsássunk ki új részvényeket, vagy vegyenek fel hitelt. 12 MRD alatt pedig szerintem BTK-ra készülünk..
pancserlama.
pancserlama. szerda, 17:56
Előzmény: #95795  Commodore64
#95796
Ebben van valami !
Az unatkozó broki nem valszeg
Commodore64
Commodore64 szerda, 16:33
Előzmény: #95794  Innerscorecard
#95795
Az OTP most adta át a csomagot a MNVnek. 
Innerscorecard szerda, 15:51
Előzmény: #95793  balentum
#95794
Az "egy unatkozó broki által részletekben végrehajtott átkötési megbízás" forgatókönyv szerintem valószínűbb:)
Persze ebben az esetben is validak a "miért?" és a "miért most?" kérdések...
balentum
balentum szerda, 15:44
Előzmény: #95792  pancserlama.
#95793
Valaki 850-nél megunta a várakozást és borított (nem én voltam), de vajon ki és miért vette meg ezt a sz*r papírt???
pancserlama.
pancserlama. szerda, 15:00
#95792
Mi ez a nagy forgalom !?
Electricity szerda, 08:48
Előzmény: #95787  1702
#95791
Szóról, szóra igaz. Büntelenül nem maradhat. Tiéd a fehér ló, én meg viszem a zászlót!
1702 kedd, 21:12
Előzmény: #95789  csongor64
#95790

Miért be kell tojni? ;)
csongor64 kedd, 20:57
Előzmény: #95787  1702
#95789
Azért nem kell ennyire betojni
1702 kedd, 20:37
Előzmény: #95785  csa-csi
#95788
Köszönöm ez megtisztelő bizonyos szempontból. :)
1702 kedd, 20:36
Előzmény: #95784  pancserlama.
#95787
Itt egyelőre az utolsó kenet akciós árfolyamát árazzák, 10-es csomagban, kínai pappal. Esetleg a menedzsment, vagy az MNV tisztességes magatartását és a 13. havi nyugdíjat. Vagy némelyik hiányát, és időnként ha a kisnyugdíjas részvényesek arra kényszerülnek, hogy eladjanak valamelyik reménycetliből, akkor megy az újabb adag Rába az OTP számlájára. Néha a korcsmához. Egyre olcsóbban.. Kíváncsi lennék, hogy Nantalnak megvannak-e még a részvényei.
Amíg csak a tudatos kiéheztetés, a lecsorgatás van, amíg nincs érdemi SRV és/vagy osztalék, hanem szándékosan elégetik a pénzünket mindenféle igazolhatatlan beruházással, addig ezt már senki fel nem dumálja még egyszer az utolsó behalt kitörés után. Túltolták a konzervativizmust. Egyesek szerint már a Generalit is meghintáztatták a céges kontaktjaik, és ott lett vége mindennek. Felégették az utolsó hidat, amin kisomfordálhattak volna a piacra.
Be kell látni, hogy bármi is volt a háttérben mostanra objektíven tönkretettek minket, ha összeveted mondjuk az OTP-vel, mint makroindikátorral. És hidegvérrel, szándékosan. Igen jó rá az esély, hogy pontosan tudták évekre előre, hogy a kovácsüzemmel mit fognak okozni, miután megszavaztatják. Ezért adták el előtte az opciójukat az MNV-nek. Aztán a nevetséges részesedésük mellett megmutatták hogy ki a kemény magyar gyerek. Került amibe került. Főleg, hogy nem ők fizették. Az anyukájuk biztos büszke rájuk, hogy a védteleneket hogy ki tudták játszani. Végülis az adófizetőknek minden jó, a kisrészvényeseket kivégzi az mnv rutinból, a menedzsmentet meg vastagon kitömik részvényárfolyamtól és teljesítménytől függetlenül, mivel maguknak írják a javadalmazási szabályzatot.
Hogyan tovább csak ennyi a kérdés. A Q3 , Q4, Q5 Q 137 kurvára lényegtelen már. Vagy kiadják a vagyonunkat hiánytalanul az ingatlanból, vagy totális háború. Nincs több mellébeszélés. Aki tud és akar az perelni fog várhatóan. Aki meg nem perel az maximum várhat.. Aztán majd egyszer néhányan, ha megélik, akkor nyugdíjasok lesznek céges autó, céges sofőr, céges testőr és TEK nélkül, és talán majd valaki megállítja őket az utcán, vagy a közértben hogy "Jónapot, emlékszik még mit tette velem és a családommal?". Nem lesz jó válaszra módjuk, attól tartok.
eurocent kedd, 20:11
#95786
RABA lassan de biztosan halad a kikövezett piros úton. Nagyon úgy néz ki a 600-as szintet vette célba.
csa-csi
csa-csi kedd, 20:07
Előzmény: #95773  1702
#95785
Régebben te értelmesebbnek tűntél!  Aki ma 500 Ft-alá vizionálja a Rába árfolyamát, az  messze nem a földön jár...
pancserlama.
pancserlama. kedd, 17:50
Előzmény: #95783  pancserlama.
#95784
Q3 árazódik majd 
pancserlama.
pancserlama. kedd, 17:38
Előzmény: #95782  signal2
#95783
A Q2 most árazza a piac
A jelentést követően a Q árazódik.
signal2
signal2 kedd, 17:36
Előzmény: #95778  pomperj
#95782
Nem látom sajnos esélyét jó Q2-es jelentésnek. A leállást is előrehozták erre az időszakra. Más pozitív hír esetleg a telekkel kapcsolatban lehet. A BAU elég rosszul muzsikál.
pancserlama.
pancserlama. kedd, 17:36
Előzmény: #95774  pomperj
#95781
Ez az államosításkori formátum volt !.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200504v00sjm2pj.jpeg
pancserlama.
pancserlama. kedd, 17:33
Előzmény: #95777  balentum
#95780
Én is szorgalmasan keresem a G pontot 
balentum
balentum kedd, 15:43
Előzmény: #95778  pomperj
#95779
Köszi szépen, remélem igazad lesz.
pomperj kedd, 15:40
Előzmény: #95777  balentum
#95778
Szerintem 1 het-8 het idotartomanyban meglesz az alja;
es meg az is lehet, hogy nem is esik erdemben 800 ala.
Egy heves felpattanaasnak gondolom a fordulatot, valami eros pozitiv hirre, vagy Q2 jelentesre.
balentum
balentum kedd, 14:16
Előzmény: #95774  pomperj
#95777
Időben mikorra helyeznéd el a "C" pontot???
csongor64 kedd, 14:06
Előzmény: #95772  csa-csi
#95776
Valahol errefelé komám
pancserlama.
pancserlama. kedd, 13:38
Előzmény: #95774  pomperj
#95775
Kicsit konzervatív jövőkép !
pomperj kedd, 13:00
Előzmény: #95751  pancserlama.
#95774
Ujra ranezve RABA-ra,
 meg mindig egy oriasi ABCDE alakzatnak nezem a chartot,
,
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200707v00s3z38j.jpeg
,
ami most itt tart szerintem, 
es lenyegeben ugyanaz mint az elozo abra
,
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200504v00sjm2pj.jpeg
talan mar erdemes gyujtogetni penzt a fordulat utani napokra, 
es aztan tartani amig duplaz 1-2 ev alatt
1702 kedd, 12:37
Előzmény: #95772  csa-csi
#95773
Szerintem olvasd el újra amire reagáltál..
csa-csi
csa-csi kedd, 12:09
Előzmény: #95767  1702
#95772
Ideje lenne leszállni az árjegyzőről! Látjuk, hogy évek óta akciózik a Rába papírokkal!  Minek nyüszögni emiatt? Pláne gyerekes dolog pereskedéssel riogatni!  Bolond aki árán felül vásárol!
  Az árjegyző kizárólag árcsökkentő stratégiával tudja növelni a likviditást!  
A jó isten a megmondhatója, hogy a papírnak ennek hol az alja...   
csuloktata kedd, 11:14
#95771
Apró, óvatos lépésekkel halad előre a vezetés, K+F folyamatos.Hírmorzsa a 2019 júliusi Rába magazin Skoda kartámasz induló gyártásáról:
"Ez egy merôben más technológia, mint az eddig varrott kartámlahuzatoké. Alapjában véve a vevônk a kezdetektôl számottevô változást iktatott be a kartámladizájn optimalizálásába,annak érdekében, hogy megtalálja a legmegfelelôbb formát s a végleges dizájnról a mai napig folynak az egyeztetések. Ez alatt az egy év  (!)alatt sokat tanultunk az újabb
varrási technológiákról (!),
amelyek eddig nem voltak jelen a Rába varrási folyamataiban. Ilyenek a speciális varrógépek, az új tűzési mechanizmus, de megismertük a címkekarfahuzatba varrásának folyamatát is"
Szóval a "címkekarfahuzatba varrás" megyeget.
balentum
balentum kedd, 10:38
Előzmény: #95769  1702
#95770
Jelenleg nincs árjegyző.
 850/870 a két oldal.
1702 kedd, 10:28
Előzmény: #95768  pancserlama.
#95769
Talán 500-on, vagy alatta lesz olcsó, ha a menedzsment nem ad tájékoztatást továbbra sem semmiről a COVID visszaesés-kovácsüzem-HM veszteségek háromszögben. :(
pancserlama.
pancserlama. kedd, 09:09
Előzmény: #95767  1702
#95768
Mert olcsó !
1702 kedd, 08:26
Előzmény: #95766  pancserlama.
#95767

Ha így gondolod, akkor miért veszed ezt a papírt?
Azt hiszed, hogy önként, érdek nélkül megoldják a problémákat? Láttál bármit az elmúlt 8 évben, ami ezt alátámasztotta?
Én nem. Vagy érdekeltek lesznek abban, hogy elérjük a saját tőkét (az igazit!!), vagy bíróságon kell kiperelni. Szólj ha tudod mitől lesznek érdekeltek, ami nem egy per, vagy feljelentés elkerülése miatt van. Mert utóbbira lenne okuk, viszont ez nem túl építő jellegű.
pancserlama.
pancserlama. kedd, 07:14
Előzmény: #95765  csongor64
#95766
Nincs itt mi perelhető 
csongor64 hétfő, 21:35
Előzmény: #95763  zolaaa
#95765
Perrel kezelhető ,elegendő bizonyítékkal
pancserlama.
pancserlama. hétfő, 20:53
Előzmény: #95763  zolaaa
#95764
Úgy látom az államosítás körüli vitás kérdést nem nyeli be a köz .
.
Egyértelműen nyilatkozott a MNV. 
Ha jól rémlik
Polacsek úr, hogy tőzsdei tranzakció s nem rekvirálás.
Ezek szerint a piac nem fogadta ezt .
.
zolaaa hétfő, 16:57
Előzmény: #95762  pancserlama.
#95763
nem a Rába mint cég sorvad hanem minden Rába rv. tulajdonos vagyona... akit ocsmány útszéli módon átvertek...(az állam)...
pancserlama.
pancserlama. hétfő, 16:05
#95762
2,5 éve csorog az árfolyam
2,5 éve sorvad a Rába 
.
Mi van a háttérben ?
Ki nem érti a dolgát ?
balentum
balentum hétfő, 15:28
Előzmény: #95760  csongor64
#95761
Nincs árjegyző az eladói oldalon, most kellene valakinek venni és már is 900 lenne.:))
csongor64 hétfő, 10:39
Előzmény: #95758  1702
#95760
piac torzítás,büntetendő.piacbefolyásolás,szintén
balentum
balentum hétfő, 10:32
Előzmény: #95757  csongor64
#95759
Lehet, mert én csak 5-ös könyvet látok.
Volt egy 1K-s kötés 874-en már töltötte is fel újra.
Szóval úgy néz ki nem akarja feljebb engedni, de vajon miért nem????
1702 hétfő, 10:22
Előzmény: #95755  balentum
#95758

Talán azért, mert dugig van, és nem akar venni, csak eladni. :(
csongor64 hétfő, 10:21
Előzmény: #95755  balentum
#95757
834-en van ,lefeé torzít,de valakinek jeleznie kellene a felügyelet felé,hogy rendben van-e ez így,vagy senkit sem érdekel?
pancserlama.
pancserlama. hétfő, 10:06
Előzmény: #95755  balentum
#95756

Javítja a vételi lehetőséget.
balentum
balentum hétfő, 09:57
#95755
Érdekes, hogy árjegyző csak az eladói oldalon áll mint legjobb eladó 874-el.
Ha a forgalmat akarná segíteni és nem lenyomni az árat, akkor állhatna 900-ra is.
Azt a kb. 1500 db-ot addig gyorsan megvennék.:))
pancserlama.
pancserlama. vasárnap, 10:19
Előzmény: #95753  balentum
#95754
Kimondottan jól pályázott eddig a Rába 
Miért is lenne ez most máskép ?
balentum
balentum vasárnap, 09:32
Előzmény: #95752  1702
#95753
Na erre kíváncsi vagyok mennyit kap a RÁBA???
Mert ha nem kap, akkor baj van és a NER-es vonal nem valószínű.
1702 vasárnap, 07:41
Előzmény: #95751  pancserlama.
#95752
Az időjárás változást én is szoktam érezni, csak kicsit másként. Itt inkább a lapjárás változására lenne szükség, mert sokkal inkább van szerencsejáték jellege a vezetés ügyködésének. :(
Egyébként:
https://index.hu/gazdasag/2020/07/04/szijjarto_peter_beruhazas_koronavirus_munkahelymegorzes_letszam_beruhazas_fejlesztes_allami_tamogatas/
Azt mondták, hogy még fejleszteni akarnak, és valószínűleg a HM-es munkavállalói kört is próbálják megtartani. Namost, ha ebbe nem lobbizzák bele a céget, akkor szerintem nagyon szomorú lesz mindenki.
pancserlama.
pancserlama. szombat, 21:51
Előzmény: #95750  balentum
#95751
Érdekesek a gyertyák 
Időjárás változást érzek.
balentum
balentum szombat, 21:16
Előzmény: #95749  pancserlama.
#95750
No akkor melyik lesz?
pancserlama.
pancserlama. szombat, 21:09
Előzmény: #95748  balentum
#95749
500-6000 ?
balentum
balentum szombat, 19:09
Előzmény: #95747  pancserlama.
#95748
és mi következik ebből??
Merre az arra?
pancserlama.
pancserlama. szombat, 18:55
#95747
csongor64 szombat, 09:13
Előzmény: #95735  pancserlama.
#95746
Javuló tendencia
csongor64 szombat, 07:49
Előzmény: #95744  rbbj11
#95745
Akár lehet úgy is,még ha most nehezen hiszed is el
rbbj11
rbbj11 péntek, 12:51
Előzmény: #95741  balentum
#95744
Pont igy szokott lenni az eletben :)
csongor64 péntek, 12:47
Előzmény: #95740  rbbj11
#95743
Az inkább pszichopatizmus amit itt művelsz,de mindegy is
zepi
zepi péntek, 11:59
Előzmény: #95741  balentum
#95742
Mert az úgy van, hogy a naív kisbüfi mindig elnyeri méltó büntetését, mivel a piac szigorú bár, de igazságtalan.-)
balentum
balentum péntek, 10:45
Előzmény: #95740  rbbj11
#95741
A sztori vége jó lesz és mindenki elnyeri megérdemelt jutalmát.
Én már nagyon várom és tartom a részvényt, egyelőre.:)
rbbj11
rbbj11 péntek, 10:31
Előzmény: #95739  csongor64
#95740
Mert érdekel a sztori vége és mert külön érdekes a "befektetési" pszichológia, amit pl te is reprezentálsz.
csongor64 péntek, 10:21
Előzmény: #95737  rbbj11
#95739
te miért is vagy itt?
csongor64 péntek, 10:18
Előzmény: #95736  csongor64
#95738
amúgy megfigyelhető hogy a vételi oldalon háromszoros a megbízás ami vihetné az árfolyamot,az eladói oldallal szemben,és mégsem érdekli a MNV-t,mennyit ér a befektetése,ez piaci nonszensz,ilyesmi a világon nincs több.ezért elgondolkodtató hogy ezt hogy magyarázza ki közgyülin pintér amikor a jelentések mindig nagyszerűnek állitja be a cégműködést,itt valami nagyon sántít.csalás ,megtévesztés,gondatlanság szándékos károkozás?per esetén csak egyet kell bizonyítani és kártéritésre kötelezni a céget ,lenne miből fizetni
rbbj11
rbbj11 péntek, 10:09
Előzmény: #95725  zepi
#95737
Aki még bövíti is....vessen magára.
csongor64 péntek, 10:02
Előzmény: #95734  zepi
#95736
árjegyző mintha jól viselkedne a tegnapi figyelemfelhívásomra.ez is azt támasztja alá hogy törvénytelenül használják az árjegyzői megbízásokat,elferdítik az árakat törvénytelen piacbefolyásolás amiért már büntetett kisbüfit az ügyészség.akkor itt is kellene valamit tennie a felügyeletnek
pancserlama.
pancserlama. péntek, 09:13
#95735

Rakjuk össze a képet.
S jön a második ciklus.
.Váratlanul megjelentek az adatok: májusban is zuhant a magyar külkereskedelem
.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200703/varatlanul-megjelentek-az-adatok-majusban-is-zuhant-a-magyar-kulkereskedelem-439836
.
Ahogy az alábbi ábrán látszik, a járműexport továbbra sem állt helyre, az áprilisi 80%-os visszaesés után májusban 50%-os csökkentést láthatunk az előző év azonos időszakához képest. Habár kétségtelen, hogy a májusi adat már jobb, mint az április volt, továbbra is mutatja, hogy az autógyártás és az autók iránti kereslet mélyen a válság előtti szint alatt húzódik.
zepi
zepi csütörtök, 21:31
Előzmény: #95732  csa-csi
#95734
Nem tiltakoznék, ha osztalék helyett srv lenne idén . Az osztalékra szánt 270 millió Ft-tal az árfolyamot is helyrerázhatná a cég. Na fogadjunk, hogy nem lesz ilyen , még megemlítve sem.
1702 csütörtök, 20:38
Előzmény: #95727  csa-csi
#95733
Nem ellenzem, nyugodtan vásárolj, ha akarsz. :)
csa-csi
csa-csi csütörtök, 18:09
Előzmény: #95728  pancserlama.
#95732
sokmani
sokmani csütörtök, 17:24
Előzmény: #95730  csongor64
#95731
Ja hát bezzeg mikor Soros hazavágta az OTP-t,volt ám jajgatás!!Mert hát abban voltak ám nagy halacskák is!!
csongor64 csütörtök, 16:51
Előzmény: #95729  zepi
#95730
éppen ezt a pénzügyi kisbefektetői helyzetet használja ki az árjegyző az árfolyam lemanipulálására,kisbefektető kis pénz.ez tiltott piacbefolyásolás és senki nem tesz feljelentést a felügyeletnél,miért nem felfele manipulál?
zepi
zepi csütörtök, 15:35
Előzmény: #95727  csa-csi
#95729
Igen, hiába győzködöm, a pénztárcám erősen tiltakozik :-) 
pancserlama.
pancserlama. csütörtök, 14:55
Előzmény: #95727  csa-csi
#95728
Technikailag hogy gondolod ezt ?)
csa-csi
csa-csi csütörtök, 14:51
Előzmény: #95719  1702
#95727
Ébresztő!  Itt az ideje a saját részvény vásárlásnak!     Söpörjük ki az árjegyzőt!  Ellenzője van-e valaki? :)
zepi
zepi csütörtök, 14:06
Előzmény: #95725  zepi
#95726
Mert gondolom munkanapban értik a 45+30 napokat.
zepi
zepi csütörtök, 14:04
Előzmény: #95722  Innerscorecard
#95725
Június 18-tól számított 45 nap, tehát legkésőbb aug. 16-án kell közzétenni a meghívót.
Szóval kb szeptember közepén lesz a kgy. Ahol semmi érdemleges nem fog kiderülni, ezt borítékolom. A rv-t viszont tartom, és szabad pénzből bővítem .
pancserlama.
pancserlama. csütörtök, 13:43
Előzmény: törölt hozzászólás
#95724
?
producer1 csütörtök, 13:37
Törölt hozzászólás
#95723
Innerscorecard csütörtök, 12:59
Előzmény: #95674  Innerscorecard
#95722
Benéztem a meghívó/közgyűlés időpont dolgot.
A 45 nap a meghívó közzétételére vonatkozik, nem a közgyűlésre, szóval valószínűleg még 4 hetet várhatunk...a meghívóra, aztán további 30 napot az előadásra...
Így még relevánsabb a félig költőinek szánt kérdésem, a mi következik be előbb...
1702 csütörtök, 12:54
Előzmény: #95720  pancserlama.
#95721
Legyünk. Van már meghívó?
pancserlama.
pancserlama. csütörtök, 12:43
Előzmény: #95719  1702
#95720
A Rábával az a gond hogy mindenki becsül !
Keresztrejtvényfejt ....stb
Legyünk már végre pontosak !
1702 csütörtök, 12:33
Előzmény: #95718  pancserlama.
#95719
Az a becslés előre vállaltan "konzervatív" megjelöléssel futott emlékeim szerint.
pancserlama.
pancserlama. csütörtök, 11:20
Előzmény: #95711  zepi
#95718

mama mondta
Öntsünk tiszta vizet a pohárba !
A kisrészvényesek VG ban szerinti nyilatkozat /2500 /a saját tőkére óvatos, bátortalan és ismerethiányos.
.
A Rába saját tőkéje 3000 feletti, jó kezekben, jó gazda kezében ez 6-8000 ft. / részvényt ér a piacon !
Egy NERes történet kiszámíthatatlan.
Az már csillagos égbe engedett lufi kategória.
balentum
balentum csütörtök, 11:20
Előzmény: #95716  csongor64
#95717
Hát ja, elmehetne már a p.....ba!
csongor64 csütörtök, 11:05
Előzmény: #95712  pancserlama.
#95716
az árjegyző megint szándékosan lefelé tereli az árfolyamot
pancserlama.
pancserlama. csütörtök, 09:34
Előzmény: #95714  sokmani
#95715
Kivel ?
sokmani
sokmani csütörtök, 09:28
Előzmény: #95713  pancserlama.
#95714
Ma tárgyal a győri polgi,kíváncsi leszek mi sül ki!?
pancserlama.
pancserlama. csütörtök, 09:15
Előzmény: #95711  zepi
#95712

ez a cikk hol van ?
Téves nagyon is téves megközelítés az osztalékalapú árazás (de pl. az ingatlanok értékesítése is osztalékot eredményez)
A pár évvel ezelőtti  kisrészvényesek hibás szorgalmazásának következménye.
Továbbra is a Rába  saját tőke a kiindulási alap a valós képet adó szemüveg .
Jelenlegi konzervatív tőkehalmozó menedzsment IT szemlélethez igazodva nem releváns az osztalék alapú számítás.
OTP is hibásan közelíti meg az elemzésében.
A Rába felesz stafírungozva (tőke halmozás) és 50 % ig elviszi az MNV pakkot egy szakmai pénzügyi vagy NER es ...
A sors elkerülhetetlen.
zepi
zepi csütörtök, 08:52
Előzmény: #95710  pancserlama.
#95711
Itt van egy 14 évvel ezelőtti értékelés, azóta minimum duplázódott az ingatlanár, szóval NER ide vagy oda, a Rába puszta ingatlanvagyona többet ér mint amit a jelenlegi árfolyam tükröz.                       """" A Rába Csoport már 2006. májusában nyilvánosságra hozta ingatlanstratégiáját, az akkor publikáltnál részletesebb adatok azonban azóta sem láttak napvilágot. A társaság menedzsmentje 2-3 milliárd Ft-ra becsülte a következő két-három évben ingatlanok értékesítéséből befolyó összbevétel nagyságrendjét (számításba nem véve a legértékesebb projekt eladását). A Portfolio.hu szerint az értékesítésre váró ingatlanportfólió jelenértéke tudatosan konzervatív megközelítést alkalmazva meghaladja a 10 milliárd Ft-ot. A több mint 750 Ft-os egy részvényre vetített ingatlanérték ellenére arra számítunk, hogy a Rába esetében továbbra is az alaptevékenység, a működésből származó profitdinamika alakulása határozza majd meg a piac értékítéletét. És a többi értékesítésre váró ingatlan!. A Rába Csoport stratégiájában további ingatlanok szerepelnek, melyeket hasznosításra jelölt ki a menedzsment. Hangsúlyoznánk, hogy az alábbi értékelésekben szereplő adatok konzervatívan értelmezett iparági átlagokból származnak, mérlegelve az egyes ingatlanok elhelyezkedését, állapotát - a társaságtól származó konkrét... """"""
pancserlama.
pancserlama. csütörtök, 08:36
Előzmény: #95707  zepi
#95710
A grafikon és üveggömb  szerint ebből a papírból is NER es vonal lesz.
csa-csi
csa-csi 2020. 07. 01. 22:20
Előzmény: #95702  Electricity
#95709
Egy fantomtól ne várj segítséget!  :)
csa-csi
csa-csi 2020. 07. 01. 22:17
Előzmény: #95707  zepi
#95708
Egyetértek veled!  :)
zepi
zepi 2020. 07. 01. 21:11
#95707
Nem tudom miért ez a sírás-rívás. Senki nem kényszerített bennünket, hogy vegyünk Rába rv-t és ugyanígy nem kényszer az eladása sem.
Jelenleg 11.6 Mrd Ft-ra taksálja az OTP, karöltve a Rába vezetéssel és a főtulaj MNV-vel  egyetértésben. A városréti 40 ha, a kapuvári 27 ha telek , az écsi próbapálya és a két balatoni üdüló  ennél minimum a dupláját éri. Azt csak halkan kérdezem hogy  a maga a Rába a 10 Mrd-os felújítással mint cég  mennyivel szerepel ebben a "piac" által 11,6 Mrd-ra értékelt árban ?
Szóval ,akinek nem kenyérre kell ,ne adja el. Legalábbis szerintem.
balentum
balentum 2020. 07. 01. 15:31
Előzmény: #95700  csongor64
#95706
Felháborító, amit művelnek, de egyszer minden véget ér és jönni fog az elszámoltatás, remélem.
csongor64 2020. 07. 01. 15:15
Előzmény: #95704  csongor64
#95705
10 milliós bűntit kapott piacbefolyásolásrért kisbüfi. Árjegyző ?
csongor64 2020. 07. 01. 15:14
Előzmény: #95703  csongor64
#95704
Most a 860 át nem engedi áttörni
csongor64 2020. 07. 01. 15:02
Előzmény: #95702  Electricity
#95703
Isteni csodában bízni?
Electricity 2020. 07. 01. 15:00
Előzmény: #95701  csongor64
#95702
Hol marad az "eltőzsdézték a zemberek pénzét" című rigmus. Lapít, mint szar a fűben. Igen is ki kell mondani: ennél gen...sebb bandát még nem hordott a föld a hátán. Szépen lassan ellopják a pénzünket. Ők úgy hiszik, hogy büntetlenül. Ha van Isten, remélem kiméri számukra az ítéletet és a hátralévő életükben szenvedjenek és emlékezzenek, hogy mit cselekedtek.
csongor64 2020. 07. 01. 14:53
Előzmény: #95700  csongor64
#95701
Pont az illikvidítást kihasználva.gyakorlatilag lopásról beszélhetünk.tudatosan és nem piaci alapon torzítják az árfolyamot és senkit nem érdekel.felügyelet asszisztál valszeg

Topik gazda

pancserlama
4 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek